di oktober 2 04:00 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Een nieuwe generatie zomerbanden: Nokian Powerproof zomerbanden - rijplezier en gemoedsrust voor de Midden-Europese, zomerse wegen

De nieuwe Nokian Powerproof zomerband kan alle vormen van de zomer aan met een aangename balans. De uiterst stabiele handling en logische besturing bieden gemoedsrust voor zowel snelle rijstrookwisselingen als plotseling remmen.

Een nieuwe generatie zomerbanden: Nokian Powerproof zomerbanden - rijplezier en gemoedsrust voor de Midden-Europese, zomerse wegen

Nokian Powerproof is het beste voorbeeld van de volledig nieuwe generatie zomerbanden van Nokian Tyres voor de Midden-Europese markt. De Nokian Powerproof straalt kwaliteit en rijcomfort uit en behoort tot de hoogste categorie banden voor personenauto's: de UHP-categorie. De uitgebreide grootteselectie bestaat uit 51 producten van 17 tot 20 inch, met snelheden van W (270 km/h) en Y (300 km/h). De nieuwe producten komen in het voorjaar van 2019 voor de consument beschikbaar.

Het Dual Zone Safety-concept, ontwikkeld door 's werelds meest noordelijke bandenfabrikant, zorgt ervoor dat het contactoppervlak van de Nokian Powerproof nauwkeurig en precies blijft, zowel op gladde snelwegen als op zonovergoten boulevards. De F1-wereldkampioen Mika Häkkinen heeft met zijn expertise ook bijgedragen aan het testen van dit premiumproduct met uitstekende handlingeigenschappen.

De nieuwe, sterke structuur garandeert de duurzaamheid van deze zomerband die is ontworpen voor snel rijden. Het bandprestatiemerkteken van de onafhankelijke TÜV SÜD-testorganisatie communiceert veelzijdige en uitgebreide prestaties.

Chauffeurs wilden stabiliteit en veiligheid voor extreme omstandigheden

De wisselende zomeromstandigheden en verschillende wegdekken in Europa zijn uitdagend voor chauffeurs. Temperatuurschommelingen van meer dan 40 graden Celsius tussen de koude lentedagen en de midzomerwarmte, in combinatie met plotselinge onweersbuien, vragen om banden die zich kunnen aanpassen aan verschillende rijomstandigheden.

Volgens het consumentenonderzoek van Nokian Tyres waarderen Europese chauffeurs in hun zomerbanden vooral een goede grip op nat wegdek en rijstabiliteit. Eigenaars van sportieve voertuigen willen vooral veiligheid onder extreme omstandigheden.

Het Dual Zone-veiligheidsconcept zorgt voor een gebalanceerd wegcontact

De ontwikkeling van de Nokian Powerproof heeft vier jaar in beslag genomen. Er is speciale aandacht besteed aan een veilige, gecontroleerde handling, zelfs bij hoge snelheden. Het stijlvolle uiterlijk van dit premium-product straalt een scherp, functioneel, Scandinavisch ontwerp uit.

- Veiligheid is altijd de kern van onze filosofie voor productontwikkeling. Het unieke Dual Zone Safety-concept zorgt voor een uitgebalanceerd wegcontact voor de nieuwe Nokian Powerproof. De bestuurder kan de grip van de band voelen en hoe hij zich aanpast aan de oppervlakteruwheid en direct reageert op het sturen, vooral op natte en droge wegen, wat een absolute vereiste is voor de veiligheid tijdens plotselinge uitwijkacties, zegt Jarno Röytiö, Development Manager bij Nokian Tyres.

In het Dual Zone Safety-concept zorgt de Power Zone op de buitenste schouder van de band voor een precieze handling. De stevige loopvlakblokken in combinatie met het Slope Groove Design die hoge zijdelingse krachten kan weerstaan door middel van zijn hellende groefranden, zorgen voor een nauwkeurige handling op droog asfalt, zelfs bij hoge snelheden.

De Wet Safety Zone aan de binnenzijde van de band maximaliseert de veiligheid op natte wegen door de grip te optimaliseren en tegelijkertijd een logische en stabiele handling te behouden. De Trapezoidal Flow Grooves (trapeziumvormige doorstroomgroeven) verdelen de middenrib en de rib die zich het dichtst bij de binnenste schouder bevindt. Dit gedraaide, kronkelende ontwerp van de bodem van de groef zorgt voor effectieve preventie van aquaplaning door water op te slaan en het verwijderen van water tussen de band en het wegdek te versnellen.

De naadloze samenwerking van de loopvlakblokken en -groeven van de binnenste schouder ondersteunt ook de effectieve weerstand tegen aquaplaning. De in de loopvlakblokken gevormde groefuiteinden zijn uitgespreid en hun zijden hebben een hoornachtige inspringing. Deze Swoopgroeven vergemakkelijken verder het verwijderen van water.

De brede en gepolijste hoofdgroeven maken ook effectief water opslaan mogelijk, wat de veiligheid bij regenachtig weer verbetert.

Nieuwe duurzame structuur, Dynamic Grip-rubbersamenstelling voor maximale grip

Drie brede en stevige hoofdribben domineren het uiterlijk van de moderne zomerband. Het schoudergedeelte van de Nokian Powerproof, die de hoognodige stuurprecisie bij hoge snelheden levert, is vol en slank. De nieuwe stevige en duurzame structuur, speciaal ontwikkeld voor snel rijden, biedt extra stabiliteit van de eerste momenten van de lente tot het hete asfalt van de late zomer.

Het loopvlak ontwikkeld voor veeleisend gebruik en hogere snelheden bestaat uit verschillende rubbercompounds. In de unieke Dynamic Grip-rubbercompound vormen de functionele molecuulketens en polymeren een dichte, flexibele, maasachtige structuur die zorgt voor een betere grip en duurzaamheid dan bij de vorige bandengeneratie. De gelaagde structuur met meerdere lagen vermindert ook de rolweerstand, waardoor de nieuwe Nokian Powerproof licht kan rollen terwijl brandstof wordt bespaard.

- Het nieuwe profielpatroon en de nieuwe structuur hebben ons in staat gesteld om een contactpatroon voor de band te creëren dat een logisch en voorspelbaar weggevoel en snelle stuurfeedback biedt bij zowel regen als zonneschijn. Het contact is stabieler en dynamischer dan voorheen, wat een uitstekende grip en nog betere duurzaamheid betekent op zowel snelwegen als slecht onderhouden alpineroutes, legt Development Manager Röytiö uit.

Een alomvattend, Europees testprogramma

Naast uitgebreide laboratoriumtests en indoor tests heeft het veeleisende ontwikkelingswerk ook gebruik gemaakt van computermodellen en hoge snelheidscamera's. Veldtesten onder echte wegomstandigheden vonden plaats in Duitsland, Tsjechië, Spanje, Portugal en Finland. De duurzaamheid van het nieuwe product werd verder verfijnd op basis van een zwaar testprogramma onder de hete, Spaanse zon. Testbanen voor hoge snelheden in Duitsland en Spanje zijn gebruikt om de eigenschappen voor extreme omstandigheden bij hoge snelheden te verfijnen.

- De nieuwe Nokian Powerproof geeft me extreem fantastische stuurfeedback. Dat is precies wat u zoekt in hoogwaardige banden. Wanneer de band u vertrouwen geeft bij het rijden, geeft hij u ook veiligheid, zegt Mika Häkkinen, een snelheidsprofessional en tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, die zijn ervaring en inzicht in het testen en ontwikkelen leverde.

Meer rijcomfort

Een vloeiend, voorspelbaar weggevoel is een absolute vereiste voor plezierig rijden. De nieuwe Nokian Powerproof kan verschillende wegdekken veilig, comfortabel en in stilte aan.

De halve-bolvormige inkepingen, die doen denken aan een golfbalpatroon, op de wanden van de langsribben zorgen voor extra rijcomfort. De Silent Groove Design-innovatie verlaagt het interieurgeluid en het externe rolgeluid van het voertuig. Het hielgebied maakt gebruik van een nieuwe Clinch-rubbercompound die het comfort en de brandstofefficiëntie verbetert, waardoor de band stil en soepel rolt.

Gepatenteerd comfort en veiligheid

Naast de indicator voor de loopvlakdiepte (DSI - Driving Safety Indicator), die is gepatenteerd door Nokian Tyres, heeft deze kampioen van de variabele wegomstandigheden ook een aquaplaning-indicator op zijn loopvlak. Het druppelsymbool verdwijnt wanneer minder dan vier millimeter van het loopvlak over is, wat wijst op een verhoogd risico op aquaplaning. Het informatiegebied maakt het mogelijk om de juiste bandenspanning en installatielocatie te registreren bij het verwisselen van de banden.

Nieuwe Nokian Powerproof - gemoedsrust voor strakkere bochten 

  • Nauwkeurige en stabiele handeling bij hoge snelheden
  • Uitstekende grip op nat wegdek
  • Aangenaam rijgevoel

Download productfoto's en -video's

Lees verder:

Nokian Tyres - 's werelds meest noordelijke bandenfabrikant en de uitvinder van de winterband 
https://www.nokiantyres.nl/bedrijf/over-ons/geschiedenis/

Dual Zone-veiligheid. Stabiliteit en nauwkeurige handling op droge en natte wegen. De Power Zone op de buitenste schouder verbetert de handling, terwijl de Wet Safety Zone op de binnenste schouder de grip en weerstand tegen aquaplaning op natte wegen verbetert.

Power Zone. Nauwkeurige handling. De nieuwe duurzame structuur, het gestroomlijnde loopvlakpatroon, de stevige loopvlakblokken en het Slope Groove Design met schuine groefranden zorgen voor nauwkeurig en gecontroleerd rijden op droog asfalt.


Wet Safety Zone. Gecontroleerde grip op natte wegen. De Trapezoidal Flow Grooves (trapeziumvormige doorstroomgroeven) verdelen de middenrib en de rib die zich het dichtst bij de binnenste schouder bevindt. Het gedraaide, kronkelende ontwerp van de bodem van de groef zorgt voor effectieve preventie van aquaplaning door water op te slaan en het verwijderen van water tussen de band en het wegdek te versnellen. De Swoop Grooves ondersteunen ook effectieve weerstand tegen aquaplaning. De in de binnenste loopvlakblokken gevormde groefuiteinden zijn uitgespreid en hun zijden hebben een hoornachtige inkeping om het verwijderen van water te versnellen.

Dynamic Grip-compound. Betrouwbare grip op natte en droge wegen. De functionele molecuulketens en polymeren vormen een dichte en flexibele, maasachtige structuur die zorgt voor een betrouwbare grip, zelfs bij hoge snelheden. De meerlaagse structuur vermindert ook de rolweerstand.

Silent Groove Design. Meer rijcomfort.
De halve-bolvormige inkepingen, die doen denken aan een golfbalpatroon, op de wanden van de langsribben zorgen voor extra rijcomfort. De innovatie vermindert het interieurgeluid en het externe rolgeluid van het voertuig. Het ontwerp vermindert ook de luchtweerstand en koelt het oppervlak van de band, wat op zijn beurt de slijtvastheid verbetert.

Special Clinch-rubbercompound. Lager geluidsniveau en rolweerstand. De rubbersamenstelling drukt flexibel tegen de wielflens, waardoor het hielgebied extra duurzaamheid krijgt. De innovatie minimaliseert ook effectief het interieurgeluid en de rolweerstand.

Gepolijste groeven.
Stijlvol en functioneel: water stroomt gemakkelijk en efficiënt van de gladde en gepolijste hoofdgroeven weg.

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]