wo september 2 11:30 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Gemoedsrust in alle vier de seizoenen: Nieuwe Nokian Seasonproof en Nokian Seasonproof SUV bieden hele jaar door eersteklas veiligheid

Nokian Tyres, premium bandenfabrikant uit Scandinavië, introduceert een nieuwe all-season bandenfamilie voor passagiersvoertuigen, sportwagens en crossover modellen. De nieuwe Nokian Seasonproof is ontworpen voor bestuurders die betrouwbaarheid en een eersteklas veiligheid willen tijdens sneeuwachtige, grijze winterdagen, maar die ook topprestaties en een moeiteloos rijgevoel willen in de zomer.

De onzekerheid door plotselinge wegomstandigheden en zorgen om veranderlijk weer door het jaar heen maken dat er steeds meer interesse komt in de all-season band. De steeds groter wordende behoefte aan extra veiligheid bij onverwacht nat en sneeuwachtig weer, zelfs buiten het seizoen om, is een van de belangrijkste redenen waarom steeds meer Europese voertuigen worden voorzien van banden die om kunnen gaan met het variërende weer.

Volgens het recente all-season consumentenonderzoek* van Nokian Tyres waarderen Europese bestuurders vooral veiligheid gedurende alle weersomstandigheden, of het nu zomer is of winter. Een goede grip en besturing met een goede weerstand tegen slijtage en scheuren en veilige wintereigenschappen in een veranderlijke omgeving waren ook een van de belangrijkste eigenschappen. Buiten de belangrijkste bandenkenmerken waren gemak en flexibiliteit tijdens het rijden met slechts één set banden erg belangrijk.

- Veiligheid staat altijd voorop in onze productontwikkelingsfilosofie. De nieuwe Nokian Seasonproof is ontwikkeld om aan de behoeften van de Midden-Europese bestuurders te voldoen en is ontworpen voor flexibiliteit en om zich aan te passen aan het weer in zowel de winter als de zomer. We hebben een nieuw ontwerp loopvlak dat speciaal is gemaakt voor optimaal gebruik het hele jaar rond en innovaties voor een maximale veiligheid, uitzonderlijke levensduur en lage rolweerstand, aldus Marko Rantonen, Ontwikkelingsmanager van Nokian Tyres.

De nieuwe Nokian Seasonproof productfamile biedt de Midden-Europese bestuurder het hele jaar door veiligheid en gemak. Alle maten zijn voorzien van het sneeuwvloksymbool (3PMSF), wat aangeeft dat de band officieel is goedgekeurd voor gebruik in de winter. De productserie bestaat uit maten voor moderne personenwagens, SUV's en CUV's met een selectie van 64 producten van 14 tot 19 inch, met een snelheidsbeoordeling van T (190 km/h), H (210 km/h) V (240 km/h) W (270 km/h). In het najaar van 2020 zullen elf geselecteerde maten verkrijgbaar zijn en de rest van de selectie zal begin 2021 op de markt gebracht worden.

Gemak gaat hand in hand met veiligheid dankzij het nieuwe Season Sense concept

De nieuwe Nokian Seasonproof is een praktische oplossing voor bestuurders die een einde willen maken aan het wisselen van seizoensbanden, maar die wel een veilige optie willen voor wegen met sneeuw, sneeuwbrij en regen, welke dag van het jaar het ook is. Dankzij het Season Sense concept is de expertise van Nokian Tyres op het gebied van veiligheid in de winter en uitmuntende prestaties bij wisselende rij-omstandigheden is zichtbaar en voelbaar in het nieuwe product. Dit nieuwe concept is speciaal gemaakt voor all-season gebruik zodat rijden op regenachtige dagen en op de weg met sneeuwbrij veilig is, maar ook zodat rijden op droge wegen in de zinderend hete zomer heerlijk comfortabel en nauwkeurig is.

Het Season Sense concept combineert meerdere innovatieve technische functies in de lamellen, het loopvlakprofiel en het rubberen bestanddeel van de band. De multifunctionele all-season lamellen en het gemoderniseerde loopvlakprofiel in meerdere richtingen met stijf blokontwerp zijn gemaakt voor veelzijdige all-season prestaties en voor een ultieme veiligheid, zowel bij sneeuw als op het droge. De maximale grip op nat wegdek en bij sneeuwbrij is mogelijk gemaakt door de nieuwe all-season water- en sneeuwbrijkanalen en het nieuwe bestanddeel met silicarubber zorgt voor een uitstekende duurzaamheid, grip op nat wegdek en een lage rolweerstand.

Veilig rijden bij sneeuw, regen en sneeuwbrij

Het nieuwe, rubberen bestanddeel van Nokian Seasonproof is speciaal gemaakt voor veiligheid en duurzaamheid. Het bestanddeel bevat veel silica en is gemaakt om uit te blinken bij wisselend weer; het werkt geweldig bij veel temperaturen en kan een intense slijtage aan, zelfs in zinderend hete zomers. De grip blijft in de winter uitmuntend, zelfs bij temperaturen rond en onder het vriespunt. Het nieuwe bestanddeel met silica zorgt ook voor een geweldige grip op nat wegdek en een lage rolweerstand.

De sneeuwklauwen met meerdere facetten tussen de loopvlakblokken bieden bij remmen en versnellen een krachtige grip en stabiel rijgevoel op sneeuw. De sneeuwgrip boosters op de loopvlakblokken verbeteren de grip in zowel lengte- als zijdelingse richting.

De all-season water- en sneeuwbrijkanalen op het loopvlak zijn geoptimaliseerd om zelfs bij nat weer goed te presteren. Deze duwen met kracht sneeuwbrij en water tussen de band en de weg uit, waardoor slushplaning en aquaplaning effectief voorkomen wordt. De uitmuntende aquaplaning eigenschappen worden afgerond met gepolijste groeven die zowel stijlvol als functioneel zijn - ze versnellen de doorstroming van water en sneeuwbrij nog verder.

Stevige besturing en uitmuntende levensduur

Nokian Seasonproof heeft uitmuntende besturingseigenschappen op droog asfalt en straten vol herfstblad. Het biedt een extreme stabiliteit en grip op de droge weg, zelfs op hoge snelheid. De meerlaagse blokondersteuning verbetert de besturing bij hoge snelheid. Voor bestuurders betekent dit een uitmuntende stabiliteit en een snel, responsief stuurgevoel.

Het nieuwe loopvlak biedt tevens betere prestaties in de zomer. De verbeteringen zijn voelbaar in de eigenschappen op nat en droog wegdek, gezien het midden met de op maat gemaakte groefblokken en lamellen, is gemaakt voor optimale prestaties bij wisselend weer. De lamellentechnologie voor nat en droog wegdek zorgt dankzij de geavanceerde tractie en besturing voor een kortere remafstand en extra veiligheid als u de bocht door gaat.

De slijtvastheid van de Nokian Seasonproof is 25% beter dan haar voorganger. Dit is een enorme sprong voorwaarts op het gebied van duurzaamheid, wat afhankelijk van de rijstijl overeen kan komen met een extra rijseizoen.

Nieuwe Nokian Seasonproof SUV – Meer stabiliteit voor SUV’s en CUV’s

Een goede rijstabiliteit en uitmuntende grip zijn vooral waardevol voor bestuurders van SUV’s. De banden van een SUV moeten sterk genoeg zijn om grote, zware voertuigen stabiel op de weg te houden. De schoudergebieden van de Nokian Seasonproof SUV zijn specifiek op maat gemaakt voor de SUV, waardoor de stabiliteit dankzij de blokondersteuning verbeterd wordt. De band biedt een stabiel weggevoel en nauwkeurige besturing op nat wegdek en bij sneeuw.

De nieuwe Nokian Seasonproof SUV houdt haar hoge wielen stevig op het wegdek, of er nu sneeuw, sneeuwbrij of regen ligt. De nieuwe SUV banden zijn voorzien van een sterke, verbeterde structuur, een voor de SUV geoptimaliseerd bestanddeel en de unieke Aramide zijwangtechnologie van Nokian Tyres.

De sterke constructie van Nokian Seasonproof SUV is gecombineerd met de speciaal versterkte Aramide zijwangen ter verbetering van de duurzaamheid en om ervoor te zorgen dat de band alle impact kan doorstaan die kan ontstaan tijdens het rijden. De structuur van de zijwang bevat extreem sterke aramidevezels, waardoor de banden beter beschermd zijn tegen plotselinge druk en scheuren die anderszins tot onderbreking van een mooie reis zouden kunnen leiden. Bij dergelijke schade moet de band doorgaans worden vervangen.

Altijd een duurzame keuze

Duurzaamheid vormt essentieel onderdeel van het bedrijf Nokian Tyres. De veiligheid en milieuvriendelijkheid worden tijdens de gehele levenscyclus van de band overwogen. Net als bij al haar producten, heeft Nokian Tyres de Nokian Seasonproof ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het bestanddeel van de band is zorgvuldig ontworpen voor een zo minimaal mogelijke rolweerstand en een zo maximaal mogelijke veiligheid. De lage rolweerstand maakt de Nokian Seasonproof tot een zuinige optie voor bestuurders die een zo klein mogelijke impact op het milieu willen hebben en die tegelijkertijd brandstofkosten willen besparen.

De productiefabrieken van het bedrijf in Finland, Rusland en de Verenigde Staten houden zich aan rigoureuze duurzaamheidsmaatstaven gericht op het verminderen van uitstoot, een verantwoordelijke afvoer van afval en bescherming van het welbevinden van personeel.

Nokian Seasonproof - Gemoedsrust in alle vier de seizoenen 

  • Het hele jaar door eersteklas veiligheid, vooral op besneeuwde wegen en regenachtige dagen
  • Uitstekende levensduur in kilometers en verbeterde duurzaamheid
  • Lage rolweerstand spaart brandstof enmilieu
  • De Aramide zijwangen bieden unieke bescherming tegen druk en scheuren

Belangrijkste innovaties:

Season Sense concept: De multifunctionele all-season lamellen en het gemoderniseerde loopvlakprofiel in meerdere richtingen zijn gemaakt voor veelzijdige all-season prestaties en voor een ultieme veiligheid, zowel bij sneeuw als op het droge. Hoewel de all-season water- en sneeuwbrijkanalen voor een maximale bescherming tegen aquaplaning zorgen, zorgt het nieuwe bestanddeel met silica voor een extreme duurzaamheid, goede grip en lage rolweerstand.

Sneeuwklauwen: Krachtige grip en een stabiel rijgevoel. De sneeuwklauwen pakken op effectieve wijze het oppervlak vast als er op zachte sneeuw gereden wordt, waardoor u extra grip hebt tijdens het remmen en versnellen.

Sneeuwgrip boosters: Meer grip in de winter. De sneeuwgrip boosters verbeteren de lengterichting die nodig is voor remmen en versnellen.

Gepolijste groeven Stijlvol en functioneel. De gepolijste groeven versnellen het verwijderen van water en sneeuwbrij, leidend tot extra veiligheid op een nat wegdek.

Aramide zijwangtechnologie: Extreme duurzaamheid. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwangen van de band voor extra duurzaamheid en bescherming tegen uitdagende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestand tegen impact en scheuren die anders tot schade zouden kunnen leiden.

Gepatenteerde veiligheid

Voor extra veiligheid zijn zowel de Nokian Seasonproof als de Nokian Seasonproof SUV voorzien van een rijveiligheid-indicator (DSI) die is gepatenteerd door Nokian Tyres. De locatie- en spanningsindicators in het informatiegebied op de zijwang van de band verbeteren ook de veiligheid. Het informatiegebied zorgt voor registratie van de juiste bandenspanning en plaats van installatie indien de banden vervangen moeten worden. Het comfort en de veiligheid worden verder verbeterd door een extra deel dat kan worden gebruikt om de aandraaitorsie van bouten te registreren.

Download productfoto’s en video’s

*Onderzoek all-season banden 2020. De gegevens zijn gebaseerd op een online onderzoek dat in mei 2020 door onderzoeksbureau YouGov is uitgevoerd voor Nokian Tyres. Het onderzoek werd uitgevoerd in vier landen (Duitsland, Frankrijk, Italië en Polen), met een testgroep van 300 all-season gebruikers uit elk land.

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, tel. +420 725 865 874, 
[email protected]

PR Marketing Manager Zuzana Seidl, tel. +420603578866 
[email protected]

Product Manager Martin Drazik, tel. +420735747556 
[email protected]