di oktober 2 04:00 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Gemoedsrust voor regenachtige dagen: De nieuwe Nokian Wetproof is de vijand van aquaplaning

De nieuwe Nokian Wetproof is een veilige en betrouwbare zomerband voor personenauto's die op de Midden-Europese wegen rijden. De belangrijkste kenmerken van de band zijn uitstekende remprestaties op nat wegdek en een krachtige weerstand tegen aquaplaning, waardoor u zelfs op regenachtige dagen gemakkelijk en comfortabel rijdt. De nieuwe generatie zomerbanden van Nokian Tyres heeft een unieke veiligheidszonetechnologie, speciaal ontwikkeld voor wisselende, zomerse omstandigheden.

Gemoedsrust voor regenachtige dagen: De nieuwe Nokian Wetproof is de vijand van aquaplaning
Het nieuwe lid van de gemoderniseerde zomerbandenfamilie van Nokian Tyres, de Nokian Wetproof, is uitgebalanceerd tussen maximaal comfort en extreme veiligheid. De Nokian Wetproof biedt stabiele prestaties op regenachtige dagen en extra comfort voor slechte wegomstandigheden. Het geheim achter de perfect afgestemde balans tussen natte en droge eigenschappen is het nieuwe Dual Zone Safety concept. Deze unieke veiligheidszonetechnologie biedt veiligheid en rij-vertrouwen in alle omstandigheden, terwijl verminderde rolweerstand het brandstofverbruik verbetert en ecologisch rijden ondersteunt.

Als bewijs van uitmuntendheid heeft de Nokian Wetproof het TÜV Tyre Performance Mark toegekend gekregen. Deze onderscheiding van de onafhankelijke TÜV SÜD-testorganisatie bevestigt dat de Nokian Wetproof gunstig afsteekt in vergelijking met premiumconcurrenten voor wat betreft kwaliteit en prestaties.

De nieuwe Nokian Wetproof wordt aangeboden in de snelheidscategorieën T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) en W (270 km/h) en het uitgebreide grootteaanbod omvat 46 items van 14-inch tot 20-inch. De nieuwe Nokian Wetproof wordt in het voorjaar van 2019 beschikbaar voor de consumenten.

Rigoureuze tests voor eersteklas veiligheid

Zomerbanden moeten veilig en betrouwbaar werken, van de lentemorgen tot de late herfst, en dat betekent dat zomerbanden geen éénseizoensproducten zijn. De speciale expertise van Nokian Tyres, duurzame veiligheid en milieuvriendelijkheid zorgen ervoor dat de nieuwe Nokian Wetproof voor alle drie de seizoenen stabiele prestaties en gemoedsrust biedt.

Wanneer u geniet van zonnige en mooie zomerdagen, is het gemakkelijk om de gevaren van met regen doordrenkte wegen te vergeten. Het is ook tegenwoordig meer dan gebruikelijk, dat het weer varieert van extreme hitte tot abrupte regenbuien en de weersvoorspellingen kunnen onverwachts veranderen. Plotselinge en zware regenval kan ervoor zorgen dat de auto te maken krijgt met aquaplaning, vooral als er veel water op de weg en in de sporen ligt.

Volgens het consumentenonderzoek van Nokian Tyres zijn de veiligheidseigenschappen duidelijk de belangrijkste kenmerken bij het kopen van banden. Europese chauffeurs beschouwen goede grip op zowel natte als droge wegen als bijzonder waardevol. De kern van de productontwikkeling van Nokian Tyre is altijd veiligheid.

- De Nokian Wetproof biedt de best mogelijke combinatie van natte en droge eigenschappen. We hebben de grip op nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning enorm kunnen verbeteren, wat betekent dat we meer veiligheid kunnen bieden aan klanten die in natte omstandigheden rijden. De ontwikkeling heeft ons meer dan vier jaar gekost en we hebben tientallen verschillende prototypen in heel Europa getest, vertelt Jarno Röytiö, Product Development Manager voor Nokian Tyres.

Dual Zone Safety - Totale controle over natte en droge omstandigheden

Om een betere prestatiebalans te bereiken, heeft de Nokian Wetproof een nieuw, asymmetrisch profielpatroon. Het nieuwe loopvlakprofiel verbetert de tractie en zorgt voor een goede balans tussen de natte en droge eigenschappen; hierdoor verbeteren ook de duur-zaamheid en de bandenslijtage.

Om maximaal comfort en eersteklas veiligheid te bieden, is het loopvlak van de band verdeeld in twee functionele zones. Deze nieuwe technologie genaamd Dual Zone Safety biedt een uitstekende combinatie van droge en natte prestaties. De Stability Zone bevindt zich aan de buitenzijde van de band en maakt manoeuvreren gemakkelijk en zelfverzekerd door goede stabiliteit en handlingeigenschappen te bieden, terwijl de Wet Safety Zone aan de binnenkant de grip op nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning verbetert.

Het Responsive Lock concept versterkt de uitstekende handling- en natte eigenschappen en ondersteunt de langsribben terwijl het water makkelijker van de band wegstroomt. De groeven van de ribben zijn uitgerust met in elkaar grijpende tegenhangers, die reageren door stevig tegen elkaar aan te drukken wanneer de band tegen het wegdek drukt. Dit nieuwe, innovatieve ontwerp verhoogt de rijstabiliteit zonder afbreuk te doen aan de natte veiligheid.

Stability Zone – Stil en comfortabel rollen

Het Silent Groove Design, dat zowel het interne als externe rolgeluid van het voertuig regelt, is een innovatie op de wanden van de band die het rijcomfort verbetert. Het golfbalachtige ontwerp regelt de luchtstroom en voorkomt het creëren van een onaangenaam, huilend geluid. Het ontwerp vermindert ook de luchtweerstand, waardoor het oppervlak van de band wordt gekoeld. Dit verbetert de slijtvastheid van de band en biedt de bestuurder meer kilometers.

De speciale zone op de zijwand van de band, de Silent Sidewall Technology, is een unieke combinatie van compounding en constructief ontwerp van de zijwanden van de band en helpt bij het filteren van het geluid en de trillingen van het wegdek. Dit zorgt voor een lager geluidsniveau voor bestuurders en passagiers.

Wet Safety Zone - Aquaplaning-weerstand de luxe

Wanneer bewegende vloeistof, zoals water, een gekromd oppervlak ontmoet, probeert het dat oppervlak te volgen. Dit fenomeen dat ook bekend staat als het Coandă-effect, betekent dat water kan worden gericht om de curve van het oppervlak te volgen in plaats van in een rechte lijn te vloeien. Wanneer een band meer water tegenkomt dan het kan verspreiden, treedt aquaplaning op. De Nokian Tyres Coanda Technology versnelt het verwijderen van water door de waterstroom van de band weg te voeren en te verplaatsen en voorkomt zo op effectieve wijze gevaarlijke aquaplaning.

De Aqua Hybrid-compound biedt ook extra veiligheid voor regenachtig weer. Dit nieuwe generatie rubbermengsel met geavanceerde polymeertypen en een verbeterde silicastructuur zorgt voor een uitstekende grip op nat wegdek en lagere brandstofkosten.

Terwijl ze ook de gevaren van regenachtig weer voorkomen, geven de Polished main grooves (gepolijste hoofdgroeven) de band een stijlvol uiterlijk en vervullen ze een belangrijke functie, aangezien het water gemakkelijk en efficiënt uit de gladde en gepolijste hoofdgroeven wegstroomt.

Gepatenteerde veiligheid

Voor extra veiligheid bevat het loopvlak een Driving Safety Indicator (DSI) die is gepatenteerd door Nokian Tyres. De locatie- en drukindicatoren op het informatiegebied op de zijwand van de band verbeteren ook de veiligheid. Het informatiegebied maakt het mogelijk om de juiste bandenspanning en installatielocatie te registreren bij het verwisselen van de banden. Het comfort en de veiligheid worden verder verbeterd door een extra gedeelte dat kan worden gebruikt om het aanhaalkoppel van de bouten te registreren.

De nieuwe Nokian Wetproof - gemoedsrust voor regenachtige dagen 

  • Extreme veiligheid voor natte wegen
  • Maximaal comfort
  • Gemakkelijk rollen bespaart brandstof en spaart het milieu

Belangrijkste innovaties:

Dual Zone Safety: de Stability Zone biedt eenvoudig manoeuvreren en zelfverzekerd rijden met uitstekende stabiliteit en handlingeigenschappen, terwijl de Wet Safety Zones geavanceerde weerstand tegen aquaplaning bieden voor veiligheid en gemoedsrust op regenachtige wegen.

Responsive Lock-concept: de groeven van de langsribben zijn uitgerust met in elkaar grijpende tegenhangers, die reageren door stevig tegen elkaar aan te drukken wanneer de band tegen het wegdek drukt. Deze onderdelen ondersteunen de langsribben om de rijstabiliteit te vergroten en zorgen voor een effectieve weerstand tegen aquaplaning door het water makkelijker van de band weg te laten stromen.

Aqua Hybrid compound: extra veiligheid bij regenachtig weer. Deze rubbercompound van de nieuwe generatie biedt uitstekende grip op nat wegdek en lagere brandstofkosten.

Nokian Tyres Coanda-technologie: effectieve preventie van aquaplaning. Een gebogen, op een helling lijkend ontwerp voert het water weg en versnelt de verwijdering van water tussen de band en de weg.

Gepolijste groeven. Stijlvol en functioneel: water stroomt gemakkelijk en efficiënt van de gladde en gepolijste hoofdgroeven weg.

Silent Groove Design: verbeterd rijcomfort. De halve-bolvormige inkepingen doen denken aan het oppervlak van een golfbal en regelen de luchtstroom van de band. De inkepingen voorkomen het creëren van een onaangenaam, huilend geluid. Het ontwerp regelt zowel het rolgeluid aan de binnen- als de buitenkant van het voertuig.

Silent sidewall-technologie - Een unieke combinatie van compounding en constructief ontwerp. De speciale zone op de zijwand van de band helpt bij het filteren van het geluid en de trillingen van het wegdek, waardoor het geluid in de auto wordt verminderd.

Download productfoto's en -video's

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]