wo september 13 06:43 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Het winterassortiment van Nokian Tyres

De Nokian WR winterbanden bieden een virtuoze combinatie van veiligheid en zorgeloos rijplezier. Deze milieuvriendelijke premium producten presteren betrouwbaar en zonder verrassingen in de gevarieerde Midden-Europese weersomstandigheden.

Nokian WR A4

Nokian WR A4 is een premium winterband voor sportauto’s die high-performance handling en een betrouwbare wintergrip combineert. Hij biedt uitgebalanceerd rijden in de snel veranderende weersomstandigheden van de Midden-Europese winter. De Nokian WR A4 reageert snel en precies op stuurcommando’s en handhaaft daarbij een comfortabel geluidsniveau. De uitstekende handling en gripeigenschappen zijn gebaseerd op verschillende state-of-the-art innovaties. Hij heeft een extreem lage rolweerstand, is brandstofbesparend en heeft lage gevaaremissies.

 • Geavanceerde wintergrip op droge, natte en met sneeuw bedekte wegen
 • Functional Performance Siping
 • Extreem stabiel en uitgebalanceerde prestaties bij hoge snelheden
 • Maximaal comfort

 

FOTO’S: Nokian WR A4

Nokian WR D4 is een gripkampioen waarvan de unieke innovaties borg staan voor veilig en uitgebalanceerd rijden, zowel op natte als besneeuwde wegen. Het is ’s werelds eerste premium winterband die een natte grip biedt in de beste A-klasse van het EU-bandenlabel. De nieuwe Nokian Block Optimized Siping en de Nokian Twin Trac Silica innovaties bieden een gecontroleerde handling, een stevige greep en een superieure brandstofbesparing.

 • Grip zoals nooit eerder op natte, droge en met sneeuw bedekte wegen
 • Een extreem stabiele en uitgebalanceerde rijervaring
 • Effectieve preventie van brijplaning en aquaplaning
 • Rijdt licht, bespaart het milieu en brandstof

 

FOTO’S: Nokian WR D4

Nokian WR D3, ontworpen voor de gevarieerde winteromstandigheden van Midden-Europa, een prima keus voor kleine en middelgrote gezinsauto’s en voor bestuurders die prijs stellen op economisch en veilig rijden. Het voorkomen van brijplaning was een belangrijke overweging in het ontwerpproces: de schuine, versteekte voorkant van de loopvlakblokken werpt het water en de brij weg uit de bandengroeven. De Cool Touch Design siping van de band minimaliseert de wrijving en de warmte-emissie veroorzaakt door onnodige lamelbewegingen. Een lichter rollende band betekent een lager brandstofverbruik en lagere kooldioxide-emissies.

 • Betrouwbaar op natte, droge en met brij bedekte wegen
 • Effectieve preventie van brijplaning en aquaplaning
 • Rijdt licht, bespaart het milieu en brandstof

 

FOTO’S: Nokian WR A3 en D3

Nokian WR SUV 3 - Ultieme prestaties op sneeuw en brij

‘s Werelds eerste AA-rated winterband Nokian WR SUV 3 (size 265/50 R19 V) is ‘s werelds eerste winterband die de top A-grade bandenonderscheiding van de EU ontvangt voor natte grip en brandstofzuinigheid. Deze echte SUV-winterband kan de remafstand met wel 18 m verminderen op natte wegen en een brandstofbesparing opleveren van wel 0,6 l/100 km. Hij beschikt over het Nokian Twin Trac SUV Silica rubbermengsel, speciaal op maat gemaakt voor intensief SUV-gebruik en de Nokian Aramid Sidewall technology. Zij garanderen dat bestuurders kunnen genieten van de beste sneeuwgrip en natte grip en brandstofzuinigheid in de branche als ook over een precieze handling gecombineerd met een uitstekende duurzaamheid.

De high-performance SUV-band Nokian WR SUV 3 voelt zich thuis in de afwisselende Europese winterse omstandigheden en heeft een uitstekende wintergrip en rijreactie. De Nokian WR SUV 3 winterband weerstaat op effectieve wijze brijplaning en aquaplaning en kan op betrouwbare wijze alle verrassingen aan die de winter in petto heeft. Hij rolt licht en behoudt zijn balans zowel op sneeuw, brij als droge wegen.

 • Voorkomt op zeer effectieve wijze brijplaning en aquaplaning
 • Een uitstekende handling op zowel besneeuwde als droge oppervlakken
 • Een extreme grip op natte oppervlakken
 • Een stabiel rijgevoel onder alle omstandigheden

 

FOTO’S: Nokian WR SUV3

Nokian WR C3 pakt de extremen van de winter aan met zijn precieze wintergrip. Deze efficiënte roller is ontworpen voor veelzijdig gebruik bestelauto’s en busjes en hij rijdt veilig, duurzaam en licht in de steden en op de plattelandswegen van Midden-Europa. Bovenop het op een personenauto lijkende rijcomfort en een zeer lage rolweerstand optimaliseert de Nokian WR C3 de veiligheid vergrotende handlingeigenschappen op wegen met ijs, sneeuw en natte wegen.

 • Maximale winterveiligheid en comfort
 • Precieze en stabiele handling
 • Uitstekende duurzaamheid, zelfs met zware ladingen

 

FOTO’S: Nokian WR C3

Nokian Weatherproof - Voor meer dan vier seizoenen

De Nokian Weatherproof banden bieden eersteklas veiligheid, high performance en duurzaamheid voor gebruik gedurende het hele jaar. Deze nieuwe All-Weather bandenreeks combineert betrouwbare winterveiligheid met de precieze rijstabiliteit en ferme handling van de Nokian winterbanden. Alle maten hebben het sneeuwvloksymbool (3PMSF), dat aangeeft dat de banden officieel zijn goedgekeurd voor wintergebruik. De licht rollende Nokian Weatherproof banden reduceren ook het brandstofverbruik en de CO2-emissies.

Besneeuwde wegen

 • Blijft flexibel bij lage temperaturen, levert een sterke grip en precies remmen op sneeuw.

Natte wegen

 • Voorkomt effectief brijplaning en aquaplaning en stopt onmiddellijk op natte wegen.

Droge wegen

 • Extreme stabiliteit en grip, zelfs bij hoge snelheden op droge wegen.

Duurzaamheid gedurende het hele jaar

 • Het loopvlakmengsel functioneert uitstekend in een breed temperatuurbereik en kan zelfs zware slijtage aan bij heet zomerweer.

FOTO’S: Nokian Weatherproof

Nokian Weatherproof SUV

De comfortabele en duurzame Nokian Weatherproof SUV biedt een uitstekende handling op sneeuw, slechte wegen of op altijd verraderlijke brij. Het loopvlak is op maat gemaakt voor krachtigere SUV’s. Zuinig en brandstofbesparend in elk seizoen.

FOTO’S: Nokian Weatherproof SUV

Nokian Weatherproof C

De sterke Nokian Weatherproof C managet zijn zware belastingen op een stevige, uitgebalanceerde manier. Deze high performance All-Weather band is uitzonderlijk duurzaam en heeft een gelijkmatig slijtagepatroon. Hij presteert erg goed op brij en sneeuw. De Nokian Weatherproof C heeft verschillende loopvlakmodellen voor grotere voertuigen en lichtere ladingen. Het symmetrische, pijlvormige loopvlakpatroon voor bestelwagens garandeert een goede grip op natte en besneeuwde oppervlakken. Voor lichtere bussen reduceert het op maat gemaakte, asymmetrische loopvlakpatroon het risico op aquaplaning en vergroot dit het comfort.

FOTO’S: Nokian Weatherproof C

FOTO’S VAN ALLE NOKIAN TYRES BANDEN EN ANDER MATERIAAL: Nokian Tyres Public Press Room

Contact

Neem voor meer informatie alstublieft contact op met:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]