di mei 26 10:00 2020 in categorie Bedrijfsnieuws

Jukka Moisio benoemd tot president en CEO van Nokian Tyres

De Raad van Bestuur van Nokian Tyres heeft met ingang van 27 mei 2020 Jukka Moisio benoemd tot president en CEO van Nokian Tyres plc (nv). Hille Korhonen treedt, na drie jaar het bedrijf te hebben geleid, terug als president en CEO. Daaraan voorafgaand was zij lid van de Raad van Bestuur. In deze periodes bouwde zij aan het succes van Nokian Tyres op zowel zijn thuis- als groeimarkten.

Jukka Moisio heeft een indrukwekkende achtergrond bij toonaangevende internationale bedrijven. Zijn laatste aanstelling was als president en CEO van Huhtamäki Oyj, een wereldwijd verpakkingsbedrijf. Voorafgaand aan Huhtamäki was Moisio President en CEO van Ahlstrom Oyj.

“Ik ben erg blij dat Jukka Moisio Nokian Tyres gaat leiden”, zegt Jukka Hienonen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Nokian Tyres. “Jukka Moisio heeft een bewezen staat van dienst in het succesvol leiding geven aan beursgenoteerde bedrijven en bedrijfsreorganisaties, blijkend uit sterke financiële prestaties en aandeelhoudersrendement. Hij heeft ook een diepgaand inzicht van de markten in Midden-Europa en Noord-Amerika, de belangrijkste groeimarkten voor Nokian Tyres. Jukka Moisio heeft de ervaring en capaciteiten om het bedrijf naar een volgende ontwikkelingsfase te leiden.”

“Hille Korhonen heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opbouwen van Nokian Tyres: eerst als lid van de Raad van Bestuur en gedurende de afgelopen drie jaar als president en CEO. De afgelopen jaren werden gekenmerkt door een intensieve investeringsfase, waarin het bedrijf een fabriek in de VS heeft gebouwd als onderdeel van de doelstelling om de verkoop van Nokian Tyres in Noord-Amerika te verdubbelen. Namens het hele bestuur wil ik Hille bedanken voor haar leiderschap en bijdrage aan het bedrijf”, zegt Hienonen.

"Ik ben vereerd dat ik ben aangesteld om Nokian Tyres te leiden, wat zo'n geweldig bedrijf is met fantastische producten, een gewaardeerd merk met een leidende positie in zijn thuismarkten en veel ontwikkelingskansen. Ik kijk ernaar uit om met het Nokian Tyres-team samen te werken en samen met onze bestaande en nieuwe klanten in de toekomst succes te boeken,” aldus Jukka Moisio.  

Nokian Tyres plc

Päivi Antola
SVP, Communications and Investor Relations

Mediavragen en interviewverzoeken: [email protected], tel. +358 10 401 7912 (Tarja Kuittinen)

Over Jukka Moisio

Geboren: 1961

Nationaliteit: Fins

M.Sc. Economics, MBA

Professionele ervaring:

- Huhtamäki Oyj, President en CEO 2008-2019

- Ahlstrom Oyj, President en CEO 2004-2008

- Ahlstrom Oyj, verschillende managementfuncties 1991-2004

- McKinsey & Company, Associate 1989-1991

Vertrouwensposities:

Paulig Group, Lid van de Raad van Bestuur 2019-

Sulapac Oy, Lid van de Raad van Bestuur 2019-

Atria Oyj, Lid van de Raad van Bestuur 2014-