do januari 11 03:45 2018 in categorie Bedrijfsnieuws

Nokian Heavy Tyres vergroot zijn productie-capaciteit met 50% door een investering van 70 miljoen euro in Nokia

Nokian Heavy Tyres Ltd, onderdeel van de Nokian Tyres group, vergroot zijn productiecapaciteit met 50% door in de komende drie jaar in totaal ongeveer 70 miljoen euro te investeren in zijn fabriek in Nokia. Door de capaciteitsverhoging worden er ongeveer 50 nieuwe mensen aangenomen voor de productie van zware banden.

Nokian Heavy Tyres, investering

“De internationale markt voor zware banden heeft zich positief ontwikkeld en onze verkoop wordt steeds groter. Wij willen ook de groei van onze klanten ondersteunen door het vergroten van onze productiecapaciteit in onze huidige fabriek in Nokia, Finland. Nokia is een vanzelfsprekende keuze qua locatie vanwege goed getraind personeel en de mogelijkheden om producten van hoge kwaliteit te produceren in de gemoderniseerde fabriek,” zegt Manu Salmi, Vice President voor de Nokian Heavy Tyres unit.

Het doel is om de maximale capaciteit voor de productie van zware banden te vergroten van ongeveer 20 miljoen kg naar 32 miljoen kg.

Nokian Heavy Tyres Ltd heeft ook een overeenkomst ondertekend met een lokale vakbond inzake het vergroten van de concurrentiekracht door flexibiliteit. De overeenkomst motiveert het personeel om meerdere vaardigheden te ontwikkelen. Deze overeenkomst blijft van kracht tot eind 2020.

“Wij willen groeien met focus op klantenservice, veiligheid en kwaliteit. Wij nemen deze belangrijke stap samen met ons toegewijde personeel,” zegt Salmi.

Nokian Heavy Tyres – Speciale expertise op maat uit het noorden

De productontwikkeling van Nokian Heavy Tyres is afkomstig uit 80 jaar expertise op het gebied van winterbanden en een grondig begrip van extreme omstandigheden. Nokian Heavy Tyres is de wereldwijde marktleider in bosbouwbanden en zijn ervaring met de wisselende seizoenen, de ruige noordse omgeving en inspanningen op het gebied van productontwikkeling op de lange termijn gericht op zorgvuldig geselecteerde productsegmenten hebben Nokian Heavy Tyres één van de wereldwijd leidende speciale-bandenproducenten gemaakt. De producten van Nokian Tyres staan bekend om hun extreem hoge kwaliteit die een lange levensduur garandeert en betrouwbare functionaliteit voor een veelvoud aan toepassingen en omstandigheden.

Nokian Tyres plc
Antti-Jussi Tähtinen
Vice President, Marketing and Communications

Photos – here

Contactpersonen:

Manu Salmi, Vice President, Nokian Heavy Tyres Ltd, tel. +358 10 401 7680

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]