do februari 11 03:44 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Heavy Tyres viert opnieuw een belangrijke prestatie: een heel jaar zonder arbeidsongevallen die verzuim tot gevolg hadden. Ons doel is om met teamwork onze manier van werken in de toekomst nog verder te verbeteren

– Dit is een uiterst belangrijke mijlpaal die we samen hebben bereikt, looft Marko Oksanen, Production Engineer bij Nokian Heavy Tyres. – In staat te zijn om een jaar te beëindigen zonder ongevallen die tot verzuim hebben geleid, is mogelijk door als team problemen op te lossen en te leren - niemand van ons had dit alleen kunnen doen.

Veiligheid is één van onze kernwaarden. Het doel om van Nokian Tyres een zo veilig mogelijke werkplek te maken, berust op twee pijlers: persoonlijke veiligheid en ondersteuning. Ieder van ons kan persoonlijk invloed uitoefenen op het veiligheidsniveau, bijvoorbeeld door de juiste apparatuur te gebruiken en de juiste werkmethoden toe te passen. Hulp en aanwijzingen zijn altijd bereikbaar.

Op deze manier wordt samen veiligheid bereikt.

Cultuur van uitdaging als prioriteit

Voor Marko is de samenwerking tussen alle werknemers de sleutel om een veilige werkomgeving te creëren.

– We moeten onszelf en anderen blijven uitdagen. Wanneer de kloof tussen collega's in verschillende functies wordt geminimaliseerd en de sfeer open is, kunnen echte verbeteringen plaatsvinden, benadrukt Marko.

– Als we bijvoorbeeld een bijna-ongeval hebben, zullen we er als team over praten en de situatie onder de loep nemen. Ons doel is dat iedereen vrijuit kan spreken en zijn mening kan geven. Iedereen heeft zijn eigen specifieke kennis van verschillende onderdelen van ons werk, en het is belangrijk om vanuit verschillende gezichtspunten denkbeelden te horen om zo te leren en te ontwikkelen.

Veilig en op afstand feestvieren tijdens de pandemie

– Vanwege de COVID-19 pandemie is het niet mogelijk om deze gebeurtenis zo spectaculair te vieren als die verdient. We gaan echter zeker aan de aspecten die deze prestatie mogelijk hebben gemaakt veel aandacht besteden, verheugt Marko zich.

Het harde werk zal alleen maar doorgaan. Wij geloven dat veiligheid een keuze is - en die beslissing wordt elke dag genomen. Volgens Marko komt het dag na dag en jaar na jaar behalen van betere resultaten voort uit voortdurende verbetering van alle veiligheidskwesties.

– Leders bijdrage en toewijding zijn belangrijk, en we zullen ons blijven inzetten en hard blijven werken om onszelf te ontwikkelen. Waarom zou je nu stoppen en hiermee tevreden zijn?

 

Download de afbeeldingen

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,

[email protected]

 

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,

[email protected]