wo juni 28 03:20 2017 in categorie Productreleases

Nokian HTS G2: De tweede generatie terminalbanden van Nokian Heavy Tyres – Een massieve laadcapaciteit en betrouwbaarheid voor de verwerking van containers

Nokian Heavy Tyres heeft zijn tweede generatie HTS terminalbanden geïntroduceerd. De nieuwe Nokian HTS G2 banden zijn ontworpen om nog robuuster, efficiënter en veiliger te zijn en tests bevestigen, dat Nokian in al deze gebieden geslaagd is.

Nokian Heavy Tyres heeft zijn eerste HTS terminalbanden begin deze eeuw geïntroduceerd. De splinternieuwe Nokian HTS G2 banden vertegenwoordigen een volledig nieuwe generatie terminalbanden. De nieuwe Nokian HTS G2 banden zijn beschikbaar als L-4S slicks of met E-4 loopvlakken.

“De keuze tussen slicks en loopvlakken is volledig afhankelijk van de voorkeur van de consument. De L-4S slicks hebben een groter contactoppervlak, dat helpt bij het verlengen van hun levensduur, terwijl de E-4 loopvlakken koeler blijven in hete klimaten en gedurende lange ritten, hetgeen ook hun levensduur verlengt,” zegt Martti Keinonen, Project Manager van Nokian Heavy Tyres.

Welke optie de klanten ook kiezen, ze krijgen een van de meest duurzame banden die er momenteel op de markt zijn. De Nokian HTS G2 banden hebben een meerlagige cross-ply structuur die zorgt voor stabiliteit en een hoge laadcapaciteit. Een verhoogde stabiliteit betekent ook meer veiligheid, omdat het voorkomt dat stapelaars knielen, zelfs bij het verwerken van de zwaarste ladingen.

Een duurzaam rubbermengsel en een stijve cross-ply structuur

Zowel de L-4S als de E-4 modellen hebben een duurzaam rubbermengsel dat is geoptimaliseerd voor haventoepassingen. Het rubbermengsel weerstaat slijtage op asfaltoppervlakken met een hoge wrijving, terwijl de stijve cross-ply structuur ervoor zorgt dat de banden lang meegaan en betrouwbaar zijn hetgeen de kosten van hun levenscyclus vermindert. Tests hebben aangetoond, dat de nieuwe generatie banden tot wel twee keer zo lang meegaan als concurrerende banden, afhankelijk van de omstandigheden.

Beschikbaarheid

De tweede generatie Nokian HTS G2 banden wordt geïntroduceerd op de TOC Europe 2017 in Amsterdam op 27 juni. De leveringen beginnen deze herfst in de maat 18.00-25 voor zowel de L-4S slicks als de E-4 loopvlakbanden. De grotere maat 18.00-33 komt beschikbaar in 2018.

Nokian HTS G2 Terminalbanden

18.00-25            L-4S

18.00-25            E-4

18.00-33            L-4S (beschikbaar in 2018)

18.00-33            E-4 (beschikbaar in 2018)

Foto’s:

www.nokiantyres.com/nokianhtsg2_materials

Meer informatie:

www.nokiantyres.com/heavy

Voor meer informatie

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, Public Relations Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]