do september 18 10:33 2014 in categorie Productreleases

Nokian Line SUV zomerbanden – rijcomfort en prestaties voor veelzijdig SUV-gebruik

Gecontroleerde veiligheid en de allerhoogste stabiliteit door de aramide-wang-technologie van Nokian. Dynamisch weggedrag, extreem lange levensduur en sterke grip bij natheid op ruwe landwegen en in het stadsverkeer voor de kleine en middelgrote SUV’s.

Nokian Line SUV

De nieuwe Nokian Line SUV zomerband voor veelzijdig SUV-gebruik biedt prettig comfort, prima prestaties en uitstekende grip bij natheid. Het is de juiste keuze voor bestuurders die graag veilig rijden, maar die ook willen genieten van het dynamische omgaan met de power van hun SUV, zowel op onverharde landwegen als in het stadsverkeer. Deze comfortabele en sportieve band blijft in een super goede conditie. Dankzij de zeer slijtvaste aramide-wang-technologie van Nokian hij heeft een extreem lange levensduur. Bovendien verbruikt de band weinig brandstof en is hij ontwikkeld voor de populaire kleine en middelgrote SUV’s.

Aramidevezels voorkomen schade aan de wang van de band

Dankzij de aramide-vezels, die de noordelijkste bandenproducent ter wereld uit Finland gebruikt, wordt de stabiliteit van deze SUV-band vergroot en zijn levensduur verlengd. Het uit de luchtvaart- en militaire sector bekende aramide vermindert de schade aan de wang van de band, die zo vaak voorkomt bij SUV-banden. Meerdere innovaties in de Nokian Line SUV verbeteren de grip bij natheid, optimaliseren de bescherming tegen aquaplaning en maken deze veelzijdige kwaliteitsbanden tot een van de beste van zijn klasse.

Het design van de nieuwe band werd ontwikkeld voor de sterk wisselende Nederlandse omstandigheden en gebaseerd op de meervoudige testwinnaar Nokian Line. De Nokian Line SUV heeft een zeer lage rolweerstand en daarmee ook een zeer laag brandstofverbruik.

Het uitgebreide maataanbod richt zich op de groeiende Nederlandse SUV-markt en biedt 31 banden van 15 tot 19 inch. De Nokian Line SUV is er in de snelheidsklassen T (190 km/u), H (210 km/u) en V (240 km/u), samen met zijn grote broer Nokian zLine SUV bedient hij bijna alle populaire SUV-modellen in Nederland. De Nokian Line SUV is sinds dit voorjaar verkrijgbaar.

Tot zijn brede maataanbod behoren ook banden met Flat Run-technologie, waarmee bij bandenpech nog kan worden doorgereden. Er zijn ook zwaar belastbare XL-banden beschikbaar.

Nokian Tyres Aramid Sidewall technology biedt lange levensduur

De levensduur is een van de belangrijkste producteigenschappen van zomerbanden voor de SUV-rijder, die graag op die van een stadsauto lijkende eigenschappen bij zijn grote en krachtige voertuig wenst. Bandenpech wordt meestal veroorzaakt door schade aan de wang van de band, zo bleek uit marktonderzoek van Nokian Tyres. Rijden in gaten in het wegdek met te lage bandenspanning en onvoorzichtig raken van een scherpe stoepband bij het parkeren zijn de typische gedragingen, waarbij de wang van een band beschadigd wordt.

“De Nokian Line SUV rijdt net zo precies en soepel op grind als op asfalt, Nokian Tyres Aramid Sidewall technology versterkt de zijkant aanzienlijk. Het rubbermateriaal van de wang bevat de extreem slijtvaste aramide-stapelvezels”, vertelt manager productontwikkeling Juha Pirhonen van Nokian Tyres. „De aramide-vezels maken de wang zeer stevig, zodat die beter bestand is tegen schade en scheuren, die gemakkelijk bandenpech veroorzaken en doorrijden kunnen verhinderen.“

De slijtvastheid van de licht te sturen Nokian Line SUV werd verhoogd door een zeer geavanceerd loopvlakmengsel, dat probleemloos functioneert bij hitte en op ruwe wegen.

Steensluizen reinigen de profielgroeven en voorkomen dat steentjes in de banden doordringen. Zo verhogen ze de levensduur en beschermen tegen schade, vooral bij het rijden op ruw terrein. Andere verkeersdeelnemers hebben ook profijt van het feit dat er minder stenen over de weg vliegen.

Comfortabel rijden, strak sturen

Het asymmetrische binnen-buiten-profiel is een typische eigenschap van de Nokian Line productfamilie en bekend vanwege het uitstekende rijgedrag onder extreme omstandigheden. Het verhoogde rijcomfort en strakker sturen zijn belangrijke voordelen van dit profieldesign.

Het concept voor soepel afrollen (Smooth Rolling Concept) is de allernieuwste technologie en combineert de lage rolweerstand en veilige besturing bij hoge snelheden. De groef- of lamelblok-profielen rond de schouder van de band werden geoptimaliseerd tijdens meerdere loopvlaktests met diverse profielen en met computergestuurde vormgeving. Openingen met verschillende breedte in de groeven en blokken met verschillende grootte en verhogingen ondersteunen de stijfheid en flexibiliteit van het loopvlakdesign, zodat in uiteenlopende rijsituaties de band altijd de ideale rijdeigenschappen biedt. Dit innovatieve profieldesign geeft de SUV een rijgevoel dat lijkt op dat van een personenauto, bij minder warmteontwikkeling en een duidelijk lager brandstofverbruik.

Half-bolvormige holtes, net als bij een golfbal, op de wanden van de lengteribben, leveren nog meer rijcomfort. Dit stille-groefdesign reduceert geluiden binnen en buiten de auto. Bovendien verlaagt het de luchtweerstand, koelt de band en vergroot zo de slijtvastheid.

Voor de binnenschouder werden afgeschuinde en rechthoekige grip-nagels geconstrueerd om het rijden op zandwegen en andere zachte oppervlakken te verbeteren. De grip-nagels grijpen gecontroleerd in het wegoppervlak en vergroten zo de grip bij het rijden en het accelereren.

Nieuwe innovaties voorkomen aquaplaning: trompet-groeven en water-groeven

Meerdere innovaties verlenen extra zekerheid bij plotselinge stortregens, zoals die in de zomer vaak in Nederland voorkomen. De speciaal gevormde trompet-groeven slaan het water op dat zich tussen band en weg bevond, versnellen de waterafvoer van de hoofdgroeven richting dwarsgroeven en optimaliseren de grip zelfs op natgeregende wegen.

Nieuwe water-groeven, te weten diepe diagonaalgroeven, die aan het ene uiteinde opengaan en het wegcontact stabiliseren, domineren de lengteribben in het midden. Deze innovatie voorkomt tegelijkertijd ook aquaplaning, omdat hij het water opslaat en naar de lengtegroeven leidt.

Een grote stap vooruit in de brandstofbesparing

In vergelijking met zijn voorganger boekt de Nokian Line SUV de grootste vooruitgang in grip bij natheid, aquaplaning-preventie en rolweerstand.

Het koraal-silica-loopvlakmengsel van de Line, ontwikkeld door de experts in productontwikkeling van Nokian Tyres, gebruikt de koraalachtige, groeiende molecuulstructuur van het silica- en rubbermengsel om de stijfheid van het loopvlak te vergroten. Daardoor krijgt de bestuurder een precies stuurgevoel. De volledig nieuwe combinatie van de molecuulketen vermindert de warmteontwikkeling en verlaagt het brandstofverbruik. Dankzij deze innovatie verbruikt dit nieuwe product aanzie nlijk minder brandstof en minimaliseert de schadelijke CO2-uitstoot. Nokian Tyres heeft daarmee bewezen een pionier in milieuvriendelijkheid te zijn.

De nieuwe Nokian Line SUV biedt een uitstekende grip, zowel op droge als op natte wegen. Hij heeft een uitstekende slijtvastheid en de band behoudt zijn geavanceerde eigenschappen tijdens zijn gehele levensduur. Materiaalconstructies, die zich bewezen hebben in de banden van bosbouwmachines, verhogen daarbij ook nog de stevigheid en slijtvastheid van zijn rubbermengsel.

Eenvoudige veiligheid: profieldiepte-indicator, aquaplaning-waarschuwingsindicator en info-veld

Banden kunnen in goede toestand het gevaar voor aquaplaning aanzienlijk verminderen. Om autobezitters zelf de profieldiepte van hun banden gemakkelijker te kunnen controleren, heeft Nokian Tyres twee geniale innovaties uitgevonden, die de veiligheid vergroten: de profieldiepte-indicator en de aquaplaning-waarschuwingsindicator.

De profieldiepte-indicator van Nokian op de middenrib geeft de profieldiepte eenvoudig als cijfer van 8 tot 3 aan. De getallen verdwijnen achtereenvolgens als de band afslijt. Een aquaplaning-waarschuwingsindicator signaleert met een druppelsymbool het risico op aquaplaning. Hij verdwijnt bij een restprofiel van minder dan vier millimeter en signaleert zo een verhoogd risico. Geen enkele andere bandenproducent biedt deze innovatie.

De aanduiding van de montagepositie en bandenspanning in het informatievlak op de wang van de band geeft nog meer veiligheid. Daar kunnen de juiste bandenspanning en de positie van de band bij het verwisselen van de banden worden vermeld. Comfort en veiligheid worden nog groter door een extra vlak, waar voor alu-velgen het draaimoment voor de schroeven op wordt aangegeven.

Nokian Line SUV – performer bij natheid 

  • aramide-versterkte structuur voor unieke stevigheid
  • eersteklascomfort, prestaties en laag brandstofverbruik
  • extreme veiligheid op natte wegen

De belangrijkste innovaties:

Nokians aramide-wang-technologie. Unieke stevigheid. Het rubbermateriaal van de wang bevat aramide-stapelvezels met extreem lange levensduur. Hetzelfde materiaal is bekend uit de vliegtuig- en defensiesector. De aramide-vezels maken de wang van de band zo extreem stabiel, dat hij beter bestand is tegen schade en scheuren.

Trompet-groeven. Effectieve bescherming tegen aquaplaning. De speciaal gevormde trompet-groeven slaan het water op dat zich tussen band en weg bevond, versnellen de waterafvoer van de hoofdgroeven richting dwarsgroeven en optimaliseren de grip zelfs op natgeregende wegen.

Water-groeven. Betere, stabiele besturing, veiligheid voor natte wegen. Diepe diagonaalgroeven, die aan het einde opengaan en het weggedrag stabiliseren, domineren de buitenste lengteribben in het midden. Deze innovatie voorkomt tegelijkertijd ook aquaplaning, omdat hij het water opslaat en naar de lengtegroeven leidt.

Grip-nagels. Betere grip. Afgeschuinde en rechthoekige nagels grijpen gecontroleerd in het wegoppervlak en vergroten zo de grip bij het rijden en het accelereren.

Steensluizen. Langere levensduur. Steensluizen reinigen de profielgroeven en voorkomen dat steentjes in de banden doordringen. Zo verhogen ze de levensduur en beschermen tegen schade, vooral bij het rijden op ruw terrein. Andere verkeersdeelnemers zullen blij zijn, dat er minder stenen over de weg vliegen.

Soepel-afrol-concept. Lager brandstofverbruik, veilig gevoel op de weg. Het concept combineert lage rolweerstand en veilig weggedrag bij hoge snelheden. De groef- of lamel-blokprofielen rond de schouder werden geoptimaliseerd. Openingen met verschillende breedte in de groeven, en blokken in verschillend formaat met verhogingen, ondersteunen de stijfheid en flexibiliteit van het loopvlakprofiel. Dit innovatieve profieldesign geeft de SUV een rijgevoel dat lijkt op dat van een personenauto, bij een lagere warmteontwikkeling en een duidelijk lager brandstofverbruik.

Stille-groef-design. Meer rijcomfort. Half-bolvormige holtes, net als bij een golfbal, op de wanden van de lengteribben, leveren nog meer rijcomfort. Deze innovatie verlaagt het geluidsniveau binnen en buiten de auto. Bovendien wordt de luchtweerstand verlaagd, worden de banden gekoeld en zo de slijtvastheid verhoogd.

Line-koraal-silica-loopvlakmengsel. Excellent rijgevoel, stevige grip bij natheid, laag brandstofverbruik. Dit zeer geavanceerde koraal-silica-loopvlakmengsel gebruikt de koraalachtige, groeiende molecuulstructuur van het silica- en rubbermengsel om de stijfheid van het loopvlak te vergroten. Daardoor krijgt de bestuurder een precies stuurgevoel. De nieuwe Nokian Line SUV biedt een uitstekende grip, zowel op droge als op natte wegen. Hij heeft een uitstekende slijtvastheid, en de band behoudt zijn geavanceerde eigenschappen tijdens zijn gehele levensduur. De volledig nieuwe combinatie van de molecuulketen vermindert de warmteontwikkeling en verlaagt het brandstofverbruik.

Foto
www.nokiantyres.com/linesuv

Videos Nokian Line SUV: 

Video: Nokian Line SUV – Tough wet performer
http://youtu.be/kOD9prmIPEQ

Video: Unique durability – Nokian Aramid sidewall concept
http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Video: Nokian summer tyres – Testing at the extremes
http://youtu.be/6kT0wLEOxY4 

Meer informatie:

80 years since the invention of the winter tyre:
https://www.nokiantyres.com/company/about-us/history/over-80-years-since-the-invention-of-the-winter-tyre/

Meer informatie:

www.twitter.com/NokianTyresCom 
www.youtube.com/NokianTyresCom 
www.facebook.com/nokiantyres 
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Blog voor autorijders:
http://community.nokiantires.com/

Nokian Tyres Europa
Nokian Tyres s.r.o
V Parku 2336/22
148 00 Praha 4
Tsjechische Republiek

Product Development Manager CE Sven Dittmann, dipl.-ing., tel. +49 8143 444 850 E-Mail sven.dittmann(at)nokiantyres.com

Marketing Manager Lukáš Líbal, tel. +420 222 507 759 E-Mail lukas.libal(at)nokiantyres.com

Hoofdkantoor Nokian Tyres Finland
Nokian Tyres plc
Pirkkalaistie 7
P.O.Box 20
37101 Nokia
Finland

Development Manager Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708 E-Mail juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 E-Mail matti.morri(at)nokiantyres.com


Attachments

Nokian Line SUV zomerbanden – rijcomfort en prestaties voor veelzijdig SUV-gebruik (.pdf)
Nokian Line SUV zomerbanden – rijcomfort en prestaties voor veelzijdig SUV-gebruik (.docx)