di oktober 4 12:40 2016 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Rockproof – een nieuwe, sterke, speciale band voor veeleisende professionals

De Nokian Rockproof, een nieuw product van Nokian Tyres, biedt extreme duurzaamheid voor professionele bestuurders en off-road enthousiastelingen. De Nokian Rockproof is een onverschrokken performer in steengroeven, bossen en mijngebieden. Deze stevige, nieuwe band is een onvermoeibaar werkpaard met een volbloed mijnelement die zelfs onverwachte impacts aankan tijdens veeleisend off-road gebruik.

Nokian Rockproof

De nieuwe, snijbestendige Nokian Rockproof Hybrid loopvlaksamenstelling en het agressieve loopvlakpatroon verlenen de band zelfs in ruwe off-road omstandigheden een uitstekende bestendigheid. De Nokian Rockproof is ontworpen voor lichte vrachtauto’s, SUV’s en off-road gebruik. Hij is ontwikkeld in samenwerking met Heavy Tyres en getest door professionals in mijnen en steengroeven in Europa en Noord-Amerika.

De Nokian Rockproof is een unieke weergave van de vaardigheden van ’s werelds meest noordelijk gelegen bandenproducent. De band combineert naadloos de bijzondere duurzaamheid van zware machinebanden met het comfort van banden voor personenauto’s.

De snelheidsrating van deze nieuwe band is Q (160 km/h) en het assortiment in Europa omvat 8 maten. De Nokian Rockproof komt begin 2017 beschikbaar voor de consumenten.

Precieze handling, langere levensduur

De geoptimaliseerde loopvlakblokondersteuning zorgt voor een preciezere handling en grotere stabiliteit. Twee verschillende zijhoeken en de verspringende ondersteuning op de blokzijkanten zorgen ervoor dat de loopvlakblokken van de banden stevig blijven en dat de bodem van de groeven zelfs tijdens ruw rijden niet wordt beschadigd. Het versterkte bovenste deel van de zijwand zorgt voor aanvullende bescherming tegen lek rijden en snijschade veroorzaakt door scherpe stenen.

De steenuitwerpers op de bodem van de groeven van deze stevige, nieuwe band voorkomen, dat scherpe en puntige stenen zich vasthechten aan het oppervlak van het loopvlak en de bandenstructuur penetreren. De steenuitwerpers verbeteren de levensduur van de banden en bieden aanvullende bescherming in het voorkomen van schade aan het bandenlichaam, met name op oneffen terrein.

– Off-road rijden en het zwaarste, professionele gebruik vereisen een extreme duurzaamheid van de band, met name bescherming tegen lek rijden. Onder deze omstandigheden kunnen banden soms een onaangenaam korte levensduur hebben. Toevallige schade veroorzaakt veel aanvullende kosten en het verwisselen van banden resulteert in aanvullend werk. De band heeft een uitstekende snijbestendigheid dankzij het loopvlakmengsel dat ontwikkeld is voor gebruik in mijnen. De sterke structuur en aramide zijwanden van de band beschermen de band tegen beschadiging van de zijkanten. Dit product is ontwikkeld voor het verbeteren van de efficiëntie van veeleisend, professioneel gebruik, zegt Olli Seppälä, Product Development Manager bij Nokian Tyres.

Aramid Sidewall – een kogelvrij vest voor uw band

De Aramid Sidewall technologie die is ontwikkeld door Nokian Tyres, biedt een nieuw type duurzaamheid en bescherming voor veeleisende rijomstandigheden. De zijwandstructuur van de band bevat extreem sterke aramidevezels. De vezel versterkt de zijwand en maakt hem bestendiger tegen impacts en snijschade die hem anders makkelijk zouden kunnen beschadigen. Beschadiging van de zijwanden vereist gewoonlijk het vervangen van de band. Aramide vezels worden ook gebruikt door de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie.

Het unieke, rode Rockproof logo van deze nieuwe band bevindt zich op de zijwand. Het logo komt in eerste instantie beschikbaar in de maat 315/70R17 en wordt mogelijk later toegevoegd aan andere maten.

Meester in extreme omstandigheden

Nokian Tyres is ’s werelds meest noordelijk gelegen bandenproducent. Het bedrijf propageert en faciliteert veilig rijden onder veeleisende omstandigheden. Het levert innovatieve banden voor personenauto’s, vrachtauto’s en zware machinerie, voornamelijk in gebieden, waar extreme omstandigheden zoals sneeuw, bossen en seizoensafwisselingen zware eisen stellen aan de prestaties van banden.

Nokian Heavy Tyres Ltd is een onderdeel van de Nokian Tyres plc group. Het productenassortiment van Nokian Heavy Tyres omvat banden voor bosbouwmachines, speciale banden voor landbouwmachines en banden voor machinerie die gebruikt wordt op verschillende locaties zoals havens en terminals, ondergrondse mijnen, grondverplaatsing en wegonderhoud.

Nokian Rockproof – Ultieme duurzaamheid 

  • Ultieme duurzaamheid voor veeleisend professioneel gebruik
  • Stevige en precieze handling
  • Steenuitwerpers verbeteren de levensduur

De belangrijkste innovaties:

Nokian Rockproof Hybrid rubbermengsel. Extreme snijbestendigheid – meer werkuren. Het nieuwe Nokian Rockproof Hybrid mijnmengsel is op maat gemaakt voor uitdagend off-road gebruik. De extreme snijbestendigheid van de band komt het best tot zijn recht bij professioneel gebruik in mijnen en steengroeven, maar ook bij off-road rijden.

Steenuitwerpers op de bodem van de groeven. Betere duurzaamheid. De steenuitwerpers voorkomen, dat scherpe en puntige stenen zich vasthechten aan het oppervlak van het loopvlak en de bandenstructuur penetreren. De steenuitwerpers verbeteren de levensduur van de banden en bieden aanvullende bescherming bij het voorkomen van schade aan het bandenlichaam.

Een nieuw type duurzaamheid en bescherming:Aramid Sidewall technologie. Aramide vezels die de zijwanden van de band versterken, zorgen voor duurzaamheid en bescherming in veeleisende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestendig tegen impacts en snijschade die hem anders makkelijk kan beschadigen.

Bandenmaten in Europa: 8 maten van LT225/75R16 tot LT315/70R17

LT225/75 R 16 115/112 Q
LT245/75 R 16 120/116 Q
LT235/80 R 17 120/117 Q
LT245/70 R 17 119/116 Q
LT245/75 R 17 121/118 Q
LT265/70 R 17 121/118 Q
LT285/70 R 17 121/118 Q
LT315/70 R 17 121/118 Q (Nokian Rockproof logo)

HOOR HET VAN DE GEBRUIKERS ZELF

Canadian Dyer Logging operator Tom Brain uit Vancouver Island in British Columbia heeft de nieuwe, speciale band Nokian Rockproof getest. Tom werkt iedere dag in zeer uitdagende omstandigheden op bosbouwlocaties en rijdt op wegen die meestal bestaan uit steenslag. In de afgelopen maanden zijn Tom en zijn 4x4 er achter gekomen, dat de Nokian Rockproof aan duurzaamheid een nieuwe betekenis geeft.

“We hebben ruwweg 50 000 km afgelegd op deze banden en meer dan de helft daarvan op gravel. We rijden nogal wat off-road en in het verleden zijn we letterlijk naar een bosbouwlocatie gereden met banden die nog maar twee weken oud waren en teruggekomen met een lekke band. In de 50 000 km dat we met deze banden hebben gereden, hebben we misschien een lekke band gehad, wat echt uitzonderlijk is. Ik kan u verzekeren, dat de Nokian Rockproof echt een stevige band is”, zegt Tom.

“Uitzonderlijke kwaliteit” –Tom Brain

Video - Canadian Dyer Logging operator Tom Brain: https://youtu.be/OYGZ8e5YOSE

Nokian Rockproof video link: https://youtu.be/k23qbaIii7M

Productfoto’s: www.nokiantyres.com/Rockproof

Video: Duurzaamheid zoals nooit tevoren: Nokian Aramid Sidewall technologie
https://youtu.be/P2yjARS7frM

Meer informatie: www.nokiantyres.com, www.nokiantyres.nl

Nokian Tyres
Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, Public Relations Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]