di oktober 31 11:02 2017 in categorie Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres de eerste titelpartner voor het eerste Finse IRONMAN triatlonevenement

Nokian Tyres is de hoofdpartner en titelsponsor voor de eerste first IRONMAN triatlonrace die plaatsvindt in Finland. Het eerste Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland evenement wordt georganiseerd in Lahti, Finland op 30 juni 2018. De high-energy sport komt overeen met de waarden van Nokian Tyres die mobiliteit en een actieve lifestyle promoten terwijl ze de merkzichtbaarheid van het bedrijf in Finland als ook internationaal ondersteunen.

Nokian Tyres de eerste titelpartner voor het eerste Finse IRONMAN triatlonevenement

Het Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland evenement is een unieke atletiekervaring in de setting van de prachtige, natuurlijke meren en dorpen van Zuid-Finland, waar de deelnemers zichzelf en elkaar uitdagen in zwemmen, fietsen en rennen. Het evenement in Lahti is een IRONMAN race met 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km rennen. De totale afstand in mijlen is 70,3 mijl, zoals de naam van het evenement impliceert. Wat het evenement zo speciaal maakt, is zijn late starttijd. Ten gevolge hiervan arriveren de atleten aan de finish terwijl ze de Noordse middernachtzon meemaken.

Nokian Tyres is een partnerschap voor meerdere jaren aangegaan met Midnight Triathlon Events Finland Oy, dat het merk IRONMAN in Finland vertegenwoordigt. De samenwerking is gericht op de race-evenementen en de gerelateerde nationale en internationale activiteiten.

“We zijn verrukt over dit partnerschap. De IRONMAN races zijn erg bekend over de hele wereld als uitdagende maar tegelijk positieve sportevenementen. We denken dat het gewaardeerde evenement buitengewoon goed geschikt is als een zeer belangrijk marketingkanaal voor Nokian Tyres. Het verstrekt een perfecte omgeving voor het vergroten van onze merkbekendheid en zichtbaarheid, met name in betrekking tot outdoor zomersporten”, zegt Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing and Communications voor Nokian Tyres.

“We willen ook onze werknemers en partners inspireren om voor hun gezondheid te zorgen. Er zijn veel manieren om actief te zijn, met inbegrip van het testen van uw eigen grenzen. We zijn erg bekend met triatlon als sport, aangezien Nokian Tyres’ eigen Hakkapeliitta Triathlon lichamelijke oefening al gedurende tientallen jaren heeft gepromoot.”

IRONMAN daagt honderdduizenden mensen elk jaar uit

Elk jaar doen er meer dan 260.000 mensen over de hele wereld mee aan de IRONMAN evenementen. De atleten delen daarbij een vastberaden houding en een brandend verlangen om zichzelf te overwinnen, te overleven en verder te gaan. Dit is dezelfde filosofie die ’s werelds meest noordelijke bandenproducent al meer dan 80 jaar volgt. Het succesverhaal van Nokian Tyres is gebaseerd op het perfect begrijpen van veeleisende omstandigheden, consciëntieuze ontwikkeling en meedogenloosheid.

“Met het Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland evenement willen we het beste van Finland en de Finnen promoten en de wereldwijde bekendheid met Finse bedrijven vergroten. Nokian Tyres is een sterk bedrijf met Finse wortels en het vertegenwoordigt de precieze waarden en kwaliteiten die wij samen aan de wereld willen brengen. Nokian Tyres is een perfecte titelsponsor voor het evenement en het merk”, zegt Antti Hagqvist van Finntriathlon Oy. Finntriathlon is eigenaar van de rechten op het IRONMAN merk in Finland.

In totaal 1700 atleten hebben zich aangemeld voor het Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland evenement dat volgende zomer plaatsvindt in Lahti. De registratie voor het evenement was binnen iets meer dan een maand uitverkocht.

Verdere informatie: http://www.nokiantyres.com/ironman2018

Nokian Tyres de eerste titelpartner voor het eerste Finse IRONMAN triatlonevenement

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

Head of Sales and Marketing voor IRONMAN 70.3 Finland Antti Hagqvist, Finntriathlon Oy, [email protected], tel. +358 44 011 1415

Nokian Tyres is ’s werelds meest noordelijke bandenproducent die veilig transport onder veeleisende omstandigheden promoot en faciliteert. Zijn innovatieve banden voor personenauto’s, vrachtauto’s en zware machinerieën worden voornamelijk verkocht in gebieden met sneeuw, bossen en uitdagende rij-omstandigheden vanwege de veranderende seizoenen. Het bedrijf ontwikkelt zijn producten met de nadruk op duurzame veiligheid en milieuvriendelijkheid in de hele productiecyclus. Nokian Tyres is eigenaar van de Vianor tyre winkelketen die ongeveer 1500 winkels omvat in 27 landen. In 2016 was de omzet van het bedrijf ongeveer € 1,4 miljard en er waren ongeveer 4400 mensen in dienst. Nokian Tyres staat genoteerd op de Nasdaq Helsinki Ltd. Voor meer informatie: www.nokiantyres.com

IRONMAN en IRONMAN 70.3 zijn handelsmerken van World Triathlon Corporation (WTC) Ltd en elk jaar doen er meer dan 260.000 mensen mee aan gerelateerde evenementen over de hele wereld. www.ironman.com WTC is eigendom van het Chinese multinationale conglomeraat Wanda Sports Holdings. Het eerste IRONMAN merkevenement in Finland – Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland – vindt plaats in Lahti op 30 juni 2018. De 1700 plaatsen voor het eerste evenement waren binnen ongeveer zes weken uitverkocht. De rechten op het IRONMAN merk in Finland zijn eigendom van Midnight Triathlon Events Finland Oy, dat een onderdeel is van Finntriathlon Oy. www.finntriathlon.fi