do september 28 09:09 2017 in categorie Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres geselecteerd voor de DJSI wereldduurzaamheidsindex

Nokian Tyres is geselecteerd voor de Dow Jones’ DJSI wereldduurzaamheidsindex. Met een totale duurzaamheidscore van bijna twee keer zo veel als het gemiddelde in de branche heeft Nokian Tyres zijn resultaten in de beoordeling van 2017 aanzienlijk verbeterd. De score van Nokian Tyres van 78 punten was slechts één punt minder dan het beste bedrijf in de branche wereldwijd.

“Onze werknemers hebben prima werk geleverd bij het verbeteren van alle aspecten van duurzaamheid in ons bedrijf. Onze vastberadenheid om een pionier op het gebied van duurzaamheid te worden in de bandenindustrie wordt aangetoond door onze veilige en milieuvriendelijke producten als ook door onze opname in DJSI World. We zijn definitief op het juiste spoor en de omstandigheden zijn prima voor het verder verbeteren van onze activiteiten”, zegt President en CEO Hille Korhonen.

Nokian Tyres heeft op de lange termijn gewerkt bij het ontwikkelen van corporate social responsibility met betrekking tot zijn producten, de activiteiten van het bedrijf en de hele bandenindustrie. Sinds 2012 heeft het bedrijf duurzaamheidsrapporten gepubliceerd in overeenstemming met de internationale GRI-richtlijnen. De concrete duurzaamheidsdoelen van Nokian Tyres voor 2020 omvatten onder andere een aanzienlijke reductie van de rolweerstand in de producten van het bedrijf, het verlagen van de CO2 emissies in de productie met 20% en het uitvoeren van audits bij al zijn natuurlijke rubberverwerkers. Het bedrijf is van plan om door te gaan met zijn inspanningen op alle gebieden van duurzaamheid.

Een lijst met ’s werelds meest duurzame bedrijven – met inbegrip van Nokian Tyres

De Dow Jones Sustainability Index (DJSI) is een jaarlijkse duurzaamheidsbeoordeling van grote op de beursgenoteerde bedrijven door het Zwitserse RobecoSAM. Voor investeerders is dit een hogelijk gewaardeerde, allesomvattende bedrijfsduurzaamheidsbeoordeling. RobecoSAM beoordeelt de duurzaamheid aan de hand van financiële, sociale en milieutechnische criteria. Een onafhankelijke beoordeling door een internationaal bedrijf verstrekt aan aandeelhouders – klanten, investeerders en werknemers – een betrouwbare beschrijving van de duurzaamheidsactiviteiten van bedrijven.

In 2017 heeft RobecoSAM bijna 3500 van ’s werelds grootste op de beursgenoteerde bedrijven uit 47 landen uitgenodigd om deel te nemen aan de duurzaamheidsbeoordeling. Gebaseerd op de beoordeling is de top 10% van deze bedrijven opgenomen in de index als ’s werelds meest duurzame bedrijven. Naast Nokian Tyres zijn er nog zes andere Finse bedrijven opgenomen in de DJSI World index. In de autocomponentensector was Nokian Tyres het enige noordse bedrijf dat is opgenomen in DJSI World.

Lees meer over de duurzaamheidsactiviteiten van Nokian Tyres.

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]