ma april 6 12:19 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen

Nokian Tyres en Vianor blijven de COVID-19-uitbraak volgen en nemen passende maatregelen voor onze medewerkers, bedrijfsvoering en klanten. Onze prioriteit is het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van onze mensen en de effecten voor de klanten te minimaliseren. Hier volgt een update over de aanpak van Nokian Tyres om deze situatie te beheersen.

Vanwege de gevolgen zal Nokian Tyres de productie in zijn fabrieken tijdelijk stopzetten om de gezondheid en veiligheid van de werknemers te garanderen.

De fabriekssluiting in Dayton is ingegaan op vrijdag 27 maart en duurt minimaal twee weken. In de Russische fabriek van Nokian Tyres is de productie gestopt op maandag 30 maart en dat duurt een week. Nokian Tyres zal de klanten blijven bevoorraden via haar regionale magazijnen.

“We hebben in beide fabrieken de noodzakelijke voorbereidingen afgerond en zijn klaar om de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen. Het bedrijf zal alle redelijke stappen blijven nemen die nodig zijn om de verspreiding van COVID-19 te helpen beperken”, aldus Esa Eronen, SVP, Supply Operations bij Nokian Tyres.

Hoewel Rusland op zondag 29 maart zijn grenzen sloot, gaat vrachtvervoer over de weg nog steeds door. Onze fabriek in Vsevolozhsk ligt op ongeveer 35 kilometer van de stad Sint Petersburg, dat tot nu toe normaal functioneert. De situatie is veranderlijk, we houden die voortdurend in de gaten en beperken de gevolgen.

De onderhandelingen met de ondernemingsraad met betrekking tot al het in Finland werkzame personeel bij Nokian Tyres, Nokian Heavy Tyres, Vianor Holding Oy en Vianor Oy zijn op vrijdag 27 maart afgerond. Het resultaat hiervan is dat alle 1.630 werknemers in Finland tijdelijk zullen worden ontslagen. De duur van de tijdelijke ontslagen hangt af van de werkzaamheden en is maximaal 90 dagen per persoon gedurende dit jaar. In Vianor Oy wordt de termijn verlengd tot februari 2021.

Een twee weken durende sluiting van de Nokia-fabriek in Finland begint op 6 april. Deze sluiting omvat zowel de productie van autobanden voor personenwagens als de productie van Nokian Heavy Tyres en is gericht op het voorkomen van verspreiding van COVID-19.  

Nokian Tyres volgt de updates van de wereldwijde gezondheidsorganisaties op de voet en volgt de richtlijnen van de lokale overheden in alle gebieden waar we actief zijn. We treffen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen. We hebben alle zakenreizen tijdelijk opgeschort en onze medewerkers gevraagd geen vergaderingen in persoon te houden. In de meeste landen zijn we overgestapt naar werken op afstand voor alle functies waar dat mogelijk is.

Het bedrijf heeft voorschriften voor zelfquarantaine opgesteld voor onze medewerkers die internationaal reizen naar gebieden met een hoge uitbraak. Van alle reizigers, zowel zakenreizigers als vakantiegangers, wordt verwacht dat zij na terugkeer 14 dagen in zelfquarantaine blijven.

In Spanje zijn de bouwwerkzaamheden op de locatie van het nieuwe testcentrum stopgezet. De aannemers zullen het werk hervatten zodra het veilig is, maar dit betekent dat het project in Spanje enige vertraging zal oplopen.

Sinds het begin van de uitbraak in China hebben we ons wereldwijde Business Continuity Program geactiveerd en hebben we alle maatregelen genomen die binnen onze macht liggen om de veiligheid van werknemers en de levering aan klanten te garanderen. Strategische veerkracht is de kracht van het leveringsnetwerk van Nokian Tyres. We hebben extra voorzorgsmaatregelen genomen om leveringen aan onze klanten te waarborgen en hebben bezoek aan onze fabriekslocaties verboden.

Per 25 maart is het onwaarschijnlijk dat COVID-19 een tekort aan grondstoffen veroorzaakt dat de productie van Nokian Tyres in gevaar zou brengen. We hebben extra risicobeheersmaatregelen genomen om het risico in onze toeleveringsketen van grondstoffen te beperken.

De meeste van onze grondstoffenleveranciers werken grotendeels op de gebruikelijke wijze. We zien echter wel vertragingen bij zowel leveringen als transporten. We hebben veiligheidsvoorraden die de vertragingen dekken die we tot nu toe hebben gezien of de komende weken voorzien. We hebben ook back-up leveranciers. We volgen de situatie op de voet en werken de status bij naarmate de situatie zich ontwikkelt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij ons perscentrum: https://www.nokiantyres.com/company/publications/releases/  
We werken onze informatie daar regelmatig bij.
Download de afbeeldingen

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]