do september 27 10:00 2018 in categorie Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres is opnieuw opgenomen in de Dow Jones DJSI World-duurzaamheidsindex en ook geselecteerd voor de DJSI Europe-index

Nokian Tyres is opnieuw opgenomen in de DJSI World-duurzaamheidsindex van Dow Jones. Het bedrijf is ook geselecteerd voor de strikter gedefinieerde DJSI Europe-index. In 20 van de 21 criteria van de beoordeling van 2018 scoorde het bedrijf hoger dan het gemiddelde van de wereldwijde Auto Components-sector.

Nokian Tyres is opnieuw opgenomen in de Dow Jones DJSI World-duurzaamheidsindex en ook geselecteerd voor de DJSI Europe-index

- Ik ben trots op ons personeel en ieders vastberaden werk waardoor we onze plaats in de DJSI World konden vernieuwen en kunnen worden opgenomen in de DJSI Europe. In het afgelopen jaar hebben we onze bedrijfscultuur en manier van werken verbeterd, evenals verschillende aspecten op het gebied van duurzaam ondernemen. Duurzame ontwikkeling vormt de kern van onze activiteiten en het merk Nokian Tyres, zegt president & CEO Hille Korhonen.

Nokian Tyres heeft continu gewerkt aan een betere bedrijfsduurzaamheid met betrekking tot haar producten, de activiteiten van het bedrijf en de gehele bandenindustrie. Sinds 2012 heeft het bedrijf duurzaamheidsverslagen gepubliceerd in overeenstemming met de internationale GRI-richtlijnen. In mei 2018 heeft Nokian Tyres zich aangesloten bij the Science Based Targets initiative. Het bedrijf had zich een vermindering van de rolweerstand ten doel gesteld van zijn productaanbod met 7% ten opzichte van het uitgangspunt van 2013, waardoor de CO2-emissies van het verkeer met 500 miljoen kg zouden worden verlaagd en dit streefcijfer is ruim vooruit bereikt in 2017. Het eerder bereiken van dit doel toont het vastberaden werk van Nokian Tyres voor het verbeteren van de milieuvriendelijkheid van zijn producten zonder concessies te doen aan de veiligheid.

- Een belangrijk gebied voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid in de komende jaren wordt onze nieuwe fabriek in de USA. Met de nieuwe fabriek willen we koploper zijn op het gebied van duurzaamheid, zegt Korhonen.

Nokian Tyres blijft verder werken aan alle aspecten van de duurzaamheid van het bedrijf. Het bedrijf wil een voorbeeld zijn voor de hele bandenindustrie en bijdragen aan het creëren van toegevoegde waarde voor mens, economie en milieu.

Een lijst met ’s werelds meest duurzame bedrijven – met inbegrip van Nokian Tyres

De Dow Jones Sustainability Index (DJSI) is an annual sustainability assessment of large publicly traded companies by the Swiss RobecoSAM. For investors, this is a highly valued, comprehensive corporate sustainability assessment. RobecoSAM assesses corporate sustainability in terms of financial, social and environmental criteria. An independent assessment by an international company provides stakeholders – such as customers, investors and employees – with a reliable description of companies’ sustainability work.

In 2018 heeft RobecoSAM bijna 3500 van ’s werelds grootste op de beursgenoteerde bedrijven uit 47 landen uitgenodigd om deel te nemen aan de duurzaamheidsbeoordeling. Gebaseerd op de beoordeling is de top 10% van deze bedrijven opgenomen in de index als ’s werelds meest duurzame bedrijven.

Voor meer informatie over het werk van Nokian Tyres op het gebied van duurzaamheid

Foto's downloaden: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]