do november 2 11:39 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres is weer succesvol in onafhankelijke Europese winterbandentests

De premium bandenproducent Nokian Tyres heeft dit jaar opnieuw een reeks uitstekende beoordelingen verdiend in onafhankelijke winterbandentests die zijn uitgevoerd door Europese autoclubs en autotijdschriften. Dankzij zijn voortdurende innovatie, premium kwaliteit en rigoureus testen gedurende het hele jaar is Nokian Tyres een betrouwbare partner geworden voor chauffeurs die de Europese winter tegemoet zien.

Nokian WR D4 is een fantastische winterband op sneeuw met een erg laag brandstofverbruik

De Duitse ADAC heeft aan de band Nokian WR D4, maat 215/65 R16, een gedeelde tweede plaats toegekend in de winterbandentest, waarin in totaal 16 banden van verschillende producenten zijn getest. Zijn perfecte grip en uitstekende tractie op sneeuw waren de belangrijkste parameters die hebben geleid tot de hoge beoordeling van de Nokian WR D4, gemaakt door ‘s werelds meest noordelijke bandenproducent, Nokian Tyres. De ADAC heeft ook zijn goede prestatiekwaliteiten op droge wegen en zijn lage brandstofverbruik geprezen.

De Nokian WR D4 winterband

Het Italiaanse tijdschrift Al Volante heeft bij het uitvoeren van zijn wintertest op zes verschillende premium bandenmerken van de zeer populaire maat 205/55 R16, de Nokian WR D4 erkend als de band met precies die kwaliteiten; het heeft er de gouden medaille aan toegekend voor zijn lage brandstofverbruik als ook de zilveren medaille voor besneeuwde werkomstandigheden en nog een zilveren medaille voor zijn uitstekende remmen op droge wegen.

De winterband Nokian Nokian WR D4 heeft ook solide beoordelingen behaald in tests door de Oostenrijkse ÖAMTC en de Zwitserse TCS in nog een andere maat, 195/65 R15, voor kleinere auto’s. Rijden op besneeuwde wegen in het steeds veranderlijke Midden-Europese weer is letterlijk kinderspel voor de Nokian WR D4. Deze band is ook een meester in grip dankzij zijn speciale mengsel, moderne technologieën en andere innovaties.

In Zweden heeft de Nokian WR D4 een overwinning behaald toen het tijdschrift Teknikens Värld winterbanden voor Midden-Europese omstandigheden heeft getest in de maat 205/60 R16. Volgens het tijdschrift is de Nokian WR D4 zonder enige twijfel een uitstekende winterband op droge en natte wegen. De band heeft ook het beste resultaat gekregen in handlingeigenschappen op sneeuw.

Zelfs de all-weather band Nokian Weatherproof kan de sneeuw aan

De Nokian Weatherproof is door het tijdschrift Automobilismo tot de beste vier seizoenen band voor dit winterseizoen uitgeroepen. Er zijn in totaal 7 vier seizoenen banden beoordeeld, die door het tijdschrift zijn onderworpen aan allerlei tests in droge omstandigheden, natte omstandigheden en natuurlijk in de sneeuw. De Nokian Weatherproof maat 225/45 R 17 betoverde de juryleden met zijn stabiele reacties op stuurcommando’s en zijn lage rolweerstand. Deze karakteristieken en meer verdienden de lof van de juryleden die de karakteristieken van deze vier seizoenen band vergeleken met betrouwbare winterbanden van andere producenten. De Nokian Weatherproof band biedt eersteklas veiligheid, maximale prestaties en duurzaamheid voor gebruik gedurende het hele jaar. Hij is gemarkeerd met het Sneeuwvloksymbool 3PMSF dat een betrouwbaar winter gebruik aangeeft. Hij combineert betrouwbare veiligheid in de winter met precieze stabiliteit bij het sturen en de stabiele controle van de zomerbanden van Nokian Tyres.

De Nokian Weatherproof winterband

De vier seizoenen band Nokian Weatherproof heeft ook uitstekende resultaten in Duitsland behaald. Na het winnen van de eerste plaats vorig jaar in de test ACE Lenkrad heeft het tijdschrift Auto Bild Allrad hem opgenomen in een vergelijking waarin acht 4 seizoenen banden werden getest voor gebruik op SUV’s. De Nokian Weatherproof eindigde als derde en is gemarkeerd met de beoordeling "Goed" in de maat 225/50 R17. Van alle mededingers had hij de beste resultaten op sneeuw en in dit opzicht was hij zelfs vergelijkbaar met standaard winterbanden. Afgezien hiervan was hij ook uitstekend op natte wegen en heeft hij punten gescoord vanwege zijn lage geluidsniveau.

De winterbanden en de vier seizoenen banden van Nokian Tyres bereiken ook uitstekende resultaten dankzij hun grondig testen in Ivalo, het meest noordelijk gelegen testcentrum in Finland. "Hier boven de poolcirkel maken de natuurlijke omstandigheden het voor ons mogelijk om elk jaar vijf maanden lang winterbanden te testen. De temperaturen schommelen flink onder het vriespunt en vervolgens is het temperatuurverschil in de lente tussen dag en nacht wel een ongelooflijke 40°. Zulke natuurlijke omstandigheden maken het voor ons mogelijk om onze banden op extreme wijze te testen en hierdoor kunnen wij hun prestaties verbeteren en verhogen", zegt Matti Morri, technical customer service manager voor Nokian Tyres.

Meer informatie over de successen in de wintertests vindt u hier: https://www.nokiantyres.nl/innovatie/testsucces/

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]