do februari 4 09:35 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres kondigt het volgende doel aan op zijn reis naar een veiligere wereld: tegen 2025 een band introduceren die volledig is gemaakt van milieuvriendelijke materialen

De premium winterbanden van Nokian Tyres worden al generaties lang gekoesterd door bestuurders die onder alle omstandigheden willen genieten van gemoedsrust. Nokian Tyres is echter niet alleen gericht op het beschermen van bestuurders; het bedrijf werkt ook onophoudelijk aan het helpen beschermen van de wereld om ons heen. We tonen deze passie in al onze activiteiten, van het ontwerp van banden tot en met de productie. Een van onze ambitieuze doelstellingen is om tegen 2025 het concept van een band te introduceren waarvoor uitsluitend gebruik is gemaakt van hernieuwbare en gerecyclede materialen.

Veiligheid meer dan alleen op de weg

Nokian Tyres vond in 1934 's werelds eerste winterband uit. De eerste winterband ontstond uit een echte behoefte aan betere verkeersveiligheid en sindsdien zorgen onze banden voor veilige reizen bij sneeuw, ijs, regen en zonneschijn over de hele wereld.

“We ontwikkelen onze winterbanden met tientallen jaren kennis van winterse omstandigheden. Elke nieuwe generatie bouwt voort op de vorige, want we leren en ontwikkelen voortdurend nieuwe manieren om ons veilig aan te passen aan de veranderende wereld om ons heen,” zegt Anu Moisio, Brand Manager van Nokian Tyres.

Maar nu meer dan ooit betekent veiligheid meer dan de dagelijkse rit op de weg. We kunnen met al onze activiteiten bijdragen aan het algeheel welbevinden van de planeet en alles wat erop leeft.

“We willen dat de bestuurders die voor producten van Nokian Tyres kiezen, weten dat ze met de keuze van hun banden niet alleen de reizen van hun gezin kunnen beveiligen, maar dat hun beslissing ook de wereld waarin we allemaal leven zal respecteren,” zegt Moisio.

Het veiliger maken van de wereld blijkt duidelijk uit alle activiteiten van Nokian Tyres, van R&D tot en met de productie. We selecteren grondstoffen uit duurzame bronnen, verminderen de uitstoot en het afval van de productie en houden onze logistiek en afzetkanalen onder de loep. Ook ontwikkelen we banden die zo brandstofefficiënt mogelijk zijn en die gemaakt zijn van duurzame, milieuvriendelijke materialen. Het streven naar een veiligere wereld betekent ook dat we een veilige omgeving voor onze medewerkers creëren en tegelijkertijd bloeiende gemeenschappen om ons heen realiseren. 

Het volgende ambitieuze doel: een conceptband van hernieuwbare en gerecyclede materialen tegen 2025

Nokian Tyres ontwerpt al jaren banden vanuit een duurzaam oogpunt. We gebruiken al bio-gebaseerde materialen zoals canola-olie in onze producten en doen actief onderzoek naar nieuwe milieuvriendelijke materialen en het gebruik van gerecyclede materialen. We willen onze banden echter zo milieuvriendelijk mogelijk maken en om deze uitdaging aan te gaan, hebben we ons een ambitieus doel gesteld: tegen het jaar 2025 een conceptband te introduceren die volledig is gemaakt van hernieuwbare en gerecyclede materialen.

“We zijn al bijna 90 jaar een pionier in de industrie. Dat is een leven lang innoveren, en veel van die innovaties komen ook vandaag nog steeds ten goede aan bestuurders. Wij geloven dat we met het ontwerpen van deze conceptband een nieuwe basis zullen leggen voor volgende innovaties voor een betere toekomst,” zegt Olli Seppälä, hoofd R&D van Nokian Tyres.

 

Download de afbeeldingen

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,

[email protected]

 

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,

[email protected]