vr november 20 12:08 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres opnieuw opgenomen in de prestigieuze Dow Jones Sustainability index - één van de duurzaamste beursgenoteerde bedrijven ter wereld

Nokian Tyres is voor het vierde achtereenvolgende jaar opgenomen in de DJSI World-duurzaamheidsindex van Dow Jones. Het bedrijf werd ook geselecteerd voor de strengere DJSI Europe-index.

Dit betekent dat het bedrijf behoort tot de duurzaamste beursgenoteerde ondernemingen ter wereld. Het bedrijf behaalde de volledige 100 punten voor Product Quality & Recall Management, Environmental Reporting, Environmental Policy & Management en Social Reporting.

– We zijn er trots op leiderschap te tonen op het gebied van duurzaamheid en daarvoor deze erkenning te ontvangen. In mei 2020 werd Nokian Tyres het eerste bandenbedrijf dat officieel goedkeuring ontving voor zijn Science Based Targets voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Ons wereldwijde team blijft hard werken om deze doelen te bereiken en om ons voortdurend te verbeteren op het gebied van duurzaamheid, zegt President & CEO Jukka Moisio.

In zes jaar tijd heeft Nokian Tyres de CO2-uitstoot van de productie met 44% verminderd. De rolweerstand van de banden van Nokian Tyres is gemiddeld met 8% verminderd, wat overeenkomt met de uitlaatgassen van 65.000 auto's per jaar. Het doel van dit vastberaden werk is om de milieuvriendelijkheid van de producten te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.

De index geeft een lijst van 's werelds duurzaamste bedrijven - inclusief Nokian Tyres

De DJSI World bestaat uit toonaangevende ondernemingen op het gebied van wereldwijde duurzaamheid zoals geïdentificeerd door SAM, nu onderdeel van S&P Global. SAM beoordeelt elk jaar meer dan 7.300 bedrijven over de hele wereld. De Corporate Sustainability Assessment richt zich op criteria die zowel branchespecifiek als financieel materieel zijn en doet dit sinds 1999.

Voor beleggers is dit een zeer gewaardeerde, uitgebreide duurzaamheidsbeoordeling van bedrijven. De beoordeling van de bedrijven is dit jaar gebaseerd op hun prestaties in 2019. Alleen toonaangevende bedrijven in elke branche worden jaarlijks opgenomen in de index.

Lees meer over het werk van Nokian Tyres op het gebied van duurzaamheid.

Download de afbeeldingen

 

Voor meer informatie:

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]