wo oktober 12 10:01 2016 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres stelt aan de Nederlandse autorijders zijn premium winterbanden voor het seizoen 2016 voor

Met de aankomende winterperiode komt de noordelijke producent van premiumbanden Nokian Tyres met een exclusief aanbod aan winterbanden voor de Nederlandse autorijders.

Wilt u maximaal veilig en comfortabel rijden zonder op de grillen van het winterweer te hoeven letten? Kies dan voor banden van Nokian Tyres, die in de zich snel veranderende omstandigheden van de Nederlandse winter zorgen voor verbazingwekkende rijeigenschappen, bijvoorbeeld bij het rijden op sneeuwbrij, in een sneeuwstorm of in dichte regen, maar ook op een droog wegoppervlak. Met het aanbod aan premium van Nokian Tyres kunt u letterlijk alle valstrikken van deze winter vergeten.

Nokian WR A4 – de absolute meester in de strijd tegen het wisselvallige weer

Het nieuwtje van dit jaar. Het gaat hier om een nieuwe generatie compromisloze, sportieve winterbanden met een uitgebalanceerde combinatie van sportief rijden en een perfecte greep in elk winterterrein. Het meest moderne, innovatieve mengsel Performance Traction Silica op basis van natuurlijke rubber, silica en raapzaadolie geeft aan de band een maximale grip, een verbazingwekkende stabiliteit en ook een hoge slijtagebestendigheid. De structurele sterkte van het mengsel maakt de band extreem bestand bij ergens tegenaan rijden en tegen doorboren. De perfecte grip blijft zelfs bij plotselinge veranderingen in temperatuur en bij het rijden van een groot aantal kilometers gehandhaafd. Het middengebied van de gelede lamellenblokken wordt gedomineerd door de bestendige technologieën Functional Performance Siping en Centipede Siping, die een zo groot mogelijk contactoppervlak garanderen en een grotere beheersbaarheid en voornamelijk grip op de sneeuw en sneeuwbrij bij alle mogelijke draaihoeken. Voor een uitstekende bescherming tegen het ontstaan van aquaplaning zorgen op hun beurt loopvlakblokken met de Coanda-technologie op de binnenste schouder van het loopvlak. De extreem lage rolweerstand van de band is makkelijk herkenbaar aan het lage brandstofverbruik. De praktische, gepatenteerde slijtage-indicatoren DSI en WSI zorgen verder voor ongeëvenaard comfort in de zorg voor uw veiligheid.

Deze uitzonderlijke premium band wordt aangeboden in de afmetingen 16 - 21 inch met snelheidsindexen van H (210 km/h) tot en met W (270 km/h), met inbegrip van de belastingscategorie XL.

Nokian WR D4 – kampioen onder de winterbanden

De top winterband en wereldwijd eerste winterband voor personenauto’s in de meeste afmetingen met de beste indexklasse A voor wat betreft grip op een nat wegdek. Zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de remweg en het brandstofverbruik. Biedt volledig veilig rijden op zowel natte als besneeuwde wegen. Herhaaldelijk winnaar in vergelijkende tests van autotijdschriften. De allermodernste technologieën Twin Trac Silica, Block Optimized Siping en Steering Precision Rib zorgen niet alleen voor een topprestatie maar ook voor een langere levensduur en stabiliteit en dat ook bij grote temperatuurschommelingen en bij het rijden van een groot aantal kilometers. Heeft een speciale constructie van de zijwanden met een uniek geluid dempende effect. Het loopvlak is voorzien van de gepatenteerde slijtage-indicatoren DSI en WSI. Comfortabel, uitstekend presterend, betrouwbaar, een van de meest geliefde winterbanden op de markt met een uitstekende prijs/prestatieverhouding.

De band wordt aangeboden in de afmetingen 14 – 20 inch met de snelheidsindexen Q tot en met W, ook in de belastingscategorie XL.

Nokian WR SUV 3 - revolutionair, onverwoestbaar en extreem zuinig

Een robuuste en erg goed presterende SUV-band met een extreme bestendigheid, uitstekende rijeigenschappen en veiligheid en dat niet alleen in moeilijk terrein. Is gemaakt van het speciale mengsel Nokian Twin Trac SUV Silica dat een uitstekende grip garandeert op winters terrein. De perfecte functionaliteit wordt ondersteund door nog meer innovaties zoals de berenklauwen (Snow Claws), de blokstabilisatoren (Groove Lifts) en de 3D zelfblokkerende lamellen (3D Lock Sipes). Dankzij het revolutionaire materiaal Nokian Aramid is deze SUV-band simpelweg uniek, omdat zijn zijwanden niet doorboord kunnen worden bij het rijden tegen een scherpe steen, stoeprand of een andere valstrik in het terrein. ‘s Werelds eerste band met het indexlabel AA voor grip op een nat wegdek en een brandstofbesparing van 0,6 l per  100km, in de afmeting 265/50 R19 V XL. Het is dus de meest zuinige band ooit en daarmee simpelweg een revolutionaire band op de wereldmarkt.

Verkrijgbaar in de afmetingen 15 –21 inch met de snelheidsindexen H tot en met W, ook in de belastingscategorie XL.

Extreem testen in een uniek centrum boven de poolcirkel

„Onze winterbanden worden getest op de meest veeleisende manieren in het speciale testcentrum van de firma Nokian Tyres „White Hell“ (de Witte hel) Ivalo in Lapland, ver boven de poolcirkel. Daarom hebben ze altijd een extreme grip en vooral op natte wegen en besneeuwde wegen ook een aanzienlijk veel kortere remweg. De huidige series zeer moderne en tijdloze winterbanden van Nokian Tyres zijn dus het resultaat van meer dan 80 jaar ontwikkeling en innovatie, die onze producten niet alleen unieke eigenschappen geven, maar ook een hoge toegevoegde waarde voor onze klanten,“ zegt Hannu Liitsola, uitvoerend directeur voor de Europese regio van de firma Nokian Tyres.

Innovaties en de wereld primeurs in de ontwikkeling van de beste oplossingen voor banden

De noordelijke producent Nokian Tyres is een wereldberoemde legende op het gebied van de productie van winterbanden. De uitvinder van de winterband als eerste ter wereld en dat al meer dan 80 jaar geleden. De allernieuwste innovatie is het gebruik van het revolutionaire materiaal Nokian Aramid bij de constructie van de zijwanden, waardoor zij bijna onverwoestbaar zijn. Het gaat hierbij om toegevoegde waarde voor de klanten, die willen genieten van zorgeloze ritten in ieder willekeurig terrein. Geselecteerde banden van Nokian Tyres hebben in 2015 als eerste ter wereld de hoogste indexaanduiding AA verworven op de labels van de EU voor de beste grip op nat wegdek en de grootste brandstofbesparing.

De premium winterbanden van Nokian Tyres zijn verkrijgbaar in het verkoopnetwerk van de officiële distributeur Vianor en ook bij alle geautoriseerde verkopers.

Foto’s met een hoge resolutie kunt u hier downloaden:
www.nokiantyres.com/winterportfolioCE

Meer informatie over de winterbanden van het merk Nokian Tyres vindt u hier: https://www.nokiantyres.nl/banden/personenauto/winterbanden/

Contact

Neem voor meer informatie alstublieft contact op met:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, Public Relations Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]

Over Nokian Tyres

Nokian Tyres is opgericht in 1988 en zijn wortels gaan helemaal terug tot 1898, toen Suomen Gummitehdas Oy, oftewel de Finse rubberfabriek, is opgericht. Het bedrijf is ’s werelds meest noordelijk gelegen bandenproducent. Het promoot en faciliteert veilig rijden onder veeleisende omstandigheden. De innovatieve banden voor personenauto’s, vrachtauto’s en zware machines worden voornamelijk gekocht in gebieden met sneeuw, bossen en uitdagende rijomstandigheden die veroorzaakt worden door afwisselende seizoenen.

In 2015 bedroeg de netto verkoop van het bedrijf ongeveer € 1,4 miljard, en het bedrijf had aan het eind van het jaar 4400 mensen in dienst. De aandelen Nokian Tyres zijn genoteerd op de Nasdaq Helsinki. Er zijn productiefabrieken in Finland en Rusland. Op het hoofdkantoor in Nokia, Finland, wordt er gecentraliseerde productontwikkeling uitgevoerd en er worden prototypes getest en testritten uitgevoerd. Alle producten worden ontwikkeld met als doel duurzame veiligheid en milieuvriendelijkheid gedurende de hele levenscyclus van het product. Het mondiale hoofdkantoor van Nokian Tyres is gevestigd in Nokia, Finland en het Europese management is gevestigd in Praag.

Meer informatie over het bedrijf vindt u op de volgende webpagina’swww.nokiantyres.com