wo juni 16 10:54 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres versterkt het vertrouwen in zijn premiumproducten nog verder met ongeëvenaarde garanties, waardoor Europese klanten met een gerust hart banden kunnen kopen

Kwaliteit betekent niet alleen functionaliteit, maar ook levensduur, vooral voor premiumproducten. Klanten verwachten een toegevoegde waarde van het premiumsegment ‒ een service die de alledaagse norm overtreft. Dit inspireerde Nokian Tyres om speciale garanties aan te bieden op de Midden-Europese markten voor geselecteerde series van zijn premium banden. De tevredenheidsbelofte, de aramidegarantie en sinds kort ook de bandengarantie van Nokian Tyres lossen eventuele voorvallen gemakkelijk en tot volle tevredenheid van de klant op.

Bandengarantie

De nieuwste toevoeging aan het palet van garanties van Nokian Tyres geldt 24 maanden vanaf het moment dat de klant zijn nieuwe set banden heeft gekocht en biedt hem tal van voordelen.

“Als een gerenommeerde internationale leider in het premium bandensegment is het merk Nokian Tyres op zich al een bewezen kwaliteitsgarantie. Elk van onze banden is natuurlijk van topkwaliteit, maar het leven kan nog steeds onverwachte wendingen nemen. En als dat gebeurt, komt een snelle oplossing altijd van pas,” zegt Martin Dražík, Productmanager voor Europa bij Nokian Tyres.

Het enige wat de klant hoeft te doen, is zich voor de garantie registreren op de website van Nokian Tyres of zijn dealer te vragen dit voor hem te doen. Als zijn band per ongeluk beschadigd raakt, zal Nokian Tyres deze onmiddellijk gratis vervangen.

De bandengarantie is beschikbaar voor elke klant die een volledige set – of ten minste een paar – banden koopt van een van de geselecteerde modellen. Elke beschadigde band kan slechts één keer onder de garantie worden vervangen en de vervangende band heeft exact dezelfde maat als de oorspronkelijke band. De garantie is niet van toepassing op de vervangende banden en geldt niet voor ongevallen die zijn veroorzaakt door opzet, ondeskundig gebruik of in de autosport en voor banden die worden gebruikt door reddingsvoertuigen. Deze garantie is niet bij alle dealers beschikbaar, daarom dienen klanten vooraf bij hun dealer na te gaan of zij deze garantie aanbieden.

Kijk hier voor de lijst van Nokian Tyres-modellen die in aanmerking komen voor de bandengarantie.

Andere garanties van Nokian Tyres voor uw gemoedsrust

De Nokian Tyres Tevredenheidsbelofte

Sommige klanten kiezen hun nieuwe banden op basis van de aanbevelingen van ervaren experts. Anderen kopen online of vertrouwen op hun intuïtie, waardoor soms hun nieuwe banden niet helemaal voldoen aan hun verwachtingen.

“Daarom bieden we de Nokian Tyres Tevredenheidsbelofte van twee weken aan, waardoor onze klant gemakkelijk binnen twee weken van gedachten kan veranderen en zijn banden gratis kan ruilen voor een andere, beter passende set. Dit brengt klantenservice op een geheel nieuw niveau en het zorgt niet alleen voor gemak en tevredenheid bij de gebruiker, maar vaak ook voor extra veiligheid op de weg,” zegt Dražík.

De garantie geldt alleen voor hele sets die bestaan uit vier banden van geselecteerde modellen die op de website van Nokian Tyres staan vermeld. De banden mogen geen overmatige slijtage vertonen en de garantie dekt alleen banden van dezelfde maat als de oorspronkelijke aankoop. Overmatige slijtage wordt gecontroleerd met de DSI indicator op het bandprofiel, waarop het getal 8 zichtbaar moet zijn. De klant moet ook een vervangingsformulier invullen bij de oorspronkelijke dealer.

De Nokian Tyres Aramidegarantie

Vanaf het begin heeft Nokian Tyres een internationale reputatie verworven als vernieuwer en heeft het een hele reeks revolutionaire oplossingen ontwikkeld die de veiligheid en levensduur van banden verbeteren. Hieronder valt ook de gepatenteerde Nokian Tyres Aramid Sidewall-technologie die wordt gebruikt voor SUV's en bestelwagens. De Aramidegarantie vereist eveneens registratie van het gekochte model via de website van Nokian Tyres. In sommige Europese landen wordt de Aramidegarantie niet apart aangeboden, omdat het op die markten deel uitmaakt van de bandengarantie.

“We gebruiken aramidevezels om de zijwangen van onze banden te versterken en ze extreme weerstand en levensduur te geven. Het beschermt ze op betrouwbare wijze tegen stoten en lekrijden. Geen enkele andere fabrikant biedt banden voor bestelwagens en SUV’s met zo’n levensduur. En Nokian Tyres voegt daar zelfs nog een vervangingsgarantie aan toe,” zegt Dražík.

Garantievoorwaarden en  -beperkingen

Het spreekt voor zich dat elk van de garanties van Nokian Tyres is onderworpen aan specifieke voorwaarden en beperkingen om misbruik te voorkomen. De klanten moeten deze vooraf lezen, zodat ze hun desbetreffende garantie zonder complicaties kunnen gebruiken. De voorwaarden en beperkingen kunnen in Europa per land verschillen.

De lijst met alle modellen die onder de afzonderlijke Nokian Tyres-garanties vallen, is beschikbaar op de website van Nokian Tyres, waar ook een lijst te vinden is van de dealers die de banden verkopen.

Meer informatie over de innovaties van Nokian Tyres

Lijst met alle huidige garanties van Nokian Tyres

Download de afbeeldingen

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]