di december 5 12:24 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres verstevigt zijn samenwerking met autoproducenten in Midden-Europa

De BMW Group heeft de Nokian WR D4 winterband goedgekeurd als originele uitrusting voor de BMW X1. Deze high performance SAV (Sports Activity Vehicle) gebruikt de Nokian WR D4 in de maat 225/55 R17 97H.

Nokian Tyres verstevigt zijn samenwerking met autoproducenten in Midden-Europa

De Nokian WR D4 is een nieuwe generatie winterband ontwikkeld door Nokian Tyres voor de Midden-Europese weersomstandigheden. Hij levert zelfs bij hoge snelheden een uitstekende grip en comfortabele handling. De band voldoet aan de strikte eisen van de BMW Group en is zowel een veilige als een stijlvolle keuze voor automobilisten die kwaliteit waarderen.

Voor het krijgen van een OE goedkeuring van de BMW Group heeft de Nokian WR D4 het grondige testprogramma van de autoproducent doorlopen. Dit garandeert, dat de band de handling van een premium voertuig optimaal aanvult en het voor de bestuurder mogelijk maakt om de maximale prestaties van het voertuig en zijn banden te benutten.

Nokian Tyres werkt al lang actief samen met autoproducenten, met name in de Noordse landen. De samenwerking met de BMW Group breidt deze operaties uit en verstevigt de positie van Nokian Tyres in Midden-Europa. Midden-Europa is ’s werelds grootste winterbandenmarkt en daarom één van de belangrijkste groeigebieden van Nokian Tyres.

“De samenwerking met de BMW Group laat zien, dat wij als ’s werelds meest noordelijke bandenproducent gerespecteerd worden en dat de kwaliteit van onze producten gewaardeerd wordt. Dit is een erg belangrijke stap voor ons bij het verder ontwikkelen van onze OE activiteiten en zaken”, zegt Group Sales Manager Markus Honkala van Nokian Tyres.

Nokian Tyres produceert de winterbanden die aan BMW geleverd worden, in de Nokia fabriek in Finland – op de plek, waar meer dan 80 jaar geleden ’s werelds eerste winterband is geboren.

Lees meer: Nokian WR D4 winter tyre for Central European conditions

Download foto’s: Nokian WR D4 for BMW X1

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]