vr februari 9 10:00 2018 in categorie Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres weer geselecteerd als een van de meest duurzame bedrijven

Nokian Tyres is opnieuw geselecteerd als een van de meest duurzame bedrijven in de wereld. Het bedrijf heeft de Bronze Class onderscheiding ontvangen in de categorie Auto Components van het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018, dat afgelopen week is gepubliceerd. RobecoSAM is een expert op het gebied van duurzaamheid en zijn jaarlijkse beoordeling wordt beschouwd als een buitengewoon betrouwbaar en alomvattend verslag van hoe duurzaamheid wordt geïmplementeerd in bedrijven over de hele wereld.

Nokian Tyres weer geselecteerd als een van de meest duurzame bedrijven

Dit jaar heeft Nokian Tyres ook de Industry Mover onderscheiding gekregen. De onderscheiding wordt gegeven aan het bedrijf dat in vergelijking met het vorige jaar in de branche de grootste verbetering op het gebied van zijn duurzaamheidsprestaties heeft bereikt. De uitstekende progressie van Nokian Tyres was vorig jaar al opgemerkt toen de prestaties van het bedrijf aanzienlijk verbeterden in de duurzaamheidsbeoordeling van Dow Jones; het scoorde bijna twee keer zo hoog als het branchegemiddelde en werd beoordeeld als de meest duurzame bandenproducent in de Dow Jones Sustainability World Index.

“We hebben vastberaden gewerkt op veel gebieden van duurzaamheid en we zijn erin geslaagd om het te implementeren als een natuurlijk onderdeel van onze wereldwijde functies. Het is een prachtig gevoel om deze erkenning te ontvangen voor onze inspanningen op de lange termijn. Een dergelijke feedback inspireert ons om door te gaan op het pad dat we hebben gekozen en moedigt ons aan om nog harder aan duurzaamheid te werken”, zegt Teppo Huovila, die verantwoordelijk is voor duurzaamheid bij Nokian Tyres.

Aanzienlijke resultaten bij het reduceren van CO2-emissies

Als producent van premiumbanden wil Nokian Tyres een voorbeeld stellen als een verantwoordelijk bedrijf dat zich richt op duurzame groei. Het bedrijf heeft meerdere duurzaamheidsdoelen gespecificeerd voor 2020, met inbegrip van het reduceren van de rolweerstand van zijn banden met 7%, waardoor er in het jaar 2020 500 miljoen kg minder CO2-emissies door het verkeer wordt geproduceerd. Dit doel is vorig jaar bereikt, ruim voor de doeldatum, samen met het doel om de CO2-emissies uit de productie met 20% te verminderen.

Nokian Tyres heeft zich ook als doel gesteld om een audit uit te voeren bij alle belangrijke partners op het gebied van de rubberverwerking en om al het stortafval uit de productie te elimineren. In Nokia wordt reeds 100% van het productieafval gerecycleerd en in Vsevolozhsk is het recyclingspercentage bijna 90%. Leer meer over het werk van Nokian Tyres op het gebied van duurzaamheid.

RobecoSAM beoordeelt jaarlijks meer dan 2000 op de beursgenoteerde bedrijven op het gebied van de economische, sociale en milieuduurzaamheid. Voor het Sustainability Yearbook van dit jaar heeft het bedrijf bedrijven beoordeeld uit 60 verschillende branches in 43 landen. Lees meer over het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018.

FOTO’S: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]