wo februari 25 11:02 2015 in categorie Productreleases

Goede grip in de winter, betrouwbare prestaties

Nokian Weatherproof all-weather banden – het hele jaar door veilig rijcomfort

De nieuwe geavanceerde Nokian Weatherproof winterbanden maken een einde aan de bandenwissel-roulette waar automobilisten elke lente en herfst last van hebben. Deze uitstekende voorbeelden van het revolutionaire all-weather concept van Nokian Tyres combineren een betrouwbare veiligheid in de winter met de nauwkeurige rijeigenschappen en de directe besturing die we kennen van de Nokian zomerbanden. Belangrijke innovaties van 's werelds noordelijkste bandenfabrikant zorgen ervoor, dat u met de banden uit de Nokian Weatherproof serie comfortabel kunt rijden in elk seizoen.

Nokian Weatherproof

De veelzijdige Nokian Weatherproof banden werden ontwikkeld voor automobilisten die niet alleen veilig willen rijden op droge en natte sneeuw, maar ook in de zomer efficiënt en comfortabel onderweg willen zijn.De Nokian Weatherproof productlijn bevat duurzame banden voor de straten en wegen in Midden-Europa in verschillende maten voor de moderne personenauto's, SUV's en bestelwagens. Elke band heeft het sneeuwvloksymbool (3PMSF), dat aangeeft, dat de band officieel is goedgekeurd voor gebruik in de winter.

Het uitgebreide assortiment banden voor personenauto's omvat het gehele spectrum van 13 tot 18 inch. Voor de zwaardere SUV's zijn banden beschikbaar van 16 tot 18 inch. De snelheidsaanduidingen voor deze moderne productlijn voor alle seizoenen zijn T, H en V. Een groot deel van de beschikbare maten heeft de XL markering voor de hoogst mogelijke beladingscapaciteit. Banden voor bestelwagens en busjes zijn leverbaar in de maten van 14 tot 16 inch (snelheidsindex N, R en T). Het nieuwe Nokian Weatherproof C bandenassortiment komt met verschillende profielen voor grotere voertuigen en voertuigen met een lagere belading.

Het nieuwe Nokian Weatherproof assortiment is een van de meest uitgebreide op de markt voor all-weather banden. De Nokian Weatherproof zal in het najaar van 2015 beschikbaar zijn in de bandencentra. Midden-Europa wordt de belangrijkste markt voor deze nieuwe producten.

Veilig in de winter, betrouwbaar in de zomer

Het succesvolle Nokian all-weather concept van 's werelds noordelijkste bandenfabrikant wordt nu ook op de Europese markt geïntroduceerd. Het concept wil een werkbare oplossing bieden voor automobilisten die geen banden meer willen wisselen bij de verandering van het seizoen, maar wel het gehele jaar door de hoogst mogelijke bescherming zoeken voor het rijden op zowel droge of natte sneeuw als op regenachtige wegen.

De expertise van Nokian Tyres op het gebied van de bandstructuur en rubbercomponenten komt zichtbaar en voelbaar tot uiting in de nieuwe productlijn. Tijdens de ontwikkeling van het innovatieve product vereiste ook duizenden testuren op het testcircuit van 's werelds noordelijkste bandenfabrikant in Ivalo, ten noorden van de poolcirkel. De uitstekende zomereigenschappen kregen hun definitieve vorm na een streng testprogramma waaraan de Nokian Weatherproof werd onderworpen op de hogesnelheidscircuits in Duitsland en Spanje.

- De veelzijdige Nokian Weatherproof is een winterband met uitstekende gripeigenschappen. Tegelijkertijd is het ook een zomerband die betrouwbaar afrolt tijdens warme zomerse omstandigheden. Onze testen tonen aan dat de Nokian Weatherproof banden veel veiliger en veelzijdiger zijn dan de typische vierseizoenenbanden. Het sneeuwvloksymbool geeft bovendien aan, dat de band geschikt en officieel goedgekeurd is voor gebruik in de winter, aldus Product Development Manager Olli Seppälä van Nokian Tyres.

Centre Block Channeling - uitstekende grip op sneeuw, effectieve preventie van slushplaning (op natte sneeuw)

Elke millimeter van het agressieve loopvlakpatroon van de duurzame en hoogwaardige Nokian Weatherproof heeft een specifieke rol. De steile oppervlakgeometrie van het loopvlak, met zijn grote profielblokken, werd is zorgvuldig geoptimaliseerd voor een uitstekende grip op besneeuwde en natte wegen. De profielblokken met een op een bijl lijkende V-vorm hebben een stevige grip op de besneeuwde weg. De vele lamellen en de plaatsing van de profielblokken vergroten het aantal gripranden en verbeteren de grip nog meer. De wigvormige verhogingen tussen de blokken in het midden en de schouder versterken het gevoel van een betrouwbare besturing en de grondig geteste, uitstekende grip op sneeuw.

De diepe en open groeven op de centrale blokken (Centre Block Channeling) verbeteren de grip onder extreme winterse omstandigheden. Ook op natte wegen werken de groeven op vol vermogen. Op een effectieve manier voeren ze het water af dat zich tussen de band en de weg bevindt, zodat slushplaning en aquaplaning worden voorkomen. De uitstekende eigenschappen ter voorkoming van aquaplaning worden gecomplementeerd door de stijlvol gepolijste groeven die het water en de natte sneeuw sneller afvoeren.

Stabiel rijgedrag, grip en duurzaamheid bij elke temperatuur

Testen tonen aan, dat de Nokian Weatherproof licht en betrouwbaar afrolt, zelfs op het droge, zinderende asfalt in de zomer. De stijve schouderblokken van deze nieuwe band zorgen zelfs bij hoge snelheid voor een stabiel rijgedrag en ook op doorweekte wegen voor een kortere remweg.

Het grootste probleem bij de ontwikkeling van het materiaal bestond uit de extreme temperatuurverschillen, van tientallen graden onder nul tot alles verschroeiende hittegolven. De profielsamenstelling van de Nokian Weatherproof is afgestemd op wisselende omstandigheden. De band voldoet uitstekend binnen een groot temperatuurbereik en is zelfs bij zeer warm zomerweer goed bestand tegen sterke slijtage. In de winter is de grip buitengewoon goed bij temperaturen rond het vriespunt. De nieuwe generatie silicacomponent zorgt ook voor een goede grip bij nat weer en een lage rolweerstand, waardoor het brandstofverbruik daalt

Nieuwe Nokian Weatherproof SUV - afgestemd op de stabiliteit van SUV's

Er werd een speciale stijve zone aangebracht tussen de profielblokken in de schouderzone om de schouder van de band te verstevigen. Deze stijve zone verbetert de nauwkeurigheid en geeft meer rust, vooral op droge wegen.

De met zorg gekozen en geteste materialen voor de bandstructuur maken de Nokian Weatherproof tot een evenwichtige autoband. De strakkere wikkeling van de nylon gordels in de schouderzone zorgen voor grotere stijfheid van de staalgordelstructuur en vermindert de beweeglijkheid van de profielblokken. Dit is voelbaar in de directe besturing in snelle bochten of bij het veranderen van rijstrook.

De nieuwe Nokian Weatherproof SUV absorbeert de hoge wielbelasting veilig en betrouwbaar op ijs, sneeuw, onverharde wegen en zelfs op de altijd verraderlijke, smeltende sneeuw. Het rubbermengsel van het profiel is nog stijver dan bij de band voor personenauto's, zodat de besturing bijzonder direct aanvoelt.

Driving Safety Indicator - exacte informatie over de conditie van de band

De informatie op de zijwand van de Nokian Weatherproof over positie en bandenspanning verbetert de veiligheid in de winter en het rijcomfort. In het informatieveld kunnen de juiste bandenspanning en de positie van de band worden afgelezen tijdens het wisselen van de band. De veiligheid wordt verder verbeterd omdat in het informatieveld nu ook het aandraaimoment van de wielmoeren voor lichtmetalen velgen kan worden aangegeven.

Net als voorheen beschikt het loopvlak over de door Nokian Tyres gepatenteerde Driving Safety Indicator (DSI). De getallen midden op het loopvlak van de band geven de nog resterende profieldiepte aan van het loopvlak. Het sneeuwvloksymbool van de Winter Safety Indicator (WSI) blijft zichtbaar tot een profieldiepte van vier millimeter. Wanneer de sneeuwvlok is weggesleten moet de chauffeur nieuwe winterbanden aanschaffen om de vereiste veiligheid te garanderen.

Nokian Weatherproof – verder dan de vier seizoenen 

  • Superieur op sneeuw, uitstekende grip zelfs op natte wegen
  • Duurzaam en hoge prestaties gedurende het hele jaar
  • Uiterst stabiel en comfortabel rijgedrag

Belangrijkste innovaties:

Speciaal centraal loopvlak. Uitstekende grip in de winter.De steile oppervlakgeometrie van het loopvlak is zorgvuldig geoptimaliseerd voor een uitstekende grip op besneeuwde en natte wegen. De profielblokken met een op een bijl lijkende V-vorm hebben een stevige grip op de besneeuwde weg. De vele lamellen en de plaatsing van de profielblokken vergroten het aantal gripranden en verbeteren de grip nog meer. De wigvormige verhogingen tussen de blokken in het midden en de schouder versterken het gevoel van een betrouwbare besturing en een uitstekende grip op sneeuw.

Centre Block Channeling. Extreme grip, effectieve preventie van slushplaning. De diepe en open groeven op de centrale blokken verbeteren de grip onder extreme winterse omstandigheden. De groeven voeren het water dat zich tussen de band en de weg bevindt op een effectieve manier af, zodat slushplaning en aquaplaning wordt voorkomen.

Nokian Weatherproof rubbermengsel. Gericht op veiligheid en duurzaamheid.Het mengsel van het loopvlak is afgestemd op wisselende omstandigheden, voldoet uitstekend binnen een groot temperatuurbereik en is zelfs bij zeer warm zomerweer goed bestand tegen sterke slijtage. In de winter is de grip buitengewoon goed bij temperaturen rond het vriespunt. Het geavanceerde silica-rubbermengsel zorgt ook voor een goede grip bij nat weer en een lage rolweerstand, waardoor het brandstofverbruik daalt.

Stijve zone. Evenwichtig en stabiel rijgedrag. Er werd een specialestijve zone aangebracht in de schouderzone om de schouder van de band te verstevigen. De stijve zone verbetert de nauwkeurigheid en geeft meer rust, vooral op droge wegen.

Gepolijste groeven. Veiligheid opmodderigeennatte wegen. Gepolijste groeven zorgen voorhet afvoeren van sneeuw smeltende sneeuw. 

Nokian all-weather – winterbanden kunt u het hele jaar gebruiken 

Nokian all-weather banden, zoals de Nokian Weatherproof, bieden de veiligheid van een speciale winterband én de stabiliteit en rijeigenschappen van een zomerband. Ze zijn duurzaam en kunnen het hele jaar door worden gebruikt.

Besneeuwde, natte en gladde wegen

In tegenstelling tot de 4-seizoenenband beschikt de Nokian Weatherproof over het sneeuwvloksymbool (3PMSF), zodat u weet dat hij voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een winterband. De Nokian Weatherproof is in feite ontwikkeld als een hoogwaardige winterband die het hele jaar kan worden gebruikt. Vanwege het natuurlijke rubbermengsel met silica en koolzaadolie blijft hij flexibel bij lage temperaturen voor een goede grip op sneeuw en het nauwkeurig remmen op ijs. De Nokian Weatherproof draagt ook effectief bij aan het voorkomen van aquaplaning en komt op natte wegen direct tot stilstand.

Droge wegen

Nokian Weatherproof banden zorgen voor een uitstekend weggedrag, zowel op het kale asfalt als tijdens een lentebuitje of winterstorm. Ze zijn uiterst stabiel en bieden veel grip, zelfs bij hoge snelheden op droge wegen.

Het hele jaar door

Ongeacht de temperatuur of zelfs uw rijstijl zult u waarderen hoe direct de Nokian Weatherproof reageert op de besturing. De all-weather band biedt de hoogste veiligheid en een maximale brandstofbesparing.

Bovendien heeft het loopvlak een lange levensduur, die deels te danken is aan de scheurbestendige natuurlijke oliën in het rubbermengsel. Een dergelijk duurzaam profiel staat borg voor vele comfortabele kilometers in elk seizoen. Omdat de Nokian Weatherproof licht afrolt zal zowel het brandstofgebruik als de CO2-uitstoot lager uitvallen.

Productfoto's: 
www.nokiantyres.com/NokianWeatherproof

Meer informatie:

Nokian Tyres - de eerste winterband ter wereld in de A-energieklasse
http://youtu.be/Wo4omb0Eil4

De eerste winterband ter wereld met uitschuifbare spikes
www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-tyres-the-world-s-first-nonstudded-winter-tyre-with-studs/

Winterseizoen 2014: meer dan 40 testzeges voor Nokian winterbanden www.nokiantyres.com/innovation/test-success/

Aan kop bij de winterbandentesten: testcentrum Ivalo – de witte hel  http://youtu.be/UEGUTw7KHxE

Nokian Hakkapeliitta 8: wereldrecord voor de snelste auto op ijs, 335,713 km/u: www.nokiantyres.com/innovation/testing/fastest-on-ice/fastest-on-ice-2013/

Hoe werd de eerste winterband ter wereld uitgevonden?
https://www.nokiantyres.com/first-winter-tyres

Vergelijking van de eerste winterband ter wereld met de geavanceerde spikeloze winterband

Meer informatie:

www.twitter.com/NokianTyresCom 
www.youtube.com/NokianTyresCom 
www.facebook.com/nokiantyres 
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Nokian Tyres expertblog:
http://nordictyreblog.com/

De Klok Banden Nederland
Managing Director Wim van der Heiden, Tel. +31613701507 E-Mail wim(at)deklokbanden.com

Sales Manager Benelux Zvonko Tkauz, Tel. +31613701512 E-Mail zvonko(at)deklokbanden.com

Nokian Tyres Europa
Nokian Tyres s.r.o
V Parku 2336/22
148 00 Praha 4
Tsjechische Republiek

Technical Customer Service Manager CE Sven Dittmann, dipl.-ing., Tel. +49 8143 444 850 E-Mail sven.dittmann(at)nokiantyres.com

Marketing Manager Lukáš Líbal, Tel. +420 222 507 759 E-Mail lukas.libal(at)nokiantyres.com

Export Manager Teemu Tirronen, Tel. +358 10401 7311, Mobile +358 50 368 1298 E-Mail teemu.tirronen(at)nokiantyres.com

Hoofdkantoor Nokian Tyres Finland
Nokian Tyres plc
Pirkkalaistie 7
P.O.Box 20
37101 Nokia
Finland

Development Manager Juha Pirhonen, Tel. +358 10 401 7708 E-Mail juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri, Tel. +358 10 401 7621 E-Mail matti.morri(at)nokiantyres.com

Product Manager Central Europe Stéphane Clepkens, Tel. +358 50 462 7536 E-Mail stephane.clepkens(at)nokiantyres.com


Attachments

Nokian Weatherproof all-weather banden – het hele jaar door veilig rijcomfort (.pdf)
Nokian Weatherproof all-weather banden – het hele jaar door veilig rijcomfort (.docx)