ma augustus 5 03:57 2019 in categorie Bedrijfsnieuws

Rijden tijdens de zomervakantie: "Snelwegen zijn niet altijd de beste weg"

Vakantie is leuk. Voor velen van ons betekent vakantie ook het rijden naar de rust en de stilte van het zomerverblijf, het bezoeken van attracties in een nabijgelegen stad, of zelfs een autoreis naar een ander land. Een ervaren professional van de premium bandenfabrikant Nokian Tyres vertelt ons hoe we comfortabel en veilig kunnen reizen.

Een proactieve houding en voorbereiding zorgen voor succesvol reizen tijdens de zomer. Vertrekken na een werkweek in een volgepakte auto kan nadelig zijn voor de vakantiestemming, waardoor iedereen moe en boos wordt. Martin Dražík, Product Manager bij Nokian Tyres Europe, beveelt een ontspannen aanpak aan.

– Tijd wordt minder belangrijk in de vakantie. Snelwegen zijn niet altijd de beste weg; het nemen van binnenwegen kan soms een goed idee zijn. Door aan een rit van zes uur zeven uur te besteden, kun je veel meer van de zomer genieten dan wanneer je de snelweg gebruikt, zegt hij.

Als het reisschema het toelaat, zou u ook pauzes moeten nemen. Pauzes zijn belangrijk om fris te blijven. Wanneer u reist met schoolgaande kinderen of jongeren, kunt u hen vragen om plaatsen te bedenken om te stoppen.

– Als u van plan bent onderweg te stoppen, waar zouden de kinderen dan graag een dag willen doorbrengen? Het internet zal zeker een aantal goede ideeën bieden, suggereert Dražík.

Hitte belast de batterij

U moet tijdig voor uw reis onderhoud laten plegen aan uw auto. Controleer tenminste de conditie van de batterij.

– Warm weer kan de batterij behoorlijk belasten, en uw kinderen zullen meestal maximaal gebruik maken van tablets, mediaspelers en opladers, verklaart Dražík.

U moet het luchtfilter elk jaar vervangen en uw airconditioning minimaal om de twee jaar laten onderhouden. De bestuurder, passagiers en huisdieren zullen allemaal een comfortabele binnentemperatuur op prijs stellen.

Controleer uw banden voor de rit

Controleer minimaal uw banden op twee punten: de juiste bandenspanning en voldoende profieldiepte. Profieldiepte is vooral belangrijk in regenachtig zomerweer. Als het begint te regenen en er plotseling veel regen op het wegdek komt, zijn slechte banden mogelijk niet in staat om voldoende water te verplaatsen, wat resulteert in aquaplaning. Een veilige band heeft minimaal 4 millimeter resterend loopvlak.

U kunt uw bandenspanning controleren bijvoorbeeld bij een tankstation of een bandenverkoper. Vakantiereizen betekenen meestal dat uw auto vol mensen en voorwerpen wordt geladen, dus u moet uw banden op volledige spanning brengen. Die is te vinden in de gebruikershandleiding van de auto. De juiste bandenspanning vermindert het brandstofverbruik, verlengt de levensduur van de banden en maakt rijden veiliger.

Martin Dražík geeft ook een nuttig advies dat hij van zijn opa leerde: parkeer uw auto bij aankomst altijd met de neus naar buiten gericht.

– Op deze manier kunt u meteen wegrijden als er iets in het zomerverblijf gebeurt en u bijvoorbeeld naar een ziekenhuis moet. Immers, op een bepaald moment moet je de auto toch omdraaien.

Checklist voor zomervakanties:

  1. Geef uw auto vooraf een onderhoudsbeurt

Het tijdig reserveren van uw servicebeurt stelt u in staat om een geschikt moment te kiezen. Het is een goed idee om uw servicebeurt of de aankoop van nieuwe banden in een andere maand te plannen dan de vakantiebeurt. De servicecentra van Vianor bieden de mogelijkheid van termijnbetalingen.

  1. Zorg voor de veiligheid van uw banden

Let er op dat u de juiste bandenspanning heeft - ook van het reservewiel. Als u bij het wisselen van de banden bent vergeten de wielmoeren opnieuw aan te draaien, moet u dit nu doen. U moet ook uw stuurwieluitlijning laten controleren om ongelijkmatige of te snelle bandenslijtage te voorkomen.

  1. Binnen en buiten reinigen

Verwijder onnodige dingen en was de auto zowel van binnen als van buiten. Controleer of er geen steenslag op de voorruit aanwezig is die gerepareerd moet worden. De beste manier om de voorruit aan de binnenzijde te reinigen, is het gebruik van een milde glasreiniger en een microvezeldoek. Eventuele insecten aan de buitenzijde moeten snel worden verwijderd, voordat ze door de zon aan het glas blijven plakken.

  1. Wees opmerkzaam op verrassingen

Als voorbereiding op noodsituaties moet u een EHBO-doos, drinkwater en een power pack voor de mobiele telefoon in uw auto bewaren. Het is aan te raden om de "112" -app op uw telefoon te downloaden voordat u vertrekt.

  1. Blijf alert tijdens het rijden

Let erop dat na een rustpauze alle passagiers weer in de auto zitten, evenals de mobiele telefoons, portefeuilles en zonnebrillen van iedereen. Indien mogelijk moet u af en toe van bestuurder wisselen.

 

Meer tips voor het rijden en zomerbanden

Download de afbeeldingen

 

Contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres ontwikkelt en produceert premium banden voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en duurzaamheid. Geïnspireerd door ons Scandinavische erfgoed, vervaardigen wij innovatieve producten voor personenwagens, vrachtwagens en zware machines die u onder alle rijomstandigheden gemoedsrust geven. Onze keten van  Vianorbedrijven biedt banden- en autoservices aan. In 2018 bedroeg de netto-omzet van het bedrijf EUR 1,6 miljard en werkten er ongeveer 4.800 mensen. Nokian Tyres is genoteerd op de beurs Nasdaq Helsinki. Voor meer informatie: www.nokiantyres.nl