wo mei 31 11:01 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Stabiel sturen en een goede hoeveelheid kilometers – de introductie van de nieuwe Nokian Hakka Truck Steer

Met de Nokian Hakka Truck Steer creëert Nokian Tyres een set met geoptimaliseerde kenmerken voor all-weather lange en middellange afstand stuurasbanden. Het resultaat is een nieuw soort band met een goede slijtvastheid, lage rolweerstand en grip op natte en besneeuwde wegen en dit alles terwijl ze ook nog eens aangenaam stil zijn.

Stabiel sturen en een goede hoeveelheid kilometers – de introductie van de nieuwe Nokian Hakka Truck Steer

Grip op elk wegdek

“De Nokian Hakka Truck Steer zit vol met innovaties”, zegt Teppo Siltanen, Product Manager bij Nokian Heavy Tyres. “Een van hen is een heel nieuw type lamellenactivator – we noemen ze ‘Oka’ (Fins voor ‘doorn’) vanwege hun vorm.”

De efficiënte lamellen vormen een van de factoren die de Nokian Hakka Steer zijn grip geven. “Het is een nieuwe generatie all-weather loopvlakdesign met 3PMSF goedkeuring”, legt Siltanen uit. “U kunt echt het hele jaar door op uw band rekenen.”

Betrouwbare kilometers

Een ander belangrijk kenmerk is natuurlijk het aantal kilometers. De Nokian Hakka Truck Steer is ontworpen om het lang te houden. “In de eerste plaats zorgen het bredere loopvlak en het gelijkmatige slijtagepatroon voor een hoger aantal kilometers”, zegt Teppo Siltanen. “We hebben ook nagedacht over nieuwe manieren om te voorkomen dat er steentjes in de banden vast blijven zitten. We hebben een nieuw soort getrapte steenresistoren bedacht voor de groefwanden die het bandenkarkas minder gevoelig maken voor schade door zich in de band borende stenen.”

Een brandstof besparende keuze

Volgens Siltanen is de vraag naar compromisloze all-weather banden de laatste jaren gegroeid. De Nokian Hakka Truck Steer is het perfecte antwoord op deze vraag. “Hij biedt een goede brandstofbesparing en veel, heel veel probleemloze kilometers zowel op de Europese als op de Noordse wegen”, concludeert hij. “Hij heeft een zeer goed uitgebalanceerde set kenmerken, die de Nokian Hakka Truck Steer goede waar voor zijn geld laten zijn”.

De belangrijkste kenmerken:

  • All-season stuurasband voor lange en middellange afstanden
  • 3PMSF markering
  • Verbeterde grip met “Oka” lamellenactivators
  • Een hoger aantal kilometers dankzij een breed loopvlak en een gelijkmatige slijtagepatroon
  • Minder vastzittende steentjes met de nieuwe getrapte steenresistoren

Beschikbaarheid

315/80R22.5 - Q3/2017
315/70R22.5 - Q3/2017
295/80R22.5 - Q4/2017
385/65R22.5 - Q1/2018

Meer informatie foto’s:
www.nokiantyres.com/nokianhakkatrucksteer_photos

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]