wo januari 12 11:45 2022 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Verleg uw grenzen: De nieuwe NOKIAN TYRES Outpost™ AT biedt superieure tractie onder alle omstandigheden, buitengewone levensduur en lekbestendigheid

Nokian Tyres nodigt bestuurders uit om hun grenzen te verleggen met een nieuwe terreinband, de NOKIAN TYRES Outpost™ AT. De Outpost AT is een all-season band voor SUV's, cross-overs en lichte vrachtwagens die veilig en duurzaam rijden waarborgt op elke weg - of daarbuiten. De Outpost AT is voorzien van functies om bestuurders te helpen de zwaarste ondergronden aan te kunnen en is ontworpen om werk productief en vrije tijd grenzeloos te maken. 's Werelds noordelijkste bandenfabrikant gaat het nieuwe all-terrain product verkopen aan bestuurders over de hele wereld. De nieuwe Outpost-bandenfamilie zal de groeidoelstellingen van Nokian Tyres in de komende jaren sterk ondersteunen.

De nieuwe Outpost AT verschaft aan bestuurders zowel op als buiten de weg een veelzijdige en duurzame rijervaring onder alle omstandigheden. Het agressieve loopvlak is speciaal gemaakt om SUV's, cross-overs en pick-ups te helpen bij offroad-uitdagingen en is versterkt met Aramid Shield™ – lekbestendige aramidevezels die onder het loopvlak zijn ingebed om extreme weerstand te bieden aan ruige ondergronden en gevaren op de weg. Nieuwe elementen voor het loopvlakontwerp helpen bestuurders grenzen te verleggen en avontuur op elk terrein na te streven. De band is gecertificeerd met het drie bergpieken en sneeuwvloksymbool, wat betekent dat de flexibele rubbersamenstelling van de band een comfortabele, betrouwbare rit biedt op elke ondergrond en bij elk weer, met dank aan het bedrijf dat de winterbanden heeft uitgevonden.  

“Nokian Tyres staat bekend om zijn diepgaande knowhow op het gebied van bandentechnologie en zijn veelzijdige testen die ertoe bijdragen om bestuurders ook onder extreme omstandigheden veilig te houden,” zegt Olli Seppälä, hoofd R&D van Nokian Tyres. “De Outpost AT is het nieuwste voorbeeld van die toewijding en vertegenwoordigt ons meest geavanceerde aanbod voor bestuurders van SUV's en lichte vrachtwagens. We hebben jaren besteed aan het ontwerpen en testen van deze band, waarbij we nieuwe functies hebben toegevoegd die hem tot een duurzame, veelzijdige keus op en buiten de weg maken.”

De Outpost AT belooft bestuurders te helpen hun terrein uit te breiden, hun onverzettelijkheid te vergroten en hun reis te verlengen door middel van speciaal gemaakte functies die hen in staat stellen hun avonturen te volgen waar die ook heen leiden.

De band is verkrijgbaar in 45 uitvoeringen met een maatbereik van 15 tot 22 inch, met LT-metrische en SUV-versies.

Breid uw terrein uit

De NOKIAN TYRES Outpost AT helpt bestuurders hun grenzen te verleggen en met vertrouwen daarnaartoe te gaan waar hun ritten hen ook maar brengen, door de ervaringen op en buiten de weg te versterken dankzij de superieure tractie voor alle rijomstandigheden.

De Nokian Tyres Outpost AT heeft een speciaal 3D-loopvlakpatroon dat de band helpt te presteren in uitdagende omstandigheden. Het nieuwe loopvlakpatroon geeft aan waarvoor de band is ontworpen: om een diversiteit van terreinen aan te kunnen door de grip en besturing op elk ondergrond te verbeteren, van heet asfalt tot zachte modder en van sneeuw tot grind met spoorvorming.

Summit zijwangen – versterkte toppen bovenaan de zijwangen van de band – bieden extra grip wanneer de band wegzakt in zachte ondergronden en zorgen voor een esthetisch opvallend ontwerp dat de ruige ambities van de bestuurders van de band symboliseert. Schouderinkepingen versterken de stevige grip van de band op het punt waar de zijwangen het loopvlakpatroon raken.

Door kloofachtige insnijdingen (Canyon Cuts), geplaatst op de plek waar het 3D loopvlak en de schouders elkaar raken, ervaren bestuurders extra grip wanneer ze op onvoorspelbare ondergronden stuiten. En die ondergronden omvatten sneeuw en sneeuwbrij – de Outpost AT is gecertificeerd met het sneeuwvlokembleem met de drie bergtoppen. De nieuwe Outpost AT is vervaardigd om de veelzijdigheid van een all-season band te combineren met besturingseigenschappen voor in de winter.

“Bestuurders van robuuste voertuigen willen genieten van hun avonturen en veilig thuiskomen, ongeacht de uitdagingen waarmee ze zijn geconfronteerd,” voegt Seppälä toe. "We hebben de Outpost AT gemaakt om te presteren op modder, sneeuw, grind en asfalt, omdat tractie en grip niet alleen maar onze grenzen verlagen; ze helpen ons onze grenzen te verleggen en te genieten van onze reizen."

Vergroot uw onverzettelijkheid

De Outpost AT zit boordevol technologie om bestuurders in de ruigste omgevingen te beschermen.

De Aramid Shield™ technologie geeft de band een buitengewone levensduur en lekbestendigheid. Het loopvlak en de zijwangen van de band worden beschermd door extreem sterke aramidevezels, hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in kogelvrije vesten en in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Aramide ingebed onder het loopvlak helpt beschermen tegen lekrijden als gevolg van ruig terrein en gevaren op de weg, terwijl het de zijwangen versterkt om klapbanden door kuilen en andere obstakels te helpen voorkomen.

Over het gehele loopvlakpatroon van de Outpost AT verhogen grindbeschermers (Gravel guards) de bescherming tegen lekrijden. Zij versterken de bodem van de diepe groeven van de band, waarmee de band wordt beschermd tegen rotsachtig terrein en maken het mogelijk dat de band zich gemakkelijk door ruige ondergronden kan banen.

De robuuste structuur van Outpost AT ondersteunt een hoog laadvermogen en maakt de band een ideale keus voor zwaar werk en recreatie, op of buiten de weg.

“De Outpost AT is een van de taaiste banden die we ooit hebben gemaakt,” verklaart Seppälä trots. “De band is agressief genoeg om de langst mogelijke levensduur te bieden dankzij Aramid Shield™ en verfijnd genoeg om onderweg comfort te bieden.”

Verleng uw reis

De Outpost AT heeft een lange levensduur in kilometers dankzij een op maat gemaakt loopvlak waarvan het oppervlak is voorzien van beschermende eigenschappen.

Een kloofachtig diep loopvlakpatroon overtreft de diepte van zijn voorganger, de Rotiiva AT, met 1,5 mm en LT-metrische versies met 2,5 mm. Het verdiepte loopvlak, 11,5 mm en LT-maten 15 mm, verlengt de levensduur van de Outpost AT en versterkt zijn vermogen om moeilijk terreinen te overwinnen.

Bestuurders kunnen genieten van brandstofbesparing dankzij een slijtvaste en duurzame rubbersamenstelling die is vervaardigd om de rolweerstand te minimaliseren en de uitstoot laag te houden. Als een wereldleider op het gebied van duurzaamheid scoort meer dan 90 procent van de producten van Nokian Tyres in de categorieën met de laagste rolweerstand.

Driedimensionale lamellen helpen de Outpost AT om te gaan met sneeuw, sneeuwbrij en stilstaand water, waardoor langer reizen onder zware omstandigheden mogelijk is. En stabiliteitssteunen en groefverhogingen geven de band een robuuste structuur, wat bestuurders gemoedsrust geeft tijdens lange ritten op moeilijke ondergronden.

Zoals altijd helpt Nokian Tyres bestuurders om precies te weten hoeveel profieldiepte er nog over is. De gepatenteerde Driving Safety Indicator, beschikbaar in de nieuwste generatie van elk Nokian Tyres-product, geeft duidelijk het percentage van het beschikbare profiel weer, zodat bestuurders weten wanneer het tijd is om hun volgende set banden te kopen.

“De nieuwe Outpost AT is een slimme keuze waardoor bestuurders lang van de voordelen van de band kunnen genieten. Levensduur wordt niet alleen bepaald door het bestand zijn tegen de uitdagingen van vandaag, maar ook door het vertrouwen dat de band de obstakels van morgen aan zal kunnen,” concludeert Seppälä.

De Nokian Tyres Outpost AT: Verleg uw grenzen

Breid uw terrein uit

De Outpost AT helpt bestuurders hun grenzen te verleggen en met vertrouwen daarnaartoe te gaan waar hun ritten hen ook maar brengen.

 • Extra grip op zachte ondergronden doordat de band zijwangen met een versterkte top en schouderinkepingen heeft
 • Op maat gemaakte kloofachtige insnijdingen voor grip op onvoorspelbare ondergronden
 • Het sneeuwvlokembleem met de drie bergtoppen bevestigt dat de band is ontworpen om het hele jaar door te gebruiken, zelfs in winterse omstandigheden
 • Een speciaal 3D-loopvlakpatroon dat is gemaakt om onder alle omstandigheden te presteren

Vergroot uw onverzettelijkheid

De Outpost AT zit boordevol technologie om bestuurders in de ruigste omgevingen te beschermen.

 • Buitengewone levensduur en lekbestendigheid dankzij de Aramid Shield technologie
 • Betrouwbare levensduur door de bescherming tegen grind, waardoor de band wordt geholpen om zich zelfverzekerd over rotsachtige en rulle wegen te banen
 • Een robuuste structuur met een hoog draagvermogen

Verleng uw reis

De Nokian Tyres Outpost AT heeft een lange levensduur in kilometers dankzij een op maat gemaakt loopvlak waarvan het oppervlak is voorzien van beschermende eigenschappen.

 • Een kloofachtig diep loopvlakpatroon dat zich door tienduizenden kilometers terrein baant
 • Brandstofefficiëntie dankzij een taaie en duurzame rubbersamenstelling met een lage rolweerstand
 • 3D-lamellen tegen sneeuw en stilstaand water
 • Een solide rit dankzij stabiliteitssteunen en groefverhogingen
 • De gepatenteerde Driving Safety Indicator van Nokian Tyres laat duidelijk zien hoeveel profiel er nog is

Innovaties:

Buitengewone levensduur. Aramid Shield: Lekbestendige aramidevezels zijn ingebed onder het loopvlak en door de zijwangen om extreme weerstand te bieden aan kuilen, gevaren op de weg, ruige ondergronden en hindernissen buiten de weg

Superieure tractie. 3D-loopvlakpatroon: Dankzij het veelzijdige loopvlakpatroon van de NOKIAN TYRES Outpost AT presteert de band op elk ondergrond, van modder tot zand, van sneeuw tot droog asfalt.

Extra grip. Summit zijwangen: Versterkte toppen bovenaan de zijwangen bieden samen met schouderinkepingen stevige zijdelingse grip op zachte ondergronden en dragen bij aan het agressieve karakter van de band.

Verbeterde bescherming tegen lekrijden. Grindbeschermers (Gravel Guards): Verstevigingen aan de loopvlakgordel maken het mogelijk om met de band gemakkelijk en vol vertrouwen over rotsachtige en spoorvormige wegen te rijden.

Betrouwbare grip. Kloofachtige insnijdingen (Canyon Cuts): Waar de schouderinkepingen en het loopvlakpatroon elkaar kruisen, helpen X-vormige groeven de band grip te krijgen op onvoorspelbare ondergronden.

Het sneeuwvlokembleem met de drie bergtoppen: De voor alle weersomstandigheden geschikte rubbersamenstelling van het loopvlak zorgt voor een veilig rijresultaat, ook in de winter.

Meer veiligheid. Driving Safety Indicator: Bestuurders kunnen altijd weten hoeveel profieler nog over is dankzij deze gepatenteerde functie op het loopvlak van de band.

Productfoto´s en video´s downloaden

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague,
00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE,
00420 603 578 866,
[email protected]