wo augustus 22 11:00 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Wereldrecord: Onbemande Valtra ruimt sneeuw met een snelheid van 73,171 km/h

Nokian Tyres en Valtra hebben het wereldrecord sneeuwruimen behaald met een autonome tractor. Het snelheidsrecord werd in maart 2018 behaald met een onbemande Valtra T254 Versu-tractor uitgerust met Nokian Hakkapeliitta TRI-banden. De tractor, zonder bestuurder, ruimde sneeuw op een gesloten weg in Zuid-Finland met een snelheid van 73,171 km/h.

Wereldrecord: Onbemande Valtra ruimt sneeuw met een snelheid van 73,171 km/h

De Valtra T254 Versu is bekroond met de titel Tractor van het jaar 2018 en wordt breed gewaardeerd door zowel aannemers als boeren vanwege zijn veelzijdigheid in een breed scala aan taken, waaronder landbouw, bosbouw en gemeentelijke onderhoudstaken. Hoewel niet nodig om dit snelheidsrecord te bereiken, is de standaard T254 Versu uitgerust met de innovatieve SmartTouch-gebruikersinterface, die door tractorbestuurders alom geprezen wordt vanwege zijn intuïtieve bediening.

"Voor veel van onze klanten heeft het gebruiksgemak van de SmartTouch-armleuning de drempel verlaagd om te investeren in technologieën die eerder als prettig om te hebben of te ingewikkeld werden beschouwd, zoals automatische begeleiding, taakbeheer en telemetrie. Tegelijkertijd zien we een groeiende vraag naar nieuwe technologieën die de efficiëntie helpen verhogen en die integreren met bestaande bedrijfssystemen. We zijn vastbesloten om voorop te blijven lopen met het aanbieden van innovatieve technologie in onze SmartTouch-tractoren ", aldus Mikko Lehikoinen, marketingdirecteur van Valtra EME.

Het snelheidsrecord is behaald in gecontroleerde omstandigheden en met medewerking van onderzoeksteams van zowel Nokian Tyres als Valtra. Autonome technologie is van groeiend belang in vele industrieën, waaronder logistiek, wegenbouwmachines en landbouw. Als de toonaangevende Scandinavische tractorfabrikant heeft Valtra een lange geschiedenis in het bouwen van machines die zijn aangepast voor wegonderhoud in koude omstandigheden. De gegevens die uit het snelheidsrecord zijn gehaald, bieden waardevolle gegevens voor toekomstig onderzoek naar autonome technologie.

Het overschrijden van de normale tractorsnelheid met een aan de voorzijde gemonteerd werktuig en op een glad oppervlak zorgt voor spanning op de tractor en zijn banden. Het blokloopvlakpatroon van de Nokian Hakkapeliitta TRI-banden is speciaal ontworpen voor stabiliteit op ijzige en besneeuwde oppervlakken.

"De voorspelbaarheid en de auto-achtige bediening van de Nokian Hakkapeliitta TRI, in combinatie met zijn enorme tractie, hebben de band een populaire keuze gemaakt bij winteraannemers", aldus Toni Silfverberg, hoofd verkoop en marketing bij Nokian Heavy Tires. "Dezelfde functies lenen zich ook goed voor werken met recordsnelheden."

Dit is het tweede wereldrecord in condities onder nul, dat is behaald door Nokian Tyres en Valtra. In 2015 hebben de twee Finse fabrikanten samengewerkt met de rallylegende Juha Kankkunen om het huidige snelheidsrecord voor het rijden met een tractor op ijs op 130,165 km / u te behalen met een Valtra T234 Versu-tractor met Nokian Hakkapeliitta TRI-banden.

Meer informatie

Meer informatie over het wereldrecord
www.nokiantyres.com/snowrace

Foto's: www.nokiantyres.com/snowracePR

Video’s:

's Werelds snelste sneeuwploeg met een onbemande tractor
https://youtu.be/xKNPmXWDvlE

De Snowrace: Rallykampioen vs. 7-Ton-tractor
https://youtu.be/nOMPcdR2DcI

Contacten:

Mikko Lehikoinen
Marketing Director, Valtra EME
Phone: +358 40 58 00035
E-mail: [email protected]

Toni Silfverberg
Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.
Phone +358 10 401 7854
E-mail: [email protected]

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

Over Valtra

Valtra Inc. ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt Valtra-tractors die individueel zijn afgestemd voor de manier waarop klanten werken. Bekend om hun veelzijdigheid en betrouwbaarheid, zijn de Valtra-tractoren ontworpen om hoge prestaties te leveren in veeleisende werkomstandigheden en op extreme terreinen. Valtra is een wereldwijd merk van AGCO Corporation, de toonaangevende tractorfabrikant in de Scandinavische landen en een van de meest populaire merken in Latijns-Amerika. www.valtra.com

Over AGCO

AGCO (NYSE: AGCO) is een wereldwijde leider in het ontwerpen, produceren en distribueren van landbouwapparatuur en -oplossingen en ondersteunt productievere landbouw via zijn volledige lijn van apparatuur en aanverwante diensten. AGCO-producten worden verkocht via vijf hoofdmerken, Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® en Valtra®, ondersteund door Fuse® precisietechnologieën en boerderijoptimalisatieservices. AGCO, opgericht in 1990, heeft zijn hoofdkantoor in Duluth, GA, VS. In 2017 had AGCO een netto-omzet van $ 8,3 miljard. Ga voor meer informatie naar http://www.AGCOcorp.com. Volg ons voor bedrijfsnieuws, informatie en evenementen, op Twitter: @AGCOCorp. Volg voor financieel nieuws op Twitter alstublieft de hashtag #AGCOIR.

Over Nokian Tyres

Nokian Tyres is ’s werelds Noordelijkste bandenfabrikant en een van de duurzaamste bedrijven binnen de industrie. We bieden gemoedsrust onder alle omstandigheden door kwalitatief hoogwaardige, veilige en milieuvriendelijke banden te ontwikkelen voor passagiersvoertuigen, vrachtwagens en zware machines. We staan voornamelijk bekend om onze innovatieve winterbanden. Onze groep omvat ook de Vianor-keten, die is gespecialiseerd in voertuigonderhoud en bandenservices. In 2017 was de omzet van het bedrijf circa EUR 1,6 miljard en had het zo’n 4.600 werknemers in dienst. Nokian Tyres is onderdeel van Nasdaq Helsinki. Meer informatie: www.nokiantyres.nl en www.nokiantyres.com/heavy