di november 20 09:00 2018 in categorie Bedrijfsnieuws

Wereldwijd groeit de vraag – Het nieuwe R & D-centrum van Nokian Tyres tilt de productontwikkeling naar een nieuw niveau

De vraag naar premium banden voor zwaar werk groeit wereldwijd en er zijn nieuwe, grotere banden nodig voor grotere machines. Om aan de vraag te voldoen, bouwt Nokian Heavy Tyres in 2019 een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Nokia, Finland. Het moderne R & D-centrum versnelt de testfase van nieuwe bandenmodellen, met behoud van de premiumkwaliteit waar Nokian Tyres al 120 jaar lang om bekend staat.

Wereldwijd groeit de vraag – Het nieuwe R & D-centrum van Nokian Tyres tilt de productontwikkeling naar een nieuw niveau

"In de hele geschiedenis van Nokian Tyres is dit de meest opmerkelijke investering in de productontwikkeling van zware banden", zegt Nokian Heavy Tyres R & D-manager Kalle Kaivonen.

Het nieuwe R & D-centrum met ca. 3 500 vierkante meter maakt deel uit van een aanzienlijke toename van de productiecapaciteit. Een jaar geleden reageerde Nokian Heavy Tyres Ltd, onderdeel van de Nokian Tyres-groep, op de groeiende wereldwijde vraag naar banden met een doorlopende 3-jarige R & D- en een productie-investering van ongeveer 70 miljoen EUR en met als doel 50% groei van de productiecapaciteit.

"Alles ligt goed op schema. De eerste fase van de uitbreiding van de productiefabriek is voltooid en het tweede deel is klaar in april 2019. In de zomer van 2019 beginnen we met de installatie van nieuwe machines ", vertelt Nokian Heavy Tyres Plant Director Pasi Antinmaa.

Gemoedsrust onder alle omstandigheden

Nokian Heavy Tyres blijft 's werelds beste banden produceren en bedient alle gebieden van zwaar werk, van bosbouw en landbouw tot mijnbouw en transport. In het nieuwe R & D-centrum vinden alle binnentests plaats in dezelfde faciliteit en dicht bij de productielijnen die zich allemaal in Nokia bevinden. Dit maakt de werking optimaal efficiënt.

"Het centrum wordt gevuld met moderne machines", zegt Nokian Heavy Tyres Development Manager Matti Kaunisto. "We kunnen het aantal geteste banden verdrievoudigen en meer variabelen testen om onze OEM-klanten volgens de hoogste normen te bedienen."

Voor Nokian Tyres is het prioriteit om de hele levenscyclus van de band ecologisch te maken. Om deze hoge standaard in duurzaamheid te bereiken, zijn de nieuwe technologieën in R & D een opmerkelijke stap.

Klaar voor de revolutie van onbemande voertuigen

De nieuwe, moderne testmachines van het R & D-centrum en de steeds specifiekere gegevensverzameling gaan ervoor zorgen dat Nokian Heavy Tyres de komende revolutie van zwaar werk leidt. Nieuwe innovaties maken de ontwikkeling mogelijk van baanbrekende, toekomstige oplossingen. Om bijvoorbeeld veilig en voorspelbaar te kunnen rijden zonder de ervaring en evaluatie van een chauffeur stelt het besturingssysteem van onbemande voertuigencombinaties hogere eisen aan de bandenindustrie.

"Onbemande tractoren zullen in de toekomst voor ons werken en die machines hebben hoogwaardige banden en uitgebreide gegevens over die banden nodig om het sturen veilig en nauwkeurig te maken", zegt Kaunisto.

Over Nokian Tyres

Nokian Tyres is ’s werelds Noordelijkste bandenfabrikant en een van de duurzaamste bedrijven binnen de industrie. We bieden gemoedsrust onder alle omstandigheden door kwalitatief hoogwaardige, veilige en milieuvriendelijke banden te ontwikkelen voor passagiersvoertuigen, vrachtwagens en zware machines. We staan voornamelijk bekend om onze innovatieve winterbanden. Onze groep omvat ook de Vianor-keten, die is gespecialiseerd in voertuigonderhoud en bandenservices. In 2017 was de omzet van het bedrijf circa EUR 1,6 miljard en had het zo’n 4.600 werknemers in dienst. Nokian Tyres is onderdeel van Nasdaq Helsinki. Meer informatie: www.nokiantyres.com

Meer informatie en foto's:

Foto's en persmaterialen: www.nokiantyres.com/RDCenterPR

Bedrijfswebsite: www.nokiantyres.com/heavy

Overige informatie:

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected] , tel. +358 10 401 7854

Kalle Kaivonen, R&D Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected] , tel. +358 10 401 7357

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]