do januari 6 01:25 2022 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Bezoekerscentrum van Nokian Tyres in Spanje behaalt LEED v4 Platinum-certificering voor duurzaamheid

Het op zonne-energie draaiende gebouw van het bezoekerscentrum op het testcentrum van Nokian Tyres in Spanje heeft de LEED v4 Platinum-certificering behaald voor leiderschap in groene gebouwen. Platinum is het hoogste LEED-certificeringsniveau. Het bedrijf heeft al eerder LEED v4 Gold- en Silver-certificeringen bekendgemaakt voor zijn administratie- en productiefaciliteiten in de VS.

Het 300 hectare grote testcentrum van Nokian Tyres is gelegen in Santa Cruz de la Zarza, een stadje op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Madrid. Het testcentrum omvat 10 testbanen en het bezoekerscentrum. De inspecteurs benadrukten de innovatie van het bezoekerscentrum op het gebied van ontwerp, energie-efficiëntie en kwaliteit van het binnenmilieu als cruciale factoren voor het hoge certificeringsniveau. 

”Ik wil ons geweldige team bedanken, zowel in Spanje als in Finland. Het resultaat van het werk van het team is dit verbluffende, mooie en unieke gebouw”, zegt Juha Pirhonen, directeur Technology Projects bij Nokian Tyres.

Innovatief ontwerp bespaart water en energie

“Platinum is een uitmuntend resultaat voor LEED v4-certificering. De lat is hoog gelegd en we hebben veel punten gekregen, vooral voor de zeer goede energie-efficiëntie en energieprestaties”, zegt Pirhonen.

Voor het gehele testcentrum zijn er zonnepanelen geïnstalleerd en 21% van de opgewekte elektriciteit zal worden gebruikt in het gebouw van het bezoekerscentrum. Innovaties in het ontwerp omvatten duurzaam afvalwaterbeheer waarbij regenwater wordt gebruikt voor irrigatie en de installatie van waterarmaturen met een laag debiet, waardoor het waterverbruik wordt verminderd.

Behoud van natuur

Het bedrijf houdt nabij het testcentrum ook 25 hectare land in stand voor de bescherming van de natuur. Het gebied heeft nestkasten voor haviken en uilen en waterelementen voor vogels, die de komende 3 jaar zullen worden geobserveerd en bestudeerd. Op het terrein worden ook steeneiken en andere bomen geplant.

Samen met lokale universiteiten en samenwerkingspartners neemt Nokian Tyres deel aan de teelt en de bestudering van guayule, een mogelijke nieuwe grondstof voor milieuvriendelijke banden. De plantage wordt beheerd door lokale boeren.

Download de afbeeldingen

Meer lezen:

Spaans testcentrum van Nokian Tyres

Het testen is begonnen op het testcentrum van Nokian Tyres in Spanje

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague,
00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE,
00420 603 578 866,
[email protected]