di december 13 02:54 2016 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De nieuwe, snelle en probleemloze SnapSkan bandenscanservice van Nokian Tyres is gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid voor miljoenen mensen

Nokian Tyres introduceert samen met de banden- en autoserviceketen Vianor SnapSkan, een baanbrekende, nieuwe technologie, die al rijdend de diepte van de bandenloopvlakken meet en de bestuurder hierover informeert. SnapSkan is gebaseerd op topklasse 3D scantechnologie en dient automobilisten op hun alledaagse routes. De snelle gratis service maakt het meten van bandenloopvlakken betekent voor auto-eigenaren één zorg minder, en het verbetert de veiligheid van miljoenen weggebruikers in de toekomst.

Nokian Tyres SnapSkan

Nokian Tyres kondigt een wereldprimeur aan met zijn baanbrekende SnapSkan dienst die de toestand van de banden zelfs beter kent dan de bestuurder. SnapSkan is een volledig nieuwe manier om de loopvlakdiepte en de veiligheid van de banden snel en efficiënt te meten dankzij 3D scantechnologie. De geautomatiseerde drive-over scanner leest de banden terwijl een camera het voertuig identificeert op basis van het kenteken. Wanneer de scan compleet is, kan de bestuurder ervoor kiezen om per sms of e-mail gratis een persoonlijk bandenrapport te ontvangen, ongeacht welk merkbanden er op de auto zit. Er hoeft in het voertuig zelf geen aparte apparatuur te worden geïnstalleerd.

De SnapSkan-dienst komt langs de alledaagse routes van bestuurders te staan op plaatsen zoals parkeerplaatsen. De dienst wordt verstrekt in samenwerking met de Vianor banden- en autoserviceketen, waar de gebruiker makkelijk om een offerte voor nieuwe, veilige banden kan vragen. De technische kant van de zaak is ontwikkeld in samenwerking met de Finse technologiepartners Futurice en Affecto. De hele dienst is mogelijk gemaakt door unieke 3D scantechnologie die is gepatenteerd door British Sigmavision.

SnapSkan maakt de bestuurders bewust van de toestand van hun banden

Studies laten zien dat ongeveer 25 % van alle aan banden gerelateerde ongelukken gebeuren omdat de loopvlakdiepte van de banden beneden het minimumniveau ligt[1]. Premium banden en de loopvlakdiepte van banden hebben een aanzienlijke invloed op veilig rijden, zoals de remafstand en de bestendigheid tegen aquaplaning. Rijden met banden die in een goede staat zijn geeft de bestuurder en andere weggebruikers meer tijd om te reageren en meer ruimte voor manoeuvres. De nieuwe SnapSkan technologie maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk de bandenveiligheid in de gaten te houden, aangezien de informatie elektronisch naar de voertuigeigenaar wordt gestuurd. Dit garandeert dat de eigenaar weet wanneer hij actie moet ondernemen op grond van de toestand van de banden.

“Te veel mensen zijn zich niet van de toestand van de banden bewust en de drempel voor het vervangen van banden lijkt hoog te zijn. We willen deze nieuwe technologie gebruiken om bij bestuurders de bewustheid te vergroten van de toestand van hun banden door dit zo makkelijk mogelijk toegankelijk te maken," zegt Ville Nikkola, Hoofd van de Retail Business Area van Vianor.

Nokian Tyres is de bandensector aan het digitaliseren– "Er wacht ons een grote verandering"

Nokian Tyres mikt niet alleen op het ontwikkelen van veilige, comfortabele en milieuvriendelijke banden, maar ook op het creëren van nieuwe, aan banden gerelateerde diensten. De visie voor SnapSkan is het op een snelle en probleemloze manier promoten van wegveiligheid voor miljoenen mensen op de wereld. "Er wacht ons een grote verandering voor onze branche in de nabije toekomst. Tot nu is de bandensector duidelijk achtergebleven bij andere branches voor wat betreft digitalisering. Het is de hoogste tijd om technologie te benutten om automobilisten te dienen met betrekking tot hun banden. De sector heeft een pionier met lef nodig," voorziet de President en CEO van Nokian Tyres, Ari Lehtoranta.

“Het is onze taak om onze wegen en omgeving veiliger te maken. De wortels van ons bedrijf gaan terug naar 1898, en sindsdien zijn wij in de voorhoede bij het leveren van een reeks producten en diensten gerelateerd aan de veiligheid van weggebruikers. We hebben ’s werelds eerste winterband geïntroduceerd en nu introduceren we de eerste dienst om aan automobilisten direct per e-mail of sms een rapport over de veiligheid van hun banden te geven," zegt Lehtoranta.

“Het is geweldig dat er digitale innovaties op de markt komen die het leven van bestuurders makkelijker maakt en tegelijk de veiligheid vergroot. De Automobile and Touring Club of Finland vindt het belangrijk dat er nieuwe diensten zoals deze worden ontwikkeld. Deze technologie van Nokian Tyres maakt ook een vrije keuze mogelijk en is kostenefficiënt – het is niet nodig dat er voor veel geld apparatuur in auto’s wordt geïnstalleerd," aldus Jukka Tolvanen, Communications Manager voor de Automobile and Touring Club of Finland, tijdens een paneldiscussie die gehouden is in verband met de aankondiging van de SnapSkan dienst.

Het eerste SnapSkan scanpunt wordt in gebruik genomen langs de toegangsweg naar de ondergrondse parkeergarage van het Q-Park Iso Erottaja in Helsinki, Finland. In de nabije toekomst worden ook er ook elders in Finland scanpunten in gebruik genomen en later kunnen ze bij alle winkels van Vianor in Finland worden aangetroffen. De dienst wordt in de komende jaren ook in verschillende andere landen geïntroduceerd. 

Verdere informatie: 
www.nokiantyres.com/snapskan

Mediafoto’s:
www.nokiantyres.com/snapskan-photos

Video:
https://youtu.be/zMkBRnf-Zzo

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]

SnapSkan in het kort
De SnapSkan conditiescan is een nieuwe, probleemloze manier om de loopvlakdiepte van uw banden te meten. Na het scannen kunt u met behulp van uw kenteken een bandenverslag voor uw auto bestellen. U kunt de resultaten van de scan ontvangen door uw kenteken gratis per sms te sturen. U ontvangt de resultaten van de scan per sms. U kunt de resultaten ook online in het Fins ontvangen op www.snapskan.fi/en. Het eerste SnapSkan scanpunt komt in de ondergrondse parkeergarage van het Q-Park Iso Erottaja in Helsinki, Finland. Uw banden worden automatisch gescand terwijl u naar binnen rijdt. Het scanpunt bevindt zich op de weg voor de toegangsslagboom.

Meester in extreme omstandigheden
Nokian Tyres is ‘s werelds meest noordelijk gelegen bandenproducent. Het bedrijf promoot en faciliteert veilig rijden onder veeleisende omstandigheden. Het levert innovatieve banden voor personenauto’s, vrachtauto’s en zware machines, voornamelijk in gebieden waar extreme omstandigheden zoals sneeuw, bossen en afwisselende seizoenen zware eisen stellen aan de prestaties van de banden.

Vianor – Waarschijnlijk ’s werelds meest comfortabele pitstop
Vianor is een wereldwijde banden- en autoserviceketen met een eigen netwerk van verkooppunten. Vianor, dat het eigendom is van Nokian Tyres, biedt gemakkelijk, snel en betrouwbaar banden en autoservice voor alle soorten klanten, producten en garages. Vianor is de grootste keten van bandenwinkels in de Noordse landen en omvat meer dan 1470 winkels in 26 landen. De naam Vianor komt van de Latijnse woorden Via Nor die "Noordelijke weg" betekenen.

[1] Study on some safety-related aspects of tyre use, December 18 2014, by Sven Jansen, Antoine Schmeitz, Sander Maas, Carmen Rodarius en Lars Akkermans