do oktober 18 11:00 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Wees voorbereid en wees de winter te slim af met de Nokian Tyres

Tegenwoordig kennen we in heel Europa extreme weersveranderingen. Zware regenval komt steeds vaker voor, waardoor de hoeveelheid altijd gevaarlijke brij wordt vergroot, terwijl het rijden op droge wegen ook vaak voorkomt.

In de eerste maanden van 2018 heeft Nokian Tyres, 's werelds meest noordelijke bandenfabrikant, drie nieuwe banden geïntroduceerd als aanvulling op zijn hoogwaardige winterassortiment – de Nokian WR SUV 4, speciaal ontworpen voor Europese weersomstandigheden, en de noordse banden zonder studs, de Hakkapeliitta R3 en R3 SUV.

De nieuwe Nokian WR SUV 4 winterband is speciaal ontwikkeld voor Midden-Europese SUV-rijders die zorgen voor de beste prestaties bij sneeuw, brij en zware regen. Of u nu rijdt op snelwegen, in druk stadsverkeer of op schilderachtige Alpenwegen, het rijgevoel is gecontroleerd en voorspelbaar op zowel gladde als ruwe wegen. Deze eersteklasband biedt een uitzonderlijke combinatie van sneeuwprestaties, handlingeigenschappen op nat en droog wegdek als ook weerstand tegen aquaplaning.

"De veelzijdige wintereigenschappen, uitstekende handling en SUV-specifieke constructie maken de Nokian WR SUV 4 optimaal voor de Midden-Europese winter", legt Martin Dražík, productmanager van Nokian Tyres, uit.

Nokian WR SUV 4 heeft het TÜV SÜD prestatiemerk gekregen en dat is een bewijs van uitmuntendheid waaruit blijkt dat de geteste band gunstig afsteekt bij de concurrenten voor wat betreft kwaliteit en prestaties. In een vergelijking met vijf eersteklasconcurrenten blonk de Nokian WR SUV 4 uit in zijwaartse grip op sneeuw en in remmen op sneeuw en ijs.

Deze premie winterband is ook gerangschikt als de beste band in de test door het populaire Duitse OffRoad tijdschrift (nummer 10/2018) met positieve commentaren op zijn sneeuw- en ijsprestaties. Volgens het tijdschrift, dat banden heeft getest in de maat 235/60 R18, is de Nokian WR SUV 4 de enige band die onder alle omstandigheden algemene resultaten op een constant goed niveau behaalt. Hij heeft de beste prestaties op het gebied van remmen in de sneeuw en accelereren in combinatie met verbeterde zomereigenschappen.

De robuuste en duurzame structuur gecombineerd met speciaal versterkte zijwanden zorgt ervoor, dat de band stabiel is en elke impact en insnijding kan weerstaan die zich kan voordoen tijdens het rijden. De nieuwe Nokian WR SUV 4 wordt aangeboden in vier categorieën H snelheid (210 km/h), W (240 km/h) en V (270 km/h) en de uitgebreide selectie omvat 57 producten van 16 tot 21 inch.

Belangrijkste innovaties:

  • Climate Grip Concept: Superieure handling op natte, modderige en besneeuwde wegen. Het directionele ontwerp van het loopvlakpatroon zorgt voor een stabiel rijgevoel en garandeert veilige aquaplaning en brijplaningkenmerken. De speciaal op maat gemaakte lamellen verstevigen de band en verbeteren de handling op zowel natte als droge wegen terwijl de stijve SUV-wintercompound betrouwbaar reageert op het stijgen en dalen van de verschillende wintertemperaturen.
  • De sneeuwklauwen bieden maximale grip op sneeuw. De klauwen grijpen effectief het oppervlak tijdens het rijden in zachte sneeuw en op ander zacht terrein. Naast het verhogen van de sneeuwgrip verbetert dit ontwerp het rijgevoel bij het nemen van bochten en het wisselen van rijstrook.
  • Gepolijste groeven. Stijlvol en functioneel: brij en water stromen gemakkelijk en efficiënt van de gladde en gepolijste hoofdgroeven weg.
  • Aramide zijwandtechnologie. Extreme duurzaamheid. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwanden van de band en leveren meer duurzaamheid en bescherming voor veeleisende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestand tegen schokken en snijwonden die hem anders gemakkelijk zouden kunnen beschadigen.

Nokian WR SUV 4 - afbeeldingen en video's: 
Download productfoto’s en video’s

De Nokian Hakkapeliitta is een speciaal product voor veeleisende winterse omstandigheden en het toonaangevende merk voor winterbanden in Noord-Europese landen, Rusland en Noord-Amerika. Desalniettemin kunnen de banden zonder studs, de Nokian Hakkapeliitta R3 SUV en de Nokian Hakkapeliitta R3 de geprefereerde keuze zijn van Europese bestuurders die in de Alpen en in bergachtige gebieden met lange sneeuwwinters wonen.

Ontworpen voor krachtige SUV's levert de Nokian Hakkapeliitta R3 SUV vermogen en kracht. De compromisloze wintergrip en eenvoudige bediening van de band maken reizen tot een plezierig avontuur op zowel bruisende stadsstraten als op onverharde wegen. De stevige structuur en de met Aramide versterkte zijwanden van de nieuwe band helpen u uw bestemming te bereiken door de broodnodige duurzaamheid en bescherming tegen impacts en insnijdingen te bieden.

De Nokian Hakkapeliitta R3 SUV is verkrijgbaar in 67 maten van 16 tot 21 inch. De meeste maten zijn gemarkeerd met XL voor de hoogst mogelijke laadcapaciteit. De nieuwe Hakkapeliitta R3 SUV is een uitstekende keuze voor hybride en elektrische auto's, waaronder de Volvo XC90, de BMW X5, de MB GLC 350e en de Tesla Model X.

De Nokian Hakkapeliitta R3 winterband zonder studs is de beste keuze voor diegenen die waarde hechten aan uitstekende veiligheid, uniek rijcomfort en groener rijden.

De Nokian Hakkapeliitta R3 en de Nokian Hakkapeliitta R3 SUV:

Meer info: Een gecontroleerde grip, comfortabeler rijden: Gemoedsrust voor de Noord-Europese winter

Afbeeldingen en video's: Download productfoto’s en video’s

Nokian Tyres is de bandenspecialist voor alle winterse omstandigheden

Als meest noordelijke bandenfabrikant is Nokian Tyres de winterbandenspecialist voor alle winterse omstandigheden. Sinds het bedrijf 's werelds eerste winterbanden heeft ontwikkeld, zijn veel verbeteringen en technologische ontwikkelingen doorgevoerd om veilig en zorgeloos rijden te garanderen.

Winterbanden voor personenauto's

De Nokian WR A4 combineert een optimale high-performance handling en een betrouwbare wintergrip. Hij biedt uitgebalanceerd rijden in snel veranderende weersomstandigheden voor sportwagens. De Nokian WR D4 is een gripkampioen, waarvan de unieke innovaties zorgen voor veilig en gebalanceerd rijden op zowel natte als besneeuwde wegen. De Nokian WR D3 biedt eersteklas grip en uitstekende handling voor de wisselende winterse omstandigheden in Midden-Europa. De Nokian Hakkapeliitta R2 Nordic winterbanden zijn voor bestuurders die absoluut rijcomfort, een voelbare brandstofbesparing en winterbanden zonder studs met de beste veiligheidskenmerken verlangen.

Afbeeldingen downloaden

Winterbanden voor SUV's

De Nokian WR SUV 3 is een robuuste, high-performance winterband zonder studs die ook bij de griplimieten logisch en veilig blijft. Het is een topproduct zonder studs voor hard en veelzijdig SUV-gebruik. De Nokian Hakkapeliitta R2 SUV frictieband biedt een stevige en precieze grip in de winter en een aangenaam rijgevoel.

Afbeeldingen downloaden

Winterbanden voor bestelwagens
De Nokian WR C3 bestelautoband biedt precieze grip in de winter en het rijcomfort van personenauto's. De robuuste nieuwigheid rijdt veilig, duurzaam en licht over zowel stadsstraten als plattelandswegen. De zakvormige pomplamellen verwijderen water uit het wegdekoppervlak en zorgen voor een stabiele grip.

Afbeeldingen downloaden

Meer informatie en contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]