do februari 2 10:51 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Meer duurzaamheid en bescherming in veeleisende rij-omstandigheden

Voorkom lekke banden – met aramide versterkte zijwanden beschermen effectief tegen beschadigingen

Achteloos parkeren op de stoep en in een kuil rijden kunnen ernstige schade toebrengen aan een band. Scherpe steenslag kan de band ook beschadigen en hem onbruikbaar maken. Indien de band tegen iets hards of scherps is aangereden, moet u hem onmiddellijk laten inspecteren bij een bandendealer. Schade aan de zijwanden vereist gewoonlijk het kopen en laten monteren van een vervangende band.

Nokian Tyres Aramid Sidewall

De Aramid Sidewall technology die is ontwikkeld door Nokian Tyres biedt een nieuw type duurzaamheid en bescherming in veeleisende rij-omstandigheden. De sterke, synthetische aramidevezel die wordt gebruikt in het materiaalmengsel van de zijwand van de banden versterkt de zijwand van de banden. De vezel maakt de band beter bestand tegen impacts en sneden die anders makkelijk uw reis kunnen verstoren en onderbreken.

Toegevoegde waarde voor de klant

Nokian Tyres is bezig met het uitbreiden van het gebruik van de gepatenteerde Aramid Sidewall Technology in SUV-banden die ontworpen zijn voor gevarieerd en veeleisend gebruik in de winter. Deze unieke aramidetechnologie die aanvullende bescherming biedt en de duurzaamheid verbetert, is met ingang van begin 2017 in nog meer producten beschikbaar. In de toekomst wordt deze technologie ook gebruikt in de Nokian Hakkapeliitta LT winterbanden en de Nokian Rotiiva zomerbanden.

– We hebben veel positieve feedback gekregen van SUV-rijders en onze innovatie is in de praktijk functioneel gebleken. Deze unieke eigenschap die toegevoegde duurzaamheid verstrekt, biedt meer zorgeloze kilometers aan de consumenten. Toevallige bandenschade kan voor hoge kosten zorgen, maar de aramidezijwand die de band tegen zijwaartse impacts beschermt, kan zelfs schade in zijn geheel voorkomen, zegt Petri Niemi, Head of Product Management bij Nokian Tyres.

– Verder is het ons doel om de eigenschappen van onze bestaande producten te verbeteren en om toegevoegde waarde te genereren voor onze klanten en retailers, zegt Niemi.

De aramide zijwandstructuur die het eerst gebruikt is in de test winnende Nokian Hakkapeliitta 8 SUV studded band, is uitzonderlijk bestendig tegen slijtage en sneden. De extreem sterke vezel in de zijwand wordt ook gebruikt door de luchtvaartindustrie en de militaire industrie.

Elk product dat de aramidetechnologie bevat, draagt het aramidelogo op zijn zijwand. Onze uitgebreide serie producten die gebruik maken van aramidetechnologie, is de volgende:

Producten die gebruik maken van Aramid Sidewall Technology per 1 januari 2017:

Nokian Rockproof 
Nokian Rotiiva AT Plus & Nokian Rotiiva AT 
Nokian Rotiiva HT 
Nokian Hakkapeliitta LT2

Producten die al gebruik maken van Aramid Sidewall technology:

Nokian WR SUV 3 
Nokian Line SUV 
Nokian zLine SUV

Duurzaamheid zoals nooit eerder bekijk de video

Zie – zo werkt Nokian Aramid Sidewall Technology

Nokian Tyres – ’s werelds meest noordelijke bandenproducent

Verdere informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]