do april 6 02:16 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Met de Nokian Tyres zomerbanden 2017 stopt ook u op tijd

Eersteklas zomerbanden zijn absoluut essentieel voor veilig reizen in het komende zomer- en vakantieseizoen. De Finse bandenproducent Nokian Tyres lanceert een nieuwtje en tegelijkertijd breidt het de bestaande portfolio uit.

Zomerbanden dienen direct na het einde van de koude winterdagen in gebruik te worden genomen wanneer de dagelijkse temperaturen gedurende meerdere dagen achter elkaar hoger zijn dan 7°C. Het regelmatig controleren van de juiste bandendruk zorgt niet alleen voor het juiste functioneren van de banden maar ook voor een optimale levensduur. Vergeet bij het kiezen van zomerbanden belangrijke criteria niet zoals de juiste maten, het gebruik, de snelheidsrating of de index van de belasting, de sterkte van de zijwanden en een professionele benadering van geautoriseerde bandenverkopers. Als u vragen hebt over de juiste bandenkeuze, kunt u op ieder moment contact opnemen met uw dichtstbijzijnde, geautoriseerde Nokian Tyres dealer.

De nieuwe Nokian Rockproof – uitzonderlijk off-road rijden, grotere SUV’s en professioneel gebruik

Nokian Rockproof

Een nieuwtje voor de echte off-road enthousiastelingen, grotere SUV’s en lichte vrachtauto’s. Hij biedt stabiele prestaties en extreme duurzaamheid dankzij het speciale Nokian Rockproof Hybrid loopvlakmengsel, zelfs bij het verwerken van onverwachte impacts en sneden bij veeleisend off-roadgebruik. De geoptimaliseerde steun van de loopvlakblokken helpt om een preciezere handling en stabiliteit te bereiken. De band is extreem snijbestendig, met een agressief loopvlakpatroon, steenuitwerpers, en de unieke Nokian Aramid Sidewall Technology. Beschikbaar in de maten 16-17 inch en de snelheidsrating Q (160 km/h); in de loop van het jaar worden er meer maten toegevoegd. 

Nokian Line SUV en Nokian zLine SUV – unieke SUV-banden met aramide zijwanden

Nokian Line SUV

Zeer populaire premium SUV zomerbanden die zorgen voor uitzonderlijk comfort en veiligheid. Ze bieden zowel op slechte wegen als in het stadsverkeer topprestaties en een uitzonderlijke natte grip. Voor een maximale weerstand en bescherming tegen lekke banden zijn de zijwanden versterkt met aramidevezels. Het lage brandstofverbruik en het superieure rijgevoel maken deze SUV-banden erg populair. Nokian Line SUV is beloond met de derde plaats in de zomerbandentest 2017 van de ADAC en hij was ook succesvol in tests van TCS en ÖAMTC. De Nokian zLine SUV serie is gemaakt voor high performance SUV sportauto’s en rijden op hoge snelheden. De Nokian Tyres Aramid Guarantee dekt SUV-banden, waarvan de zijwanden per ongeluk beschadigd zijn; aan de klant wordt in zo’n geval gratis een nieuw, soortgelijk product geleverd. De Nokian Line SUV is beschikbaar in de maten 15-19 inch en in de snelheidsratings H,T,V. DE Nokian zLine SUV is beschikbaar in de maten 17-22 inch en de snelheidsratings V,W,Y.

Nokian eLine 2 – maximale groene veiligheid en efficiëntie

Nokian eLine 2

Deze fantastische, extreem stille zomerband met AA-rating zorgt voor betrouwbare topprestaties onder alle weersomstandigheden. Hij biedt de best mogelijke natte grip en brandstofzuinigheid in de EU AA-klasse. De unieke Nokian Tyres Coanda technologie beschikt over uitstekende eigenschappen op het gebied van het voorkomen van aquaplaning. Het rubbermengsel is uitzonderlijk onder een brede reeks temperaturen, het verbetert de natte grip en vermindert de rolweerstand en bespaart maximaal 0,6 l brandstof per 100 km. De band is ook ontworpen voor hoge energiebesparingen in elektrische of hybride voertuigen. Beschikbaar in de maten 15-16 inch en de snelheidsratings H en W.

Nokian zLine– topprestaties bij hoge snelheden

Een perfecte sportband voor automobilisten die zelfs bij hoge snelheden prestaties en een precies rijgevoel vereisen. De unieke Swoop Grooves vergroten samen met de gepolijste hoofdgroepen van het loopvlak de bestendigheid tegen aquaplaning maximaal. Het speciale Nokian Intelligent UHP Silica rubbermengsel maakt een stabiele grip mogelijk bij alle snelheden en bij een grote reeks temperaturen van de lente tot de herfst. De band is niet alleen perfect voor sportauto’s van alle merken. Hij is omschreven als zeer aanbevelenswaardig in de zomerbandentest 2017 van het tijdschrift German Auto Zeitung. Beschikbaar in de maten 16-21 inch en de snelheidsratings V, W, X, Y.

Nokian iLine  – ideale premium kwaliteit voor Midden-Europese condities

Een zomerband die zeer brandstof zuinig is, ontworpen voor kleinere en middenformaat gezinsauto’s met een efficiënte aquaplaningpreventie dankzij de Venturi Grooves. Het full-silica Nokian iLine Silica rubbermengsel zorgt voor een uitstekende natte grip en een lage rolweerstand bij alle temperaturen. Het Silent Groove ontwerp op de wanden van de laterale ribben maakt stil rijden mogelijk. Beschikbaar in de maten 13-16 inch en de snelheidsratings T en H.

Nokian Line  – zeer efficiënt, effectief en gewaardeerd

Premium banden met uitzonderlijke droge en natte prestaties. De speciale Swoop Grooves technologie maakt zelfs onder veeleisende weersomstandigheden effectieve aquaplaningpreventie mogelijk. De band heeft een precies rijgevoel, stabiliteit, lage rolweerstand en brandstofbesparing dankzij de Cross-Block Sipe technologie op de ribben van het middengebied van de band. Het is een long life band met stille en comfortabele prestaties die hoog gewaardeerd is in onafhankelijke, Europese zomerbandentests 2017 zoals die van de ADAC, ÖAMTC en de TCS. Beschikbaar in de maten 13-17 inch en de snelheidsratings T, H, V, W.

Nokian cLine Van en Nokian cLine Cargo – stabiliteit, duurzaamheid en veiligheid voor veeleisend, professioneel gebruik

De stabiliteit en duurzaamheid van de Nokian cLine wordt gemaximaliseerd door de Triangular Supports die ervoor zorgen dat de band langzamer slijt. Het nieuwe Clinch roommengsel minimaliseert het cabinelawaai succesvol. De centrale groef wordt ondersteund door een golfvormig patroon dat het risico van aquaplaning gedurende regenbuien in de zomer aanzienlijk vermindert. De Nokian cLine Van is beschikbaar in de maten 14-17 inch en de snelheidsratings S,T. De Nokian cLine Cargo is beschikbaar in de maten 15-17 inch en de snelheidsratings S,T,R.

Alle zomerbanden van Nokian Tyres beschikken over de unieke, gepatenteerde DSI (Driving Safety Indicator) indicator direct op het loopvlak van de band. Dankzij deze indicator kunnen automobilisten onmiddellijk de hoeveelheid resterend loopvlak in millimeters controleren door de reeks nummers op het loopvlak te onderzoeken. De nummers verdwijnen naarmate de band slijt. Om te zorgen voor optimale eigenschappen en veiligheid van zomerbanden, beveelt Nokian Tyres een minimale loopvlakdiepte van de band aan van 4 mm.

Extreem testen

Het maakt niet uit wat voor auto u hebt, de banden vormen het enige contact met de weg. “In onze testcentra simuleren we extreem rijden gedurende alle seizoenen en onder alle mogelijke omstandigheden. In aanvulling op onze moderne testapparatuur en precisie-instrumenten garanderen de observaties van onze ervaren testrijders zorgvuldig testen,” zegt Hannu Liitsola, Managing Director van Nokian Tyres CE.

De geavanceerde productontwikkeling bij Nokian Tyres is gebaseerd op de knowhow van meer dan 80 jaar in de branche, vastberaden voortdurend testen en een continue zoektocht naar betere oplossingen. Als ’s werelds meest noordelijk gelegen bandenproducent maakt Nokian Tyres zijn producten op maat voor de verschillende regio’s vanwege de verschillende omstandigheden die steeds andere eisen aan de banden stellen. Dit is de reden waarom het bedrijf zijn nieuwe producten over de hele wereld uittest. De alomvattende knowhow van Nokian Tyres en het hoge niveau aan innovatie dienen het ultieme doel van productontwikkeling: veiligheid.

Het succes van Nokian Tyres in zomerbandentests

Meer informatie over successen in zomertests vindt u hier:
https://www.nokiantyres.nl/innovatie/testsucces/

Hier kunt u hoge resolutie foto’s downloaden:
www.nokiantyres.com/CE-summer-tyres

Meer informatie over de zomerbanden van Nokian Tyres kunt u hier vinden: https://www.nokiantyres.nl/banden/personenauto/zomerbanden/

Contact

Neem voor meer informatie alstublieft contact op met:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,  [email protected]

Zuzana Michalová, Public Relations Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]

Over Nokian Tyres

Nokian Tyres is opgericht in 1988 en zijn wortels gaan helemaal terug tot 1898, toen Suomen Gummitehdas Oy, oftewel de Finse rubberfabriek, is opgericht. Het bedrijf is ’s werelds meest noordelijk gelegen bandenproducent. Het promoot en faciliteert veilig rijden onder veeleisende omstandigheden. De innovatieve banden voor personenauto’s, vrachtauto’s en zware machines worden voornamelijk gekocht in gebieden met sneeuw, bossen en uitdagende rijomstandigheden die veroorzaakt worden door afwisselende seizoenen.

In 2015 bedroeg de netto verkoop van het bedrijf ongeveer € 1,4 miljard, en het bedrijf had aan het eind van het jaar 4400 mensen in dienst. De aandelen Nokian Tyres zijn genoteerd op de Nasdaq Helsinki. Er zijn productiefabrieken in Finland en Rusland. Op het hoofdkantoor in Nokia, Finland, wordt er gecentraliseerde productontwikkeling uitgevoerd en er worden prototypes getest en testritten uitgevoerd. Alle producten worden ontwikkeld met als doel duurzame veiligheid en milieuvriendelijkheid gedurende de hele levenscyclus van het product. Het mondiale hoofdkantoor van Nokian Tyres is gevestigd in Nokia, Finland en het Europese management is gevestigd in Praag.

Meer informatie over het bedrijf vindt u op de volgende webpagina’s: www.nokiantyres.nl