vr november 12 02:36 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Overwin de veranderende winterse omstandigheden met de uitvinder van winterbanden

Als uitvinder van de winterband ontwikkelt Nokian Tyres al sinds 1934 nieuwe en revolutionaire banden. Het streven naar ultieme veiligheid en premium kwaliteit is tot op de dag van vandaag duidelijk te zien in hun moderne bandenassortiment. De winterbanden van Nokian Tyres zijn ontwikkeld voor gebruik op zowel sneeuw, ijs, smeltende sneeuw als op droge wegen en helpen bestuurders de wisselende uitdagingen van het komende winterseizoen het hoofd te bieden.

Premium banden van de uitvinder van winterbanden

Nokian Tyres maakte 's werelds allereerste winterband in 1934, omdat er daadwerkelijk behoefte bestond aan veiligheid in de moeilijke omstandigheden van de Noordse winter. De baanbrekende innovatie - genaamd "Weerband" (Kelirengas in het Fins) - werd ontwikkeld voor vrachtwagens en bussen; twee jaar later werd een versie voor personenauto's ontwikkeld, genaamd "Snow Hakkapeliitta". Dit was het begin van een ware revolutie op het gebied van rijveiligheid in de winter, die sindsdien al 85 jaar lang doorwerkt in de auto-industrie.

Nokian Tyres heeft vanaf het begin de veiligste banden voor alle rijsituaties gemaakt door middel van intensieve tests onder reële omstandigheden. Ons testcentrum "White Hell" in Ivalo, Finland, is wereldberoemd en is de plek waar ver boven de poolcirkel banden worden getest in barre winterse omstandigheden. De nieuwste faciliteit in ons testnetwerk is het nieuwe ultramoderne testcentrum van Nokian Tyres in Santa Cruz de la Zarza in Spanje. De "Hakka Ring", zoals hij liefkozend wordt genoemd, stelt ons in staat om onze strenge tests in de toekomst nog verder door te voeren en biedt uitstekende faciliteiten voor het testen van niet alleen zomer- en vierseizoenenbanden, maar ook winterbanden. De condities om zowel Midden-Europese zomers als winters te simuleren, zorgen ervoor dat alle Nokian Tyres-producten worden onderworpen aan meedogenloze tests in authentieke Europese klimaatomstandigheden.

Beleef de veiligste rijervaring met de moderne winterbanden van Nokian Tyres 

“Of u nu onze winter- of all-season banden kiest voor het komende winterseizoen, u kunt altijd vertrouwen op hun uitzonderlijke veiligheid in extreme situaties - zoals op sneeuw en smeltende sneeuw - compromisloze duurzaamheid en een lange levensduur,” zegt Dražík. “Onze banden voor SUV's en bestelwagens zijn versterkt met aramide zijwangen, een geavanceerde eigenschap die door geen enkele andere fabrikant wordt aangeboden en die een betrouwbare bescherming garandeert tegen stoten en insnijden door stenen,” zegt Martin Dražík, Product Manager CE voor Nokian Tyres.

Dit concept wordt ook toegepast in het nieuwe model van dit jaar – Nokian Snowproof C, een veilige en betrouwbare winterband die is ontworpen voor zware bestelwagens. De all-season uitvoering, Nokian Seasonproof C, biedt veiligheid in de winter met behoud van de uitstekende rijeigenschappen gedurende het gehele jaar.

De Nokian Snowproof premium winterband voor personenauto's en zijn ultra-high-performance versie, Nokian Snowproof P zijn de perfecte optie voor het rijden in de Midden-Europese winter. De unieke eigenschappen zijn ontwikkeld in samenwerking met Mika Häkkinen, de tweevoudig Formule 1-kampioen, die deelnam aan de ontwikkeling en het testen van dit unieke model.

Voor de steeds populairder wordende SUV's vraagt de winter om robuuste en stabiele high-performance banden, die hogere belastingen aan kunnen en geschikt zijn voor het rijden in besneeuwde en ijzige omstandigheden. Onze populaire Nokian WR SUV 4 doet precies dat.

In een mild klimaat kunt u de all-season banden van Nokian Tyres kiezen, die betrouwbaarheid en eersteklas veiligheid bieden op winterse wegen met topprestaties en comfort tijdens de zomermaanden.

Alle winter- en all-season banden van Nokian Tyres hebben het 3PMSF-symbool, wat aangeeft dat ze geschikt zijn voor gebruik in de winter. Banden van de noordelijkste bandenfabrikant zijn bestand tegen de moeilijkste omstandigheden, zonder enig compromis als het gaat om ook hun prestaties op natte en droge wegen.

“Let bij het kiezen van banden met name op producten van gerenommeerde fabrikanten, waarvan bekend is dat ze premium kwaliteit garanderen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid – niet alleen voor winterbanden,” voegt Dražík toe.

De nieuwste wintermodellen van Nokian Tyres:

 • voor personenauto's: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
 • voor SUV's: Nokian WR SUV 4
 • voor bestelwagens: Nokian Snowproof C

De nieuwste all-season modellen van Nokian Tyres:

 • voor personenauto's: Nokian Seasonproof
 • voor SUV's: Nokian Seasonproof SUV
 • voor bestelwagens: Nokian Seasonproof C

Hoe de juiste band te kiezen

 • Als eerste moet u er voor zorgen dat de band de juiste maat heeft voor uw auto. Het gebruik van een verkeerde maat vergroot het risico op schade aan de banden en brengt uw veiligheid in gevaar tijdens het rijden in moeilijke winterse omstandigheden.
 • Als u hier niet uitkomt, raadpleeg dan de handleiding van uw voertuig, waarin de juiste bandenmaten zouden moeten staan. U kunt ook een betrouwbare bandenservice of een erkende dealer bellen waar ze u graag zullen helpen.
 • Kies uw winterbanden op grond van de weersomstandigheden in uw land. In een mild klimaat kunt u ook kiezen voor all-season banden.
 • Het sneeuwvloksymbool (3PMSF) geeft aan dat de band officieel is goedgekeurd voor gebruik in de winter.
 • Ook de nieuwe EU-bandenlabels maken de keuze voor u gemakkelijker. Specifieke productinformatie, zoals grip op sneeuw of ijs, brandstofefficiëntie, wordt vermeld in een gestandaardiseerd formaat, zodat u de verschillende bandenmodellen gemakkelijk kunt vergelijken.

 

Download de afbeeldingen

Meer lezen:

Hoe 's werelds eerste winterband werd uitgevonden

Testen onder extreme omstandigheden

Garanties van Nokian Tyres

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]