wo juni 10 03:54 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Het zomerbandenseizoen is er weer - de premium zomerproducten van Nokian Tyres bieden veiligheid en gemoedsrust voor krappere bochten en regenachtige dagen

De Scandinavische bandenfabrikant Nokian Tyres biedt een modern en veelzijdig assortiment zomerbanden voor de Midden-Europese markt. De nieuwe generatie zomerbanden beschikt over de unieke Dual Zone Safety-technologie, speciaal ontwikkeld voor wisselende zomerse omstandigheden. Deze test-winnende technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in de modellen voor personenauto's en daarna ook doorgevoerd in de SUV- en cross-over modellen. De producten van Nokian Tyres bieden hoogwaardig rijcomfort, duurzaamheid en bovenal eersteklas veiligheid - wat zorgt voor een perfecte gemoedsrust tijdens alle zomerritten.

Bij het genieten van de zonnige en mooie zomerdagen worden gemakkelijk de gevaren van drijfnatte wegen vergeten. Meer dan gemiddeld varieert het weer tegenwoordig van extreme hitte tot abrupte regenbuien en de voorspellingen kunnen onverwachts veranderen. Geavanceerde en grondig geteste premium zomerbanden bieden u veiligheid wanneer u die het meest nodig heeft.

“Elke band kan zonder problemen rollen als de weersomstandigheden perfect zijn. In onverwachte en uitdagende omstandigheden, zoals plotselinge regenval, moeten uw banden echter extreem stabiele prestaties leveren. Het is erg belangrijk dat de band u niet zal verrassen tijdens uitwijkmanoeuvres, bij het remmen of op nat wegdek. U hebt betrouwbaarheid en consistentie nodig, wat betekent dat uw banden hun grip en rijeigenschappen moeten behouden van het vroege voorjaar tot het late najaar," zegt Martin Dražík, bandenspecialist en Product Manager voor Midden-Europa bij Nokian Tyres.

Stabiliteit en duurzaamheid voor SUV’s

Het uitgebreide en concurrerende assortiment zomerbanden van Nokian Tyres wordt aangevuld met nieuwe SUV-banden: de Nokian Powerproof SUV en de Nokian Wetproof SUV. Beide nieuwe producten beschikken over de Dual Zone Safety technologie die bekend is van de test-winnende modellen voor personenauto’s. De stabiele SUV-banden zijn ontworpen voor krachtige SUV's en cross-overs en bieden een nauwkeurige besturing en een aangenaam rijgevoel.

Beide nieuwe banden zijn uitgerust met de unieke Aramid Sidewall-technologie. De structuur van de zijwang bevat extreem sterke aramidevezels, waardoor de banden beter bestand zijn tegen plotselinge schokken en insnijdingen, die anders een autorit gemakkelijk zouden kunnen onderbreken.

Dezelfde Aramid Sidewall-technologie wordt gebruikt in alle banden van Nokian Tyres voor bestelwagens en campers. De Nokian cLine Van bandenfamilie biedt de broodnodige stabiliteit, uitgebalanceerde grip en uitstekende duurzaamheid voor bestelwagens.

Overtuigende testbeoordelingen

De Nokian Powerproof en de Nokian Wetproof bieden veiligheid en betrouwbaarheid voor bestuurders van personenauto's die in de zomer op de Midden-Europese wegen rijden. Beide staan hoog in de ranglijsten van de huidige onafhankelijke bandentests voor 2020.

De Nokian Powerproof eindigde als derde in de zomerbandentest van dit jaar van Sport Auto en werd gewaardeerd om zijn goede remgrip en zeer lage rolweerstand. De band kreeg ook goede beoordelingen in de tests van Auto Motor und Sport en Auto Bild. Het Italiaanse automagazine Automobilismo prijst de Nokian Powerproof als een van de beste banden bij het besturen op nat wegdek en stelt tevens vast dat de band ook op droog wegdek perfect uitgebalanceerd en zeer voorspelbaar is.

De unieke eigenschappen van de Nokian Wetproof premium band bleven niet onopgemerkt door toonaangevende autobladen. "Als het op droog remmen aankomt, is de Nokian Wetproof absoluut topklasse", benadrukt het Duitse Gute Fahrt Magazine in de test van dit jaar. Het Poolse Motor Magazine wijst op zijn beurt op het hoge prestatieniveau bij zowel nat als droog remmen. Vermeldenswaard is ook de absolute overwinning van deze unieke band in de Duitse ACE Lenkrad- en Auto Motor und Sport-tests van 2019.

De juiste banden voor uw voertuig

Het uitgebreide assortiment zomerbanden van Nokian Tyres komt tegemoet aan elke behoefte. Naast de nieuwste modellen voor personenwagens en SUV’s is ook de zomerband Nokian eLine 2 het vermelden waard. Dankzij de lage rolweerstand en de daaruit voortvloeiende brandstofbesparing is het de ideale oplossing voor veilig en milieuvriendelijk rijden. De band met AA-classificatie is populair onder bestuurders van elektrische auto's.

Gegarandeerde kwaliteit en tevredenheid

Als een van de weinige fabrikanten biedt Nokian Tyres aan haar klanten meer dan de standaardzorg op het gebied van garanties: de Nokian Tyres Aramidegarantie en de Nokian Tyres tevredenheidsbelofte. Beide geven de klanten de best mogelijke toegang tot een passend bandenmodel naar keuze en de gegarandeerde duurzaamheid daarvan.

Als verder bewijs van uitmuntendheid hebben zowel de Nokian Powerproof- als de Nokian Wetproof bandenfamilie het TÜV Tyre Performance Mark gekregen. Dit keurmerk van de onafhankelijke TÜV SÜD-testorganisatie geeft aan dat de Nokian Wetproof zich op het gebied van kwaliteit en prestaties gunstig verhoudt tot premium concurrenten.

Zomer assortiment 2020

Testresultaten van Nokian Tyres zomerbanden

Download de afbeeldingen

Verdere informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]