ma mei 10 07:22 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Powerproof en Nokian Wetproof: betrouwbare prestaties en gemoedsrust voor de Midden-Europese zomerwegen

De premium bandenfabrikant Nokian Tyres heeft internationaal succes geoogst met zijn hoogwaardige banden en de eersteklas veiligheid en het rijcomfort die ze bieden. De Scandinavische legende heeft altijd aanbevolen om veiligheid en kwaliteit op de eerste plaats te zetten, omdat deze eigenschappen bestuurders onder alle omstandigheden gemoedsrust garanderen. Onafhankelijke tests door gerenommeerde internationale autobladen en autoclubs kunnen ook van pas komen bij de keuze van de beste zomerbanden voor uw auto, aangezien de EU-bandenlabels slechts zeer beperkt informatie geven.

De nieuwste en technologisch meest geavanceerde zomerbanden van Nokian Tyres zijn de Nokian Wetproof, Nokian Wetproof SUV, Nokian Powerproof, en Nokian Powerproof SUV, die allemaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de steeds wisselende weersomstandigheden in de zomer, waarin grote temperatuurschommelingen de rijomstandigheden snel kunnen veranderen. De juiste set hoogwaardige banden kan bestuurders helpen zich snel aan deze veranderingen aan te passen.

Eersteklas veiligheid van lenteochtend tot late herfstavond

De Nokian Wetproof biedt stabiele prestaties op regenachtige dagen en extra comfort bij slechte wegomstandigheden. 

“Dankzij het speciaal ontwikkelde Dual Zone Safety-concept en de nieuwe generatie rubbersamenstelling staat de Nokian Wetproof zomerband garant voor eersteklas veiligheid, stabiliteit en grip op nat wegdek. Bestuurders kunnen nu gemakkelijk omgaan met het wisselende zomerweer met zijn plotselinge temperatuurveranderingen, zware regenval of plotselinge onweersbuien. De band behoudt zijn eigenschappen ook op droog wegdek, inclusief op de door de zon geteisterde snelwegen”, zegt Martin Dražík, een expert en Productmanager voor Midden-Europa bij Nokian Tyres.

In een onafhankelijke test door het prestigieuze Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport (7/2021) deelde de Nokian Wetproof de tweede plaats met als kwalificatie "zeer goed". De resultaten benadrukten vooral de veiligheid op nat wegdek, de harmonieuze samenwerking met het ECS-systeem en de zeer eenvoudige besturing op droog asfalt. Ook in een ander Duits tijdschrift, AUTO Strassenverkehr (8/2021), deelde de band de tweede plaats en werd de band uitgeroepen tot de onbetwiste winnaar van de test met betrekking tot de prijs/prestatieverhouding.

In een andere test door het gerenommeerde Duitse ACE Lenkrad (maart 2021) werd aangegeven dat de Nokian Wetproof een goed uitgebalanceerde band is zonder duidelijk zwakke punten. Ook werd de zeer goede prijs/prestatieverhouding benadrukt. Op grond van de terugkoppeling vanuit de markt is aan de Nokian Wetproof de beoordeling 4,5 / 5 gegeven, wat betekent dat de consumenten zeer tevreden zijn over de prestaties van de band.

De SUV-versie, de Nokian Wetproof SUV, is een op topniveau presterend premiumproduct met de gepatenteerde Aramid Sidewall-technologie. Het is geen wonder dat het een populaire keuze is geworden voor SUV-bezitters. De band kreeg de beoordeling "goed" in een test van het Duitse Auto Bild Allrad (maart 2021) en behaalde daarmee de vijfde plaats. Volgens het tijdschrift zijn de voordelen van de Nokian Wetproof SUV onder meer de korte remweg op nat en droog wegdek en de goede veiligheidsmarges bij aquaplaning. De test wees ook op een ander belangrijk kenmerk voor SUV-auto's: de hoge trekkracht van de band op gras en grind.

Sportieve auto's moeten bij lange zomerritten kunnen vertrouwen op veiligheid en stabiliteit

De nieuwste aanwinst in de UHP-categorie, de Nokian Powerproof voor sportwagens, is zeer populair geworden bij liefhebbers van snel en veilig rijden en vele anderen.

De premium kwaliteit van de Nokian Powerproof trok ook de aandacht van het populaire Poolse tijdschrift Motor (14/2021). De band, die als derde eindigde in hun test, werd geprezen om zijn goede besturing op zowel nat als droog wegdek en om de stille en comfortabele rijervaring die hij biedt. Volgens het blad levert de band goede prestaties voor een aantrekkelijke prijs.

In het Italiaanse tijdschrift Quattroruotte kreeg de band het hoogste aantal punten in de test in vergelijking met alle andere deelnemende producten. De band werd geprezen om zijn grote grip op droog wegdek, zijn uitstekende comfort en om zijn snelheid op nat wegdek. De Nokian Powerproof werd ook als "goed" beoordeeld bij de zomerbandentest van Gute Fahrt. Volgens het Duitse tijdschrift is de Nokian Powerproof een zeer wendbare band met uitstekende rijeigenschappen en comfort.

De Nokian Powerproof SUV zorgt voor veilig en zorgeloos rijden. De band heeft een sterke constructie voor krachtige SUV's en is voorzien van de unieke, door Nokian Tyres gepatenteerde Aramid Sidewall-technologie.

Het hele jaar door gemak voor Europese bestuurders met topprestaties

Veel bestuurders geven de voorkeur aan all-seasonbanden, omdat die niet twee keer per jaar behoeven te worden verwisseld en ze dus geen tweede set banden en wielen hoeven te kopen. Bestuurders moeten er echter rekening mee houden dat zomerbanden in de zomer de hoogste veiligheid en prestaties bieden, net als winterbanden in de winter.

De nieuwe familie Nokian Seasonproof all-season banden is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van Midden-Europese automobilisten door zich aan te passen aan de rijomstandigheden in zowel de winter als de zomer. Met zijn nieuwe loopvlakpatroon, dat is geoptimaliseerd voor gebruik in alle seizoenen, beschikt de band over verscheidene innovaties die het hele jaar door maximale veiligheid, uitstekende slijtvastheid en lage rolweerstand garanderen.

“De groeiende behoefte aan extra veiligheid in onverwachte omstandigheden met regen en sneeuw, zelfs buiten het seizoen, is een van de belangrijkste redenen waarom een aantal Midden-Europese voertuigen is uitgerust met banden die alle wisselende weersomstandigheden aan kunnen,” zegt Martin Dražík.

Volgens een recent consumentenonderzoek dat Nokian Tyres heeft uitgevoerd onder gebruikers van all-season banden*, waarderen Europese automobilisten vooral de veiligheid van de band onder alle weersomstandigheden. Naast andere eigenschappen noemden ze ook goede grip en besturing, slijtvastheid en veiligheidseigenschappen op winterse wegen.

* Onderzoek naar all-seasonbanden 2020. De gegevens zijn gebaseerd op een online enquête die in mei 2020 is uitgevoerd door het onderzoeksbureau YouGov in opdracht van Nokian Tyres. De enquête werd uitgevoerd in vier landen (Duitsland, Frankrijk, Italië en Polen) met een steekproef van 300 gebruikers van all-season banden uit elk land.

 

Meer informatie:

Actueel aanbod van premium zomerbanden van Nokian Tyres

Nieuwe all-season banden van Nokian Tyres

Testresultaten van zomerbanden van Nokian Tyres

 

Afbeeldingen:

Download de afbeeldingen hier

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]