di april 17 11:12 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws


Veilig en betrouwbaar rijden in de zomer

De unieke Aramid Sidewall Technology van Nokian Tyres helpt u om maximaal van het zomerseizoen te genieten

SUV’s worden snel de voorkeursauto’s van zowel avonturiers, stadsrijders als outdoor enthousiastelingen. De combinatie van een zware auto en zwaar terrein of ruwe stadsstraten stellen hoge eisen aan de banden heavy om veilig en zorgeloos rijden onder alle omstandigheden te garanderen. Om te voldoen aan deze eisen heeft Nokian Tyres de Aramid Sidewall Technology geïnteresseerd die gebruik maakt van de extra sterke aramidevezel in de zijwanden van de band, waardoor ze bijna onverwoestbaar zijn. De technologie beschermt alle premium SUV-banden van Nokian Tyres en dit jaar wordt het gebruik uitgebreid naar de banden voor lichte vrachtwagens, bestelwagens en campers.

Veilig en betrouwbaar rijden in de zomer: De unieke Aramid Sidewall Technology van Nokian Tyres helpt u om maximaal van het zomerseizoen te genieten

Nokian Line SUV zomerbanden - maximale sterkte en een comfortabel rijgevoel

"Dankzij de Aramid Sidewall Techology hebben de zomer- en winterbanden van Nokian Tyres maximale sterkte, geavanceerde veiligheid en extreme duurzaamheid. De aramidevezel die we gebruiken in de compound, versterkt de zijwand van de band, waardoor deze beter bestand is tegen schokken en snijwonden door stenen, kuilen of verhoogde opstanden, die anders gemakkelijk de band zouden doorboren. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt door de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie ", zegt Martin Dražík, productmanager CE voor Nokian Tyres.

De Nokian Line SUV voor veelzijdig SUV-gebruik biedt dynamische handling, aangenaam rijcomfort en uitstekende grip op nat wegdek voor kleine en middelgrote SUV's. De band is extreem slijtvast en behoudt zijn krachtige prestaties kilometer na kilometer. Bovendien biedt hij een laag brandstofverbruik en extreme duurzaamheid dankzij de unieke Aramid Sidewall-technologie.

De sportieve zomerband Nokian zLine SUV combineert precisiehandling, plezierig rijden en geweldige grip op nat wegdek om de veiligheid op met regen doordrenkte wegen en onder extreme omstandigheden te garanderen. De zijwanden worden versterkt door Aramid Sidewall Technology, die zelfs aan de grootste SUV's duurzaamheid biedt.

De unieke Nokian Rockproof band is ontwikkeld voor echte offroad- en 4x4 SUV-enthousiastelingen en kan zelfs de meest veeleisende en extreme omstandigheden met gemak aan. De lange levensduur en extreme duurzaamheid op de meest ruige terreinen worden niet alleen geboden door de Aramid Sidewall-technologie, maar ook door de speciale samenstelling van het loopvlak en het robuuste profielontwerp met unieke steenuitwerpertechnologie.

Extreme duurzaamheid nu ook voor bestelwagens, campers en lichte vrachtwagens

Bestelwagen- en camperwagenbanden worden ook vaak tijdens de zomer hard gebruikt. Voertuigen worden zwaar beladen en rijden meestal op slechte wegen, op grind en over stoepranden. De banden moeten het volledige gewicht van het voertuig dragen en zorgen voor een veilige en stabiele handling onder alle omstandigheden. Daarom is de Aramid Sidewall-technologie nu terug te vinden in alle bestel- en camperproducten van Nokian Tyres op de markt, waaronder Nokian cLine Van, Nokian cLine Cargo en Nokian Weatherproof C.

Maak uw zomer veiliger en meer ontspannen met de personenautobanden van Nokian Tyres

Personenwagenbestuurders worden verwend met de keuze van het hoogwaardige premium zomerbandenserie van Nokian Tyres. Deze bevat klassiekers als de meester van natte wegen Nokian Line en de high-speed versie Nokian zLine. De Nokian iLine band is speciaal ontwikkeld voor Midden-Europese omstandigheden, voornamelijk voor kleinere gezinsvoertuigen met de nadruk op brandstofbesparing en een uitstekende bescherming tegen aquaplaning. Chauffeurs van elektrische en hybride voertuigen zullen vooral de zeer zuinige Nokian eLine 2 band waarderen met een AA-rating voor rolweerstand.

Het succes van Nokian Tyres in de zomerbanden tests: "Aan te bevelen"

De zomerproducten van Nokian Tyres zijn succesvol geweest in de tests van de zomerbanden van dit voorjaar. De Nokian zLine in de maat 235/45 ZR18 behaalde de prima 2e (gedeelde) overall plaats met de rating "Aan te bevelen" in de Duitse ACE Lenkrad zomerbandentest 2018. De test prees de natte remprestaties en handling en goede aquaplaningeigenschappen van de band. Ook werden de handling op droge wegen en de lage rolweerstand opgemerkt. Het succes ging verder bij de Duitse GTÜ en de ARBÖ in Oostenrijk.

Nog meer gemoedsrust met de Nokian Tyres Aramid Guarantee en de Nokian Tires Satisfaction Promise

Nokian-SUV-banden worden gekenmerkt door hun duurzaamheid en het vermogen om bescherming te bieden in alle situaties, maar soms is het leven onverwacht. De Nokian Tyres Aramid Guarantee dekt schade aan de zijwand van de band als gevolg van normaal gebruik. Klanten kunnen bij elke deelnemende Nokian Tyres-dealer gratis een nieuwe, gelijkwaardige band krijgen.

Nokian Tyres biedt ook een satisfaction promise. Als een koper, om welke reden dan ook, niet tevreden is met zijn nieuwe banden van Nokian Tyres, kan hij ze binnen 14 dagen omruilen voor een andere set. De tevredenheidsbelofte van Nokian Tyres is verkrijgbaar bij geselecteerde dealers.

Download product foto’s

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]