Onze keuzes beïnvloeden onze omgeving en de wereld

Banden laten de wereld rollen - alles wat we zien als we rondkijken, is minstens één keer op banden getransporteerd. We hebben meerdere keren per week banden voor transport nodig en het dagelijks leven zoals het nu is, zou niet mogelijk zijn zonder banden. Welke banden gebruikt u zelf om elke dag ergens naartoe te komen?

HOE KUNT U EEN VERSCHIL MAKEN MET UW BANDENKEUZE?

Uw veiligheid
- De veiligheid van iedereen in uw auto, evenals die van andere mensen op de weg

Uw welzijn
- Rijcomfort en gemoedsrust
- De geluidsniveaus in uw auto en de omgeving

Uw financiën
- Brandstofverbruik per kilometer
- Slijtvastheid van banden
- Toestand en duurzaamheid van wegen

U kunt ook invloed uitoefenen op
- Grondstofverbruik
- Totaal verbruik van energie en brandstof
- Hoeveelheid afval

WAT U KUNT DOEN?

Vraag naar
- Banden met de beste veiligheidsinnovaties
- Banden die stil zijn
- Banden die zijn vervaardigd zonder giftige en kankerverwekkende chemicaliën
- Banden die zijn vervaardigd door alleen gezuiverde, laag aromatische oliën te gebruiken
- Informatie over de grondstoffen die worden gebruikt in uw banden, de arbeidsomstandigheden van de bandenfabrikanten en de milieueffecten van de bandenproductie

Rijd verstandig en draai uw banden van voor naar achter om
U kunt uw brandstofverbruik verlagen met maximaal 0,3 - 0,5 liter per honderd kilometer door regelmatig uw bandenspanning te controleren en banden met een lage rolweerstand te selecteren. Om de levensduur van uw banden te verlengen, moet u ze halverwege het seizoen om laten draaien.

Recycling
De grondstoffen die in uw banden zijn gebruikt, verdienen een tweede leven. Wat u niet langer nodig heeft, kan elders worden gebruikt.

WAT DOEN WE?

In de frontlinie van veiligheid
Onze compromisloze productontwikkeling en testen resulteren in technische innovaties die de eigenschappen van banden verbeteren en de veiligheid, het comfort en de milieuvriendelijkheid van het rijden verhogen.

Stille banden
Na het brandstofverbruik is het bandengeluid het op één na belangrijkste milieueffect tijdens het gebruik van een band. Onze loopvlakpatronen hebben een aantal geluidsreducerende innovaties. De plaatsing van de loopvlakblokken, nieuwe soorten loopvlakcompounds, uitsteeksels in de langsgroeven en geluidsholtes verminderen allemaal het geluid van de band.

Schone grondstoffen
Wij waren 's werelds eerste bandenfabrikant die een productiemethode introduceerde die alleen gebruik maakt van gezuiverde, laag aromatische oliën. Om de grip in ijzige en natte omstandigheden te verbeteren, maken we gebruik van een hernieuwbare grondstof - canola-olie - in onze verbindingen.

Transparante bewerkingen
Met het oog op duurzame ontwikkeling houden we al onze activiteiten in de gaten. Al onze grondstoffenleveranciers ondergaan hetzelfde strenge proces. In overeenstemming met ons inkoopbeleid omvat ons inkoopproces voor producten het vaststellen van de betrokkenheid van leveranciers bij milieukwesties. We eisen dat onze contractuele partners zich committeren aan onze principes. Transparantie betekent ook het bevorderen van een geest van eerlijkheid en enthousiasme in onze werkgemeenschap en een goede buur zijn.

Recycling
In 1995 richtten Nokian Tyres en andere bedrijven in de bandenindustrie het Finse Tire Recycling Ltd op om de gecentraliseerde inzameling en het gebruik van banden nationaal te bevorderen. De recyclingsverhouding van banden in Finland is bijna 100%. In heel Europa wordt bijvoorbeeld 95% van de banden gerecycleerd en niet-gerecycleerde banden worden naar stortplaatsen afgevoerd. In Rusland is het recyclingpercentage van banden laag en Nokian Tyres heeft actief deelgenomen aan discussies om dit te verbeteren. In 2015 hebben de discussies tot de voltooiing van nieuwe recyclingwetgeving geleid. Volgens de onlangs vastgestelde wetgeving moet het aandeel van in Rusland gerecycleerde banden minimaal gelijk zijn aan 15% van de totale verkoop in Rusland. De meeste gerecycleerde banden worden gebruikt om hun materiaal; ze worden geplet of gegranuleerd ter vervanging van steenmaterialen in verschillende wegenbouw- en civieltechnische toepassingen. Een van de beste manieren om banden te recyclen, is om ze te voorzien van een nieuw loopvlak. Lees meer over Finse bandenrecycling!

Wij nemen verantwoordelijkheid voor de milieueffecten van onze activiteiten en onze producten gedurende hun hele levenscyclus.