Zorg voor de biodiversiteit

We hebben biodiversiteit altijd als onderdeel van onze milieuaspecten beschouwd, ook al hebben we het niet specifiek vermeld. Hoewel onze activiteiten weinig direct effect hebben op de biodiversiteit, streven we ernaar deze aspecten nog beter in aanmerking te nemen bij wat we doen. We zijn gestart met het beoordelen van de biodiversiteit op onze locatie in Nokia en vervolgens hebben we die uitgebreid naar onze faciliteiten in Rusland en onze testbaan in Ivalo. In de toekomst willen we het evaluatieproces ook introduceren in de Vianor-winkels en op onze testbaan in Nokia. Door een grondige beoordeling door de hele groep heen uit te voeren, wordt het gemakkelijker om biodiversiteit ook op een strategisch niveau te beschouwen. Volgens de huidige beoordeling heeft Nokian Tyres geen directe invloed op de biodiversiteit.

De in grijs gemarkeerde afbeeldingen geven de ecosysteemdiensten weer die we gebruiken. Natuurrubber en andere grondstoffen zijn noodzakelijk voor onze activiteiten, we gebruiken verschillende vormen van energie in onze productie, we gebruiken koelwater in ons proces en we hebben bebouwde grond nodig voor onze fabrieken en testbanen.

Het middelste deel in oranje beschrijft de belangrijkste milieueffecten van onze productie, die we proberen te minimaliseren. Het beschrijft ook de ecosysteemdiensten die we met name in stand willen houden.

De onderste rij beschrijft de potentiële effecten van onze productie op de biodiversiteit van de nabije omgeving. De afbeeldingen vertegenwoordigen de met uitsterven bedreigde soorten die in de buurt van onze productiefaciliteiten in Nokia wonen: de roof- en zoetwaterparelmossel wonen in de benedenloop van de Nokianvirta-rivier en de roodkeeldersnesten bij onze Nokia-testbaan. Onze testbaan in Ivalo, Fins Lapland, bevindt zich in een gebied, waar rendieren worden gehouden. We streven ernaar om onze impact op de habitat van deze soorten te minimaliseren. We willen ons steentje bijdragen om de volledige diversiteit van de natuur te behouden voor toekomstige generaties.