do september 21 02:47 2017 in categorie Bedrijfsnieuws

Investeren in toekomstige groei

De bouwwerkzaamheden van de derde fabriek van Nokian Tyres in Noord-Amerika beginnen

Nokian Tyres heeft vandaag een baanbrekende ceremonie gehouden om het begin te vieren van de bouwwerkzaamheden van de derde fabriek van het bedrijf. De nieuwe fabriek wordt de eerste productiefaciliteit van het bedrijf in Noord-Amerika.

De bouwwerkzaamheden van de derde fabriek van Nokian Tyres in Noord-Amerika beginnen

De hagelnieuwe fabriek wordt gebouwd in Dayton (Rhea County), Tennessee, USA. De jaarlijkse capaciteit van de fabriek wordt 4 miljoen banden met een mogelijke uitbreiding in de toekomst. Op de locatie komt ook een distributiefaciliteit met een opslagcapaciteit van 600.000 banden. Het begin van de bouw is gepland voor begin 2018 en de eerste banden moeten worden geproduceerd in 2020.

“De investering van Nokian Tyres in Tennessee ondersteunt onze groei-ambitie en onze toewijding om onze klanten op de Noord-Amerikaanse markt te bedienen,” zegt Hille Korhonen, President and CEO, Nokian Tyres.

Tijdens de ceremonie heeft Korhonen nog eens opnieuw de ambitie van het bedrijf bevestigd om de verkoop in de komende vijf jaar in Noord-Amerika te verdubbelen. Ze heeft ook het doel van Nokian Tyres benadrukt om de bandenindustrie te leiden op het gebied van duurzame productie alsook om te garanderen dat het bedrijf de geprefereerde werkgever is binnen de wijdere gemeenschappen die het bedient.

Een groeiende wereldwijde productenportfolio, verbeterde klantenzorg

De eerste banden worden in de nieuwe fabriek geproduceerd in 2020. Al met al gaat de fabriek zich richten op banden voor de groeiende reeks Noord-Amerikaanse specifieke auto’s en lichte vrachtauto’s. De totale productiecapaciteit van 4 miljoen banden wordt in gebruik genomen in 2022 en dit maakt het voor Nokian Tyres mogelijk om te voldoen aan de stijgende vraag in Noord-Amerika. De klantenzorg wordt verbeterd met kortere doorlooptijden en een verbeterde flexibiliteit. Niet alleen gaat de fabriek in Dayton Noord-Amerikaanse klanten op efficiëntere wijze bedienen maar het maakt ook capaciteit in andere fabrieken vrij om andere groeimarkten te bedienen. 

“Wij investeren in de toekomstige groei. Er wordt geschat, dat de totale verkoop groeit en dat er aanvullende productiecapaciteit nodig zal zijn. Alle drie de fabrieken hebben belangrijke rollen in het groeiplan van Nokian Tyres, waarbij ze verschillende marktgebieden bedienen,” zegt Pontus Stenberg, Vice President of Sales. “We zullen in staat zijn om onze wereldwijde concurrentiepositie te versterken door het installeren van toonaangevende technologie. Daarnaast maakt het hebben van een grote productiecapaciteit het voor ons mogelijk om levertijden te verkorten, om onze productenportfolio uit te breiden en om ons algehele vermogen om onze klanten wereldwijd te bedienen, te versterken.”, vat Stenberg de situatie samen.

Meer informatie: www.nokiantyres.com/daytonfactory

Verdere informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]