do augustus 2 11:00 2018 in categorie Bedrijfsnieuws

Duurzame mobiliteit die de natuur respecteert: De Nokian Tyres World Orienteering Championships vinden plaats in Letland van 4-11 augustus

Het wordt begin augustus druk in de bossen, omdat oriëntatielopers van 4 tot 11 augustus in Letland gaan strijden in de Nokian Tyres World Orienteering Championships. Nokian Tyres sponsort voor de derde keer de wereldkampioenschappen van deze uitdagende sport die zoveel voldoening brengt.

Duurzame mobiliteit die de natuur respecteert: De Nokian Tyres World Orienteering Championships vinden plaats in Letland van 4-11 augustus

De Nokian Tyres World Orienteering Championships vinden plaats in Riga en Sigulda in Letland. Tijdens de kampioenschappen strijden elite oriëntatielopers uit bijna 50 landen een week lang in vijf evenementen: sprint, estafettesprint, middellange afstand, lange afstand en estafette.

De samenwerking tussen Nokian Tyres en de International Orienteering Federation (IOF) is al in 2016 begonnen. Vorig jaar hebben ze een nieuw, meerjarig contract ondertekend met betrekking tot de titelsponsoring van de World Orienteering Championships en de belangrijkste partnerstatus van de IOF, die ook te zien is in de Orienteering World Cup.

Actieve levensstijl en waardering van de natuur 

De liefhebbers van deze sport die erg populair is in de Scandinavische landen en Midden-Europa, gaan op zoek naar uitdagingen en genieten van oefeningen, buitenactiviteiten en de natuur. De samenwerking tussen de internationale oriëntatiegemeenschap en Nokian Tyres was vanaf het begin natuurlijk. De sport past uitstekend bij de waarden van het bedrijf die veilige mobiliteit, avontuur en een actieve levensstijl bevorderen.

- Oriëntatieloop is een geweldige, verrassende sport die ervaringen uit oefeningen, de waardering van de natuur en het testen van je mentale en fysieke grenzen met elkaar combineert. Het hele gezin kan eraan deelnemen en het is ook een geweldige match voor onze bedrijfscultuur. Vaardigheid, vastberadenheid en geloof in je eigen kunnen stimuleren zowel individuen als bedrijven, zegt Antti-Jussi Tähtinen, VP Marketing voor Nokian Tyres.

Expert in uitdagende omstandigheden

's Werelds noordelijkste bandenfabrikant is een expert in uitdagend terrein en veranderende weersomstandigheden. De Noordse waarden en de wens om een pionier te zijn in duurzame ontwikkeling zijn zichtbaar in de veilige en milieuvriendelijke producten van het bedrijf.

- De Orienteering World Championships en andere oriëntatieloopevenementen, zoals de World Orienteering Day, bieden ons een uitstekend platform om het merk Nokian Tyres te presenteren met deze sport die beweging en avontuur in de buitenlucht bevordert, voegt Tähtinen eraan toe.

- Nokian Tyres is een uitstekende partner voor ons, omdat de productontwikkeling van het bedrijf zich richt op de expertise van uitdagende omstandigheden en milieuvriendelijkheid en die zijn allebei ook belangrijk voor oriëntatieliefhebbers. We zijn erg blij om Nokian Tyres als titelsponsor te hebben, zegt Tom Hollowell, CEO van de International Orienteering Federation.

Naast oriëntatielopen promoot Nokian Tyres ook een gezonde levensstijl als hoofdsponsor van het Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland triathlon-evenement.

Meer informatie over de wedstrijd: www.woc2018.lv/

Download foto’s en logo’s

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]