wo maart 14 12:00 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Overwin alle verrassingen die de winter in petto heeft

Wees de winter te slim af met de nieuwe Nokian WR SUV 4

De nieuwe Nokian WR SUV 4 winterband is een veilige en betrouwbare keuze voor SUV's en crossovermodellen. Ontworpen voor Midden-Europese wegen zijn de belangrijkste kenmerken van de band zijn uitstekende wegligging op modderige wegen en solide prestaties in plotseling veranderende weersomstandigheden.

Wees de winter te slim af met de nieuwe Nokian WR SUV 4

De nieuwe Nokian WR SUV 4 is speciaal ontwikkeld voor Midden-Europese SUV-rijders die zorgen voor de beste prestaties op sneeuw, modder en bij hevige regen. Of u nu rijdt op snelle autobanen, in druk stadsverkeer of op schilderachtige Alpenwegen, uw rijgevoel is gecontroleerd en voorspelbaar op zowel gladde als onverharde wegen. Het Climate Grip Concept van Nokian Tyres kan de plotselinge veranderingen in rijomstandigheden aan en begeleidt u en uw gezin veilig door de winter.

De Nokian WR SUV 4 biedt een superieure grip op nat wegdek en nauwkeurige handling tijdens zware regenval en op modderige wegen. De robuuste en duurzame structuur in combinatie met speciaal versterkte zijwanden zorgt ervoor dat de band stabiel is en bestand is tegen alle schokken en stoten die tijdens het rijden kunnen optreden.

De nieuwe band wordt aangeboden in de snelheidscategorieën H (210 km/h), V (240 km/h) en W (270 km/h) en de uitgebreide selectie omvat 57 producten van 16 tot 21 inch. De nieuwe Nokian WR SUV 4 komt in het najaar van 2018 beschikbaar voor de consumenten.

Wees voorbereid en overtroef de winter

Tegenwoordig zijn de extreme veranderingen in winterweer bekend in heel Europa. Zware regenval komt steeds vaker voor, waardoor de hoeveelheid gevaarlijke modderbrij toeneemt, terwijl het rijden op droge wegen ook vaak voorkomt. De Nokian WR SUV 4 biedt een uitzonderlijke combinatie van sneeuwprestaties, handlingeigenschappen op natte en droge wegen als ook bestendigheid tegen aquaplaning.

- Naar verwachting zal de totale hoeveelheid neerslag toenemen en er wordt verwacht dat hevige regenbuien vaker voorkomen als gevolg van klimaatverandering. Het veroorzaakt verraderlijke omstandigheden op de weg en verhoogt het risico van overstromingen. Naast de kans op aquaplaning kan de sneeuw op de wegen behoorlijk waterig en modderig zijn, omdat er flink zout gestrooid wordt op de wegen. Bij het rijden met een zware SUV is het, vooral bij hoge snelheden, noodzakelijk dat de banden geschikt zijn voor al deze omstandigheden. De veelzijdige winterkenmerken, de uitstekende handling en de SUV-specifieke constructie maken de Nokian WR SUV 4 optimaal voor de Midden-Europese winter, legt Marko Rantonen, Development Manager voor Nokian Tyres, uit.

Climate Grip Concept - Eersteklas handling in alle winterse omstandigheden

Gericht op het verminderen van het verrassingselement zijn de wintereigenschappen van de Nokian WR SUV 4 gebaseerd op het nieuwe Climate Grip Concept. Bestaand uit een uniek lamellensysteem, een winterrubbermengsel en een directioneel loopvlakpatroon kan deze innovatie alle vormen van de winter moeiteloos en effectief aan.

Het directionele loopvlakpatroon met door de computer geoptimaliseerde lamellen werkt optimaal bij afwisselend winterweer. Het loopvlakpatroon is ontworpen voor krachtige SUV's en garandeert een stabiel rijgevoel. De doorlopende middenrib stabiliseert de band op alle oppervlakken, vooral bij hoge snelheden.

Een uitgebreid en dicht netwerk van lamellen aan de randen van de band verhoogt de stabiliteit en verbetert de handling. De scherpe, zigzagachtige randen openen en sluiten tijdens het remmen en accelereren en verbeteren de grip op nat wegdek. De lamellen verwijderen ook water van het wegdek en voegen stabiliteit en grip toe op modderige en natte wegen. De diepe maar ondersteunde lamellen in het midden van de schoudergebieden van de band verstevigen de loopvlakblokken, wat resulteert in een precieze en responsieve besturing.

De stapondersteuning tussen schouderblokken en middengebied met sneeuwklauwen zorgt voor maximale grip op sneeuw en stabiliteit bij hoge snelheden. De sneeuwklauwen grijpen hun oppervlak effectief vast wanneer ze in zachte sneeuw en op andere soorten zacht terrein rijden. Naast het verhogen van de sneeuwgrip verbetert dit ontwerp het rijgevoel dat nodig is bij het nemen van bochten en het veranderen van rijstrook.

De gepolijste hoofdgroeven geven de band een stijlvol uiterlijk maar hebben ook een functie. Ze verwijderen effectief water en modder van het oppervlak van de band en geven de band een moderne uitstraling.

De Nokian WR SUV 4 biedt uitstekende tractie op besneeuwde wegen, zelfs als de temperatuur daalt. De Nokian WR SUV Wintercompound blijft flexibel en grip, zelfs bij zeer koud weer. Deze nieuwe generatie rubbercompound, ontwikkeld voor wisselende winterse omstandigheden en hoge snelheden, biedt ook een uitstekende grip op nat wegdek en slijtvastheid bij alle temperaturen. De natte grip wordt geoptimaliseerd door het hoge silicagehalte van de rubbersamenstelling. Hij reageert betrouwbaar op het stijgen en dalen van de temperatuur. Deze nieuwe samenstelling zorgt samen met het loopvlakpatroon ook voor een lagere rolweerstand en dit betekent dat er minder geld aan brandstof wordt uitgegeven.

In vergelijking met het vorige model, de Nokian WR SUV 3, is de nieuwe Nokian WR SUV 4 verbeterd, vooral bij nat gebruik en remmen. Met aanzienlijk meer sneeuwremvermogen biedt de Nokian WR SUV 4 de beste sneeuwgrip op de markt. De vooruitgang in rolweerstand maakt Nokian WR SUV 4 ook een economische keuze.

Duurzame structuur en stevige handling

Krachtige SUV's vragen veel van banden. Banden moeten sterk en stevig zijn om het grote, zware voertuig stabiel te houden, zelfs bij hoge snelheden of slechte wegomstandigheden. De nieuwe Nokian WR SUV 4 ondersteunt actief de stabiliteitscontrolesystemen van SUV's en managet zijn hoge wielbelastingen met precisie en flexibiliteit.

Naast de sterke en stabiele structuur geeft de Aramid Sidewall-technologie de band nog meer duurzaamheid. De zijwandstructuur van de band bevat extreem sterke aramidevezels, waardoor deze beter bestand is tegen schokken en snijwonden die de band anders gemakkelijk zouden kunnen laten breken en een reis zouden kunnen laten onderbreken. Dergelijke schade vereist meestal het plaatsen van een vervangende band.

Veelzijdig testen in heel Europa

Nokian Tyres voert wereldwijd bandentests uit op verschillende wegoppervlakken en in snel veranderend weer. Veelzijdig testen zorgt ervoor dat de banden op de best mogelijke manier werken onder verschillende omstandigheden en in extreme situaties. De Nokian WR SUV 4 is grondig getest in testfaciliteiten over de hele wereld. De sneeuweigenschappen werden geoptimaliseerd op de testbaan van Nokian Tyres, de White Hell in Lapland; de brijeigenschappen werden verfijnd op de testbaan van Nokia in Zuid-Finland. De voorbeeldige handlingeigenschappen, vooral bij hoge snelheden, zijn het resultaat van strenge tests in Duitsland en Spanje.

Gepatenteerde veiligheid Voor extra veiligheid bevat het loopvlak een rijveiligheidsindicator Driving Safety Indicator (DSI) die is gepatenteerd door Nokian Tyres. Het sneeuwvloksymbool oftewel de Winter Safety Indicator (WSI) blijft zichtbaar tot een groefdiepte van vier millimeter. Als de sneeuwvlok is versleten, is het raadzaam nieuwe winterbanden aan te schaffen om voldoende veiligheid te garanderen.

De locatie- en drukindicatoren op het informatiegebied op de zijwand van de band verbeteren ook de veiligheid. Het informatiegebied maakt het mogelijk om de juiste bandenspanning en installatielocatie te registreren bij het verwisselen van de banden. Comfort en veiligheid worden verder verbeterd door een extra gedeelte dat kan worden gebruikt om het aanhaalmoment van bouten vast te leggen.

Nieuwe Nokian WR SUV 4 – Overtroef de winter

  • Uitstekende handling op natte wegen en op wegen met brij en sneeuw
  • Maximale stabiliteit en rijcomfort
  • Extreme duurzaamheid

Belangrijkste innovaties:

Climate Grip Concept: Superieure handling op natte, modderige en besneeuwde wegen. Het directionele ontwerp van het loopvlakpatroon zorgt voor een stabiel rijgevoel en garandeert veilige aquaplaning en brijplaningkenmerken. De speciaal op maat gemaakte lamellen verstevigen de band en verbeteren de handling op zowel natte als droge wegen terwijl de stijve SUV-wintercompound betrouwbaar reageert op het stijgen en dalen van de verschillende wintertemperaturen.

De sneeuwklauwen bieden maximale grip op sneeuw. De klauwen grijpen effectief het oppervlak tijdens het rijden in zachte sneeuw en op ander zacht terrein. Naast het verhogen van de sneeuwgrip verbetert dit ontwerp het rijgevoel bij het nemen van bochten en het wisselen van rijstrook.

Gepolijste groeven. Stijlvol en functioneel: brij en water stromen gemakkelijk en efficiënt van de gladde en gepolijste hoofdgroeven weg.

Aramide zijwandtechnologie. Extreme duurzaamheid. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwanden van de band en leveren meer duurzaamheid en bescherming voor veeleisende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestand tegen schokken en snijwonden die hem anders gemakkelijk zouden kunnen beschadigen.

Download productfoto’s en video’s

Verdere informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]