ma november 9 09:37 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Gemoedsrust op winterse wegen met premium banden van Nokian Tyres

Met de komst van de herfst staan de meeste autobestuurders op het punt om over te stappen op winterbanden. In veel Europese landen is deze verplichting zelfs wettelijk vastgelegd. De noordelijkste bandenfabrikant ter wereld biedt een breed assortiment winterbanden aan die perfect passen bij het steeds veranderende Midden-Europese weer. In september 2020 introduceerde Nokian Tyres het nieuwste lid van zijn bandenfamilie - de Nokian Seasonproof en Nokian Seasonproof SUV, all-season banden die een aanvulling zijn op het hoogwaardige assortiment winterbanden.

“Als uitvinder van 's werelds eerste winterband, is de Noord-Europese premium bandenfabrikant Nokian Tyres altijd een garantie voor de juiste keuze van kwaliteitsbanden,” zegt Martin Dražík, een expert en productmanager voor Centraal-Europa bij Nokian Tyres.

De nieuwe winterband voor personenwagens Nokian Snowproof werd door het Zweedse tijdschrift Teknikens Värld in de test van dit jaar gerangschikt als de beste onder de Midden-Europese winterbanden. Dankzij een combinatie van superieure grip op sneeuw en ijs en uitstekende eigenschappen op een droge ondergrond, kreeg de band de beoordeling "Beste uit de test". De uitzonderlijke veiligheid van deze band in winterse omstandigheden zorgt voor een zorgeloze rit, zelfs bij onverwachte sneeuwval en het wisselen van rijstroken op sneeuwbrij. Dankzij de nieuwe Alpine Sense Grip van Nokian Tyres kan de band alle uitdagingen van het winterweer aan en biedt de band voorspelbare en uitgebalanceerde reacties, of het nu in de stad is, op snelwegen of op pittoreske bergwegen.

Voor sportieve auto's met hoge prestaties heeft Nokian Tyres de unieke Nokian Snowproof P UHP band. Het is een sportieve en moderne combinatie van hoogwaardige rijeigenschappen en betrouwbare wintergrip - precies wat nodig is bij plotselinge rijstrookwisselingen en met sneeuwbrij bedekte zijwegen. Het nieuwe Alpine Performance-concept van Nokian Tyres zorgt voor eersteklas veiligheid bij het dagelijks rijden met geavanceerde tractie, kortere remafstanden en veiligheid in de bochten.

Veiligheid in de winter ook voor eigenaars van SUV's en crossovers

Krachtige SUV-winterbanden moeten sterk en stevig genoeg zijn om de hoge, zware voertuigen zelfs bij hoge snelheden of bij slechte wegomstandigheden stabiel te houden. Dankzij de unieke Alpine Sense Grip staat de Nokian WR SUV 4 voor uitstekende grip op sneeuw, sneeuwbrij en nat wegdek. De extreem sterke aramide vezels versterken de zijwangen van de band en zorgen daarmee voor een langere levensduur en bescherming in veeleisende rijsituaties. De Nokian WR SUV 4 scoorde de gedeelde eerste plaats in de winterbandentest 2020 van het Duitse Off Road-magazine. De band wordt geprezen om zijn uitstekende besturing op ijs en sneeuw en om zijn uitstekende remprestaties op droge winterse wegen.

Praktische oplossing voor milde winterse omstandigheden

Op plaatsen met zachte winters kunnen bestuurders besluiten om all-season banden te gebruiken. In september introduceerde Nokian Tyres de Nokian Seasonproof en Nokian Seasonproof SUV-bandenseries, bedoeld voor het Midden-Europese weer. Het is een geheel nieuwe generatie banden met de innovatieve Season Sense-rubbersamenstelling. Dit nieuwe concept is speciaal gemaakt voor het gebruik in alle jaargetijden om ervoor te zorgen dat er veilig kan worden gereden op regenachtige dagen en op met sneeuwbrij bedekte straten, maar ook comfortabel en nauwkeurig op droge wegen tijdens de zomerhitte. Andere superieure eigenschappen zijn een uitstekende slijtvastheid, extreme duurzaamheid en lage rolweerstand. Bovendien zijn de SUV-banden ook uitgerust met de Aramide Sidewall-technologie. Alle maten zijn voorzien van het sneeuwvloksymbool (3PMSF), wat aangeeft dat de band officieel is goedgekeurd voor gebruik in de winter.

Tips voor het wisselen van banden

  • Controleer de staat van uw winterbanden - let op zichtbare beschadigingen aan het loopvlakpatroon en de zijwangen, verkeerd opgeslagen banden kunnen dergelijke gebreken hebben en niet geschikt zijn voor verder gebruik.
  • Controleer de profieldiepte - de resterende profieldiepte op winterbanden moet minimaal 4 mm zijn, versleten banden met een diepte onder de 4 millimeter kunnen het risico op aquaplaning vergroten en hebben een slechtere grip en een langere remweg.
  • De winterbanden van Nokian Tyres hebben de Driving Safety Indicator (DSI), waarmee snel de staat en veiligheid van de band kan worden gecontroleerd. De getallen geven de diepte van de hoofdgroeven in millimeters aan, het sneeuwvloksymbool blijft zichtbaar tot de groefdiepte 4 mm bedraagt.
  • Controleer de leeftijd van uw banden - zoek naar de DOT-code op de zijwangen van uw banden, de laatste vier cijfers geven de week en het productiejaar aan. Als de DOT-code bijvoorbeeld 1319 is, is de band geproduceerd in week 13 van 2019. Banden mogen niet ouder zijn dan zes jaar.
  • Kies de juiste maat van uw banden - controleer altijd uw voertuigregistratie voor de aanbevolen bandenmaat. Of u kunt experts in uw bandenzaak vragen om de juiste maat volgens de specificaties van uw autofabrikant voor u te kiezen.
  • U dient uw winterbanden op de juiste spanning af te stellen voordat u de banden verwisselt. Winterbanden moeten 0,2 bar hoger worden opgepompt dan zomerbanden.

Meer inforamtie:

Ik wil meer weten over de premium winter- en all-seasonbanden van Nokian Tyres  

Recent succes bij bandentests

Foto´s:

Download productafbeeldingen en video's

 

Verdere informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]